събота, март 12, 2005

Спартак - Локомотив (Пд) 0:2

- Спартак: Славов, Радев, Ковачев, Михайлов, Б. Илиев, Ст. Петров, Станчев, Ценов (75 Хасан), Раданов, М. Петров (61 Съботинов), Ст. Георгиев
- Локомотив (Пд): Колев, Вл. Иванов, Тунчев, Котев (46 Пасков), Р. Петров, Г. Илиев (46 Христев), Янчевски (76 Хилами), М. Камбуров, Стойнев, Кр. Димитров, Кризманич
- Голмайстор: Камбуров (58, 78)
- Жълти картони: Ковачев, Раданов; Тунчев, Котев
- Съдия: Ахмед Ахмед
- Стадион “Спартак” - 1000 зрители

Спартак загуби с 0:2 домакинския си мач от 18-ия кръг на “А” група с шампиона Локомотив (Пловдив). И двете попадения реализира националът Мартин Камбуров, който вече има 18 попадения и води убедително в листата на стрелците. За успеха на гостите повлия и реферът Ахмед Ахмед, който без да се притеснява подпираше по-силния организационно тим. Мачът се игра пред около 1000 зрители на изключително тежък терен, който почти не позволи на двата отбора да покажат някакви футболни качества. В 11-ата минута Бобан Янчевски можеше да открие за гостите, но Генко Славов парира удара му. Малко след това Георги Илиев се размина с гола, а в 34-ата минута отново Славов спаси Спартак от гол, отбивайки отличен удар на Мартин Камбуров от фаул. В 58-ата минута защитникът на “соколите” Мартин Ковачев се опита да изчисти топката, но Бобан Янчевски в последния момент си пъхна крака между играча и коженото кълбо и следователно бе ритнат. Реферът не се поколеба да отсъди фаул на границата на наказателното поле, но не показа жълт картон на Ковачев, който е задължителен, ако е имало реално нарушение. Мартин Камбуров този път не сгреши и откри резултата. 20 минути по-късно Камбуров бе изведен от резервата Халими между Здравко Радев и Ковачев. Националът пробяга 20 метра с коженото кълбо и го търкулна покрай Генко Славов - 0:2. В последните минути на срещата домакините на два пъти имаха претенции към Ахмед Ахмед за неотсъдени дузпи срещу Станимир Георгиев, втората от които бе 100-процентова.

--- pozvanete.bg


Румен Димов: Дано съвестта на Ахмед Ахмед е все още чиста

Старши треньорът на Спартак Румен Димов не отправи критики към рефера Ахмед Ахмед, въпреки грешките, ощетили неговия тим. “Знаете, че никога не коментирам съдийството. Все пак обаче се надявам, че грешките, които Ахмед допусна, са човешки и не са тенденциозни. Дано съвестта му да е чиста след този мач. Теренът бе много тежък. Ние не играем за първи път при такива условия. Срещу Беласица метеорологичните условия също не бяха добри. За съжаление има понатрупана умора у момчетата, която си пролича днес (б.р. вчера). Не мисля, че Локомотив ни е надиграл с нещо. Смятам, че двата тима се старахме да играем коректно и да се запазим от контузии. Моите футболисти допуснаха някои индивидуални грешки, които се отразиха на резултата”, коментира сред срещата Димов. Според неговия колега Едуард Ераносян реферът Ахмед Ахмед е ръководил добре мача. “Никога не съм коментирал съдийството, няма да го сторя и този път. Все пак не мисля, че Ахмед Ахмед е повлиял с нещо на крайния изход на срещата. Доволен съм от победата и най-вече от себераздаването на моите футболисти, въпреки лошия терен. Футбол нямаше, преобладаваше борбата. Смятам, че победихме заслужено. Поздравявам Мартин Камбуров за двата му гола, но за тях вина имат всички в нашия тим”, заяви Ераносян.

--- pozvanete.bg


Наков към рефера: Забрави ли за кого трябва да свириш?

Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) Емил Наков вдигна огромен скандал на главния съдия Ахмед Ахмед на почивката. Наков причака рефера, когато той се прибираше в съблекалнята, и му се разкрещя с думите: Ти забрави ли за кого трябва да свириш, бе ей? Реферът явно доста се уплаши и през втората част започна да свири все повече фаулове пред наказателното поле на “соколите”. При един от тях Мартин Камбуров бе точен. Ахмед не свири и две дузпи за Спартак. Защитникът на варненци Мартин Ковачев бе категоричен, че не е направил фаул срещу Бобан Янчевски в 58-ата минута. “Той се направи на голям хитрец. Аз бях замахнал да чистя топката, а той се появи изневиделица и си сложи крака, точно когато аз замахнах. Това не е фаул, нито един съдия няма да го свири. Ахмед Ахмед обаче доста се уплаши, след като му се накара Емил Наков на почивката и видяхте през второто полувреме как подпираше гостите”, заяви за “Позвънете Новини” Ковачев. Полузащитникът на гостите Иван Кризманич пък определи победата на неговия тим като заслужена. “Теренът бе много лош, но смятам, че заслужено победихме. Пожелавам успех на бившия ми тим Спартак в борбата за оставане в групата. Ние не можем да стигнем Левски и ЦСКА, но мисля, ще успеем да се преборим за третото място”, каза сърбинът.

--- pozvanete.bg


Марин Ценов: Нека ни бият с футбол, не със съдията

Повече от разочарован след мача Спартак Варна - Локомотив Пловдив халфът на варненци Марин Ценов. Както "ОЛЕ-БГ" вече писа гостите бяха сериозно подкрепени от арбитъра Ахмед Ахмед. "Нямам думи. Локомотив е класен тим. Наистина в този отбор играят страхотни футболисти, но не мога да си обясня защо трява да идват със съдиите си. Нека ни бият с футбол. Нека да ни бият с 5 гола разлика, но все пак и ние полагаме труд. Не да ни режат през цялото време. Не им прави чест на арбитрите ли, на някой друг ли не знам. Това е чиста подигравка с футбола. След такова съдийство просто не ми се говори", заяви за "ОЛЕ-БГ" талантливия полузащитник.

--- www.ole-bg.com

Няма коментари: