сряда, март 23, 2005

“Соколите” бият с гол на Каров, играят още 2 мача

Спартак победи с 1:0 Черноморец (Бяла) в контролна среща, играна пред 50 зрители в морската столица. Единственото попадение в срещата отбеляза защитникът Калоян Каров в 89-ата минута. Преди това “соколите” удариха два пъти гредата чрез Филипов от фаул и Владо Мирчев, а веднъж удар на Ники Станчев мина на сантиметри над напречната греда. Началото на мача закъсня с 20 минути, тъй като нямаше съдия. В последния момент дойде Ивайло Попов, а негови помощници бяха известният привърженик на “соколите” Красимир Генчев и домакинът на стадиона и бивш футболист на тима Ради Радомиров.
След срещата наставникът на Спартак Румен Димов заяви, че в момента гардът на неговите футболисти е паднал заради трите поредни загуби. “Основната ми работа в следващите десет дни е да убедя момчетата да повярват във възможностите си. С ръководството решихме да бъдат наложени глоби, тъй като е нормално сред три поражения да има санкции. Глобите важат както за футболистите така и за мен и моя помощник”, каза Димов. Утре спартаковци ще играят срещу Светкавица от 15,30 ч. на клубния стадион, като има вариант за още една контрола в сряда.
- Спартак - Черноморец (Бяла) 1:0
- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Лазаров, Радев, Б. Илиев, Ст. Петров, Станчев, Кателев, Раданов, Г. Филипов, Ст. Георгиев (46 Славов, Палавестрич, К. Каров, М. Христов-Малкия, Хасан, М. Христов-Големия, Съботинов, Стефанов, Мирчев)
- Черноморец: Колев, Мустафа, Косев, Н. Каров, Михов, М. Любенов, Л. Любенов, Илиев, Сираков, Ицков, Чобанов (46 Маринов, Киряков, Божков, Маринчев)
- Голмайстор: Калоян Каров (89)
- Съдия: Ивайло Попов
- Стадион “Спартак” - 50 зрители

--- pozvanete.bg


Калоян Филатов спря с футбола на 28 години

Ще оперират Иван Караджов, нападетелят пропуска остатъка от първенството

Защитникът на Спартак Калоян Филатов сензационно обяви, че се отказва от футбола. Това стана вчера, преди контролната среща на “соколите” с Черноморец (Бяла). Бившият футболист на Добруджа, Черно море и Беласица е едва на 28 години. Филатов заяви, че прекратява кариерата си по семейни причини. “Дойде при мен и ми обясни, че иска да се откаже поради семейни причини. Благодари на мен и момчетата за съвместната работа и ни пожела успех в битката за оставане в “А” група”, обясни старши треньорът на спартаковци Румен Димов.
Филатов подсили в Спартак в началото на настоящото първенство, след като разтрогна с Беласица. До петия кръг той не игра, тъй като не бе картотекиран, но след това взе участие в почти всички срещи на тима, в които се представи на много високо ниво.
Междувременно стана ясно, че Иван Караджов ще пропусне останалите мачове до края на сезона. Нападателят скъса мускул и ще се наложи да претърпи операция. Той се възстановяваше над три месеца след контузия, получена през есента. В срещата с Родопа Караджов излезе като титуляр, но още в 32-ата минута получи травмата и бе принудително заменен. Старши треньорът на “соколите” Румен Димов бе изключително разочарован от този факт. “Много разчитах на Иван Караджов, но за съжаление той ще пропусне остатъка от шампионата. При гостуванията разчитаме на контраатаки, а той е бърз футболист и щеше да ни върши отлична работа”, каза Димов.
Въпреки че вчера се появи на терена, все още не е напълно възстановен Георги Филипов. Нападателят има дискова херния и вчера бе на терена едно полувреме. Марин Ценов пък въобще не игра, тъй като преди няколко дни му биха десетина инжекции в кръста.
Румен Димов разкри, че съществува минимална вероятност Траян Дянков да бъде уреден с права за срещата с ЦСКА. Халфът има проблеми с документите си и ако не бъде уреден за Спартак, само ще тренира с отбора до лятото.

--- pozvanete.bg


Пускат тока на стадион “Спартак” до няколко дни

Токът на стадион “Спартак” ще бъде пуснат до два-три дни, разкри за “Позвънете Новини” членът на Управителния съвет на едноименния клуб Иван Славов. Вчера той проведе разговор с президента Иван Славков, след което отиде до “Електроснабдяване”. Спартаковци имат задължения в размер на 6000 лева за тока на стадиона, но са се разбрали да ги изплатят разсрочено. Токът е спрян от една седмица, тъй като първите две вноски са били забавени. Славов разкри още, че лицензионната комисия на БФС за стадионите е дала някои препоръки на ръководството на “соколите” за подобрения на стадиона. “Направиха обширен оглед и ни увериха, че стадионът е в приемливо състояние, но ни отправиха няколко препоръки, свързани с официалната ложа и някои от другите сектори”, каза Славов. Той призна, че всичките периоди, в които е бил в управата на Спартак правят общо 30 години. В тях нито един пък “соколите” не са изпадали.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: