сряда, март 30, 2005

Промяна в ултиматума при “соколите”

Ръководството на Спартак е променило условията си в дадения ултиматум за премирането на отбора, научи “Позвънете Новини”. Преди седмица бе обявено, че “соколите” трябва да спечелят 10 точки в предстоящите пет мача, за да получат премии. Вчера обаче бе взето решение целта да бъде изпълнена, но в следващите шест срещи. За последните пет кръга пък спартаковци трябва да вземат пет точки. С този актив според клубните шефове отборът ще остане в групата.
Вчера на стадион “Спартак” бе спряна и водата. Както е известно, от две седмици в съблекалните и в клубното барче няма ток, поради което играчите трябва се къпят при боксьорите, където има топла вода. До няколко дни шефовете обещаха задълженията към ВиК и “Енергоснабдяване” да бъдат изчистени, за да има условия за домакинския мач с ЦСКА.
Днес спартаковци играят контролна среща с Девня в Повеляново. Мачът е в 14,30 ч., а в него старши треньорът Румен Димов ще изпробва титулярния състав за срещата с “червените”. Поради тази причина няма да пътува Иван Мартинов, който очаква в четвъртък да бъде решен спорът му с Черноморец (Бс), чиято собственост е.

--- pozvanete.bg


Генко Славов: Щеше да е по-добре, ако Гай играе

Вратарят на Спартак Генко Славов смята, че неговият тим има шансове да направи нещо срещу ЦСКА в неделя. “Шансът е малък, защото ние срещу много по-скромни съперници не постигнахме нищо. Но си мисля, че на нашия терен, на тази нивичка няма да им е лесно на ЦСКА. Този тим е техничен и на футболистите ще им е трудно да си подават. Ако играем с наша топка, ще е още по-голям плюс”, каза Славов.
Според него “армейците” няма да могат да разчитат на най-добрите си играчи. “Най-добри в ЦСКА са Гъргоров и Велизар, а те са контузени. Това, че Гай няма да играе е минус за нас, защото той е груб играч и щеше да направи много фаулове около наказателното си поле”, каза Славов, който няма да играе заради клауза в договора си.
Вратарят е категоричен, че участието на Иво Димов в мача ще е положително за Спартак. “Иво е опитен играч, има сочувствие, хъс. Може да е на години, но така или иначе той се е доказал. Отделно има силен характер, който може да влияе на отбора. Имаме нужда точно от такъв човек, който да посъбуди играчите, за да я има тази агресия”, категоричен бе 23-годишният състезател.
Славов не спести и добрите думи за треньора на вратарите Илко Станчев. “Той е човекът, който ми е помогнал най-много досега. Преди време повярва в мен и държеше да получа шанс. Илко е много голям професионалист. Тактически е много добре подготвен, познава играчите от цялата “А” група. Постоянно гледа касети, чете, опитва се да се усъвършенства”, каза Генко.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: