събота, юни 18, 2005

“Соколите” искат да задържат вратарите си

Новите в Спартак ще подписват за не по-малко от две години договори. Предлагат и на Ценов да остане

Спартак иска да задържи тримата си вратари и за следващия сезон. Това съобщи треньорът и главен мениджър на клуба Ради Здравков. Договорите и на тримата свършват на 30 юни 2005 година, но вече официално са им отправени оферти за продължаването на контрактите. Здравков смята, че Георги Арнаудов, Генко Славов и Христо Николов имат достатъчно качества и предпочита да ги запази. На още няколко играчи е предложено да подпишат за следващ период със “соколите”. Най-интересна е офертата към Марин Ценов, който обяви, че не иска да остава в отбора. Ръководството обаче е решило да му предложи договор. “Пълна свобода за него е да реши къде ще играе. На нас би ни вършил работа, ако прецени да преподпише”, казаха от клуба. Със сигурност остават ветераните Николай Станчев и Златин Михайлов. Последният бе под въпрос, но също е бил воден разговор и има съгласието му да носи екипа на “сините” още година поне. Ситуацията с Боян Илиев ще зависи от трансфера му в израелски клуб. Ясни са и двама играчи, от които екипът на Здравков няма да се нуждае през следващия сезон - това са Милен Христов-Чурката и Михаил Лазаров. Двамата разделят пътищата си. Лазаров вероятно ще се върне в Нафтекс, чиято собственост е, а Христов ще иде на проби в Казахстан. За там го урежда лично бившият национал Златко Янков.
Нова трансферна политика ще има Спартак от този сезон. Ради Здравков ще взема футболисти, съгласни да подпишат за минимум две години с отбора. Това ще бъде условието, за да получат шанс за изява във варненския клуб. Идеята е не да се вземат играчи за един сезон, а да се гради отбор за бъдещето. “Няма да разчитаме на преотстъпени и футболисти под наем. Не искаме да сменяме отбора всяка година. Ще купуваме играчи и ще подписваме дъгосрочни контракти с тях. Така пред нас ще има сериозна перспектива”, каза наставникът. Още в началото на подготовка на проби ще минат 4-5 млади играчи.

--- pozvanete.bg



Малките “соколи” отпаднаха от държавното

Спартак приключи участието си в държавното първенсво за юноши-старша възраст на фаза осминафинал. Снощи момчетата на Тодор Попов паднаха с 0:4 от Локомотив във Пловдив и отпаднаха от борбата. В първия мач малките “соколи” победиха във Варна с 3:2, но това се оказа недостатъчно. Мачът в Пловдив бе гледан лично от старши треньора на тима Радослав Здравков. “Изпуснахме много положения. Четири пъти сами срещу вратаря, други чисти позиции. А и под тепетата е такава жега, че не може да се играе нормално. Беше сигурно 32-33 градуса. Момчетата слязоха от автобуса след 7 часа път и играха. Според мен си изпуснахме мача още във Варна. И тогава, и сега, бях доволен от играта, но не и от резултата”, каза за “Позвънете Новини” треньорът Тодор Попов. Той оцени това представяне на отбора като добро, предвид ситуацията. Според него, от школата идват талантливи деца, набор 1987, които ще попълнят след две години мъжкия отбор. Днес пък юношите, родени 1991 година играят със сборен отбор на Долни Чифлик в памет на бившия национ ал Илия Кирчев.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: