четвъртък, март 10, 2005

Спартак дава 250 000 евро за дренаж на стадиона?

Вече нямам нищо общо с този клуб, казва легендата на “соколите” Живко Господинов

Турска фирма е предложила на ръководството на Спартак да подмени дренажа на терена на клубния стадион, съобщава в-к."Позвънете новини". Това разкри вчера членът на Управителния съвет на “соколите” Бранимир Балачев. Цената, която турците са поставили е 250 хиляди евро. “Решението ще вземе нашият президент Иван Славков. Доколкото знам той е склонен да го направи, тъй като дренажът ни е много нужен”, обясни Балачев. Общинският съветник добави, че много фирми са имали желание да вземат участие във финансирането на Спартак. “Някои от тях бяха софийски, но повечето са от Варна и региона. Разбрах също, че и една банка е проявявала интерес да бъде основен спонсор. Само г-н Славков обаче може да прецени кой да му помага. На този етап пари за клуба дават само той и близки до него фирми”, каза членът на управата на варненския тим. Балачев определи като задоволяващо представянето на тима в първия мач от пролетния дял на първенство и като разочароващо във втория. “С оглед на метеорологичната обстановка, за успеха срещу Беласица момчетата заслужават сериозни поздравления. Загубата в Благоевград обаче не мога да си я обясня. Условията сме ги предоставили - футболистите проведоха добра подготовка, ходиха на лагер, получиха си заплатите. Много разчитахме поне на равенство срещу Пирин, но уви. Сега задачата ни за оставане в групата стана много трудна”, коментира Бранимир Балачев.
Междувременно легендата на Спартак Живко Господинов обяви, че вече няма нищо общо с този клуб. Преди два месеца и половина той бе назначен за главен селекционер на “соколите”, но потърсен от “Позвънете Новини” за коментар за новите попълнения вчера, той заяви: “Вече нямам нищо общо с футболен клуб Спартак. Пожелавам успех на клуба в борбата му за оцеляване в групата”, заяви участникът на световното първенство в Мексико през 1986 г., без да разкрие повече подробности за решението си. Вероятната причина за абдикацията му е, че в спортно-техническия щаб на “соколите” не се допитват до мнението му, въпреки че се води част от ръководството. Преди време той бе обявил, че не иска да бъде господин Никой в клуба.

--- pozvanete.bg


Иван Славков се договорил с Петър Пасев за стадиона

Президентът на Спартак Иван Славков окончателно отхвърли вероятността стадионът на “соколите” да бъде затворен от местната лицензионна комисия, съобщава www.ole-bg.com. Както е известно, преди седмица директорът на въпросната комисия Петър Пасев обяви, че един от секторите на клубното съоръжение на “соколите” не отговаря на изискванията, тъй като там има предмети, които могат да се използват с недобра цел, тоест камъни и могат да се получат много неприятни инциденти. “Проведох дълъг разговор с Петър Пасев и се разбрахме. Стадионът няма да бъде затварян, тъй като сме предприели необходимите мерки в този сектор да не стават инциденти”, заяви за Славков. Членът на управата на клуба Бранимир Балачев пък определи като “свободни съчинения” твърденията на Пасев. “Вярно е, че има нужда от дребни поправки във въпросния сектор. Ние мислихме да отстраним тези нередности през февруари, но метеорологичните условия не ни позволиха. При всички положения до края на първенството всичко ще е готово, като имаме и закупени седалки, които трябва да монтираме. Но Пасев се е поизхвърлил, казаните от него слова са свободни съчинения”, категоричен бе Балачев. Вчера старши треньорът Румен Димов замина за София, където днес ще картотекира новите попълнения Славик Раданов, Николай Съботинов, Станимир Георгиев и Траян Дянков. В 14 ч. пък помощник-треньорът Илко Станчев и изпълнителният директор Иван Войчев ще дадат пресконференция преди утрешния мач с Локо (Пд).

--- pozvanete.bg

Няма коментари: