събота, март 20, 2004

Ради Здравков доволен от хъса и волята на своите

Наставникът на Спартак Радослав Здравков бе изключително доволен от спечелената от неговия тим точка срещу шампиона ЦСКА. Той похвали своите подопечни най-вече за хъса и волята, които са проявили. "Когато се играе срещу отбор като ЦСКА винаги съществува риск да загубиш. Още повече, че ние имахме много проблеми, свързани най-вече с късата ни скамейка. Успяхме да затворим максимално играта на съперника. През втората част ЦСКА взе изцяло инициативата, а на нас ни понатежа умората. Най-вече с воля, характер и хъс можахме да задържим нулевото равенство. Към съдията единствената ми претенция е, че даде петминутно продължение на второто полувреме", каза Здравков. На въпрос дали са му се обаждали с обещания за премия при успех над ЦСКА, специалистът отговори, че телефонът му е изключен.


Доказахме, че играем феър плей заяви след равенството с ЦСКА защитникът на Спартак Валентин Найденов.

"Ние не сме толкова опитен тим като съперника ни и затова равенството е още по-сладко. Все пак нашият отбор бе сглобяван в движение, като вече се чувства, че подобряваме играта си", коментира Найденов. Той изрази недоволството си от ръководството на съдията Стефан Господинов. "При всяко леко побутване на противников футболист, реферът свиреше фаул. Дори след като съперникът ни пропусна от дузпата, отидохме при него и му казахме, че има Господ", каза бившият национален защитник, който е играл и в ЦСКА. Вратарят на спартаковци Урош Голубович пък призна, че според него Стефан Господинов правилно е отсъдил дузпа. Извършителят на нарушението Дарко Савич не пожела да коментира ситуацията в 80-ата минута.


Ишков: Други клубове не са ни премирали за хикса

Президентът на Спартак Николай Ишков опроверга информациите от последните дни, че неговият тим е получил солидна сума от конкуренти на ЦСКА за титлата, за да бие или вземе точка от "червените". "Няма такова нещо. Може би обаче трябва да пусна червена телефонна линия. Истината е, че момчетата дадоха всичко от себе си в името на Спартак. Равенството, което постигнахме срещу ЦСКА се приближава до подвиг. Това е така, защото имахме кадрови проблеми. Поздравявам момчетата, че успяха със сетни сили да се доберат до реми с миналогодишния шампион на България. Изявите на съдията не искам да ги коментирам", каза Ишков. Той не пожела да отговори на въпроса дали Спартак ще остане в групата, казвайки единствено, че има още девет мача до края на първенството. Освен боса, за да поздрави футболистите в съблекалнята след мача влезе и спонсорът на тима Иван Славков.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: