четвъртък, юни 30, 2005

Боян Илиев отказа да подпише със Спартак

Днес окончателно стана ясно, че Боян Илиев няма да играе при "соколите" през следващото първенство. Универсалният футболист възнамерява да премине в израелски клуб и поради тази причина е отказал да продължи договора си с варненския тим. През миналия сезон Илиев бе сред най-големите любимци на публиката на Спартак заради сърцатата си игра.

--- ole-bg.com


Генко и Арнаудов поискаха отсрочка до петък

Днес договор със Спартак трябваше да подпишат Генко Славов и Георги Арнаудов. Двамата вратари обаче са поискали отсрочка от ръководството до петък. Дотогава те очакват развитие по евентуалните си преминавания в други клубове. Арнаудов има оферта от Швейцария, а Генко има варианти за чужбина и български елитен тим. Ръководството на Спартак предлага двегодишен договор на Арнаудов и тригодишен на Славов. Както е известно, третият страж на тима - Христо Николов-Бучи, започна подготовка със Светкавица (Търговище).

--- ole-bg.com

сряда, юни 29, 2005

Чакат отговор от вратарите на Спартак

Ръководството на Спартак е предложило нови договори на двамата си вратари Генко Славов (на снимката) и Георги Арнаудов съответно за две и три години, разкриха за "ОЛЕ-БГ" от пресслужбата на клуба. Ръководството на тима им е дало срок до утре на обяд да кажат дали ще сложат подписите си под контрактите. Двамата имат оферти и от други отбори, но все още изчакват. За Генко вариантите са тим от А група и чужбина, а за Арнаудов - Швейцария. В предложенията на ръководството са уточнени и финансовите параметри.
В събота от 10,30 ч. "соколите" играят първата си контролна среща в подготвителния период. Те гостуват на третодивизионния Черноморец (Бяла). Групата за първия лагер в Правец ще стане ясна след проверката. Спартаковци заминават за родния град на Тодор Живков в понеделник (4 юли).

--- ole-bg.com


Д-р Купенов може да се върне в Спартак

Д-р Мирослав Купенов може да се завърне на лекарския пост във варнеския Спартак, научи "ОЛЕ-БГ". Той е поискал среща с ръководството на тима и след нея ще обяви решението си. Купенов бе дълго време медицинското лице на "соколите", докато не напусна в средата на миналия сезон. Той бе заменен от свойколега, който обаче също се раздели със "соколите" няколко кръга преди края на шампионата. В последните мачове д-р Купенов прие да помага на отбора и се грижеше за медицинската помощ на отбора.

--- ole-bg.com


Вратар на Спартак отива в Светкавица

Доскорошният страж на Спартак Христо Николов-Бучи пък най-вероятно ще играе в Светкавица през новото първенство. Той трябва да е на тренировката на отбора от Търговище в 18 ч. утре. Бучи отказа да поднови договора си със "соколите", тъй като почти не е получавал шанс да пази на вратата на варненци. В Търговище пък спешно търсят вратари, тъй като не са доволни от Калин Артакиев и Георги Щерев. Двамата са поставени в трансферната листа заради слабите си изяви. Както е известно, в края на миналия сезон Светкавица влезе в историята като в три мача игра без вратар за назидание на Щерев и Артакиев. В тези двубои ръкавиците надяваше един от защитниците на отбора.

--- ole-bg.com

вторник, юни 28, 2005

Екснападател на Нафтекс се присъединява към Спартак

Бившият нападател на бургаския Нафтекс Петър Кънчев се присъедини днес към тренировките на Спартак. Той е провел разговор със старши треньора Ради Здравков и най-вероятно до няколко дни ще подпише договор с клуба. Кънчев е бивш играч на Нафтекс, Академик (София) и Видима-Раковски. Ако остане, футболистът ще увеличи конкуренцията в атаката на тима, където в момента са Иван Мартинов, Николай Филипов, Калоян Генчев, Владислав Мирчев и Георги Филипов.
Днес Ради Здравков реши да освободи от първия тим Йордан Николов и Михаил Димитров. Първият е нападател и е капитан на юношите старша възраст на "соколите". Димитров също е от старшата, а в края на миналото първенство изигра няколко мача за мъжкия тим в "А" група.
Междувременно стана ясно, че вратарят Христо Николов-Бучи почти сигурно няма да играе за "соколите" през следващия шампионат. Договорът на варненеца изтича на 30 юни и той нямада бъде подновен. Бучи ще си търси отбор в България като има минимална възможност да си уреди трансфер в чужбина.

--- ole-bg.com

събота, юни 25, 2005

Спартак привлича Ники Филипов и Калоян Генчев

Спартак си осигури две качествени попълнения за новото първенство. Днес към тренировките на тима се присъединиха Калоян Генчев и Николай Филипов. Двамата са от Варна и имат по няколко сезона в "А" група. Първият е юноша на "соколите", но впоследствие кариерата му премина през Добруджа и Видима-Раковски. Ники Филипов пък е юноша на другия варненски тим Черно море, но игра известно време за Спартак. В четвъртък двамата разтрогнаха договорите си съответно с Видима-Раковски и Черно море. Двамата ще подпишат договори за минимум две години със Спартак.
Днес "соколите" тренираха на клубния си стадион, тъй като теренът в Белослав е прогизнал от поройния дъжд, излял се в четвъртък. Утре сутринта старши треньорът Ради Здравков събира подопечните си в 10 ч., след което ги разпуска за ден и половина до понеделник. Всички футболисти вече са преминали медицинските прегледи.

--- ole-bg.com

петък, юни 24, 2005

Иван Славков: До 5 години ще стигнем "Литекс" по бюджет

Бюджетът на "Спартак" в "Б" група ще е същият колкото през миналия сезон в "А" група. Това обяви Иван Славков на среща между спортно-техническия щаб на клуба, 15 фенове и кмета Кирил Йорданов в общината вчера. На нея присъстваха Ради Здравков и Николай Станчев, както и Бранимир Балачев.
Г-н Йорданов гарантира, че градската управа ще помага реално на клуба, както е направила с ПФК "Черно море" АД и мъжкия баскетбол. "Ще създадем съвместно АД със "Спартак" за стадион "Спартак" и прилежащите му площи. В него общината ще участва със своята собственост върху терените. Ще отпуснем също 50 000 лева за затревяване на едното игрище на спортен комплекс "Локомотив". Другото игрище ще е кортово и направено с лични средства на Иван Славков", разкри кметът.
Иван Славков призна, че след като икономическата структура започне да функционира, с печалбата ще се обезпечава бюджетът на клуба. "Визията ми е за едно по-добро и спокойно бъдеще на клуба. Ако всичко е нормално, до 5 години "Спартак" ще се самоиздържа и ще разполага с бюджет колкото този на "Литекс" и "Локомотив" (Пд)", заяви Славков. Последният допълни, че ще подобрят условията за работа в школата и на игрище "Локомотив", за да произвеждат собствени кадри, на които да разчитат. "Ще организират месечни турнири в малките общини и най-талантливите деца ще бъдат привличани в нашата школа и настанени в пансион във Варна", допълни Славков.
Кметът обеща също да отпусне помещение на феновете за техния фенклуб.

--- chernomorie.info.bg


Бизнесмени са готови да вложат 6 млн. лева в "Спартак"

До една година "Спартак" може да реши проблема с трайното си финансиране за десетилетия напред. Това обяви за "Черноморие" членът на Съвета на директорите Бранимир Балачев. Адвокатът разкри, че сериозни инвеститори са готови да вложат 6 милиона лева в клуба в кеш или на вноски. Укловието им е да закупят терен във Варна от 50 декара. Въпросният парцел вече е известен на общината. Проведени са и първите разговори. Остава да се изготви официално предложение, което евентуално да се гласува на общинска сесия в края на тази година или през 2006-та. "Ако парите, които ще получим, се вложат разумно в печеливши дейности, ще осигуряват между 1 млн. и 1,2 млн. лева дивиденти на година. За целта ще използваме услугите на инвестиционен посредник. Един от вариантите е да закупим държавни ценни книжа", уточни Балачев. Последният е убеден, че общината ще помогне на "Спартак", както направила това с футболния "Черно море" и мъжкия баскетболен тим.

--- chernomorie.info.bg


40 000 лева за двата лагера на "соколите"

Между 35 000 и 40 000 лева ще струват двата летни лагера на "Спартак", съобщи Иван Славков. "Осигурили сме всички необходими условия за една пълноценна лятна подготовка. Получихме вече и първата част от екипировката. Надявам се да изградим добър отбор, екип и колектив и съм уверен, че ще направим всичко възможно да се върнем догодина в "А" група", заяви шефът. Според него са длъжни да сложат край на голямото текучество в "Спартак". "Трябва да имаме 11 футболисти, от които на година да излиза само един. А не както беше досега - 4 - 5 играчи са заедно, а другите си тръгват след сезона", допълни Славков.
Ради Здравков, който се появи с обръснат мустак, призна, че целите пред него са две - завръщане в "А" група и изграждане на постоянен и перспективен отбор. "В края на сезона ще ви кажа кое от двете неща ме е удовлетворило повече. Като казвам простоянен отбор обаче, не значи, че в него ще играят само млади футболисти", каза треньорът. Здравков уточни, че ще правят селекция на деца, след като подобрят условията за работа в школата.

--- chernomorie.info.bg


Ради: Чакайте и опитни футболисти

"Спартак" ще привлече и опитни футболисти, които ще му свършат работа, гарантира Ради Здравков. Последният уточни, че до лагера на Правец ще пробват една дузина талантливи младоци. "За 10 дни ще ги огледаме и ще се запознаем с възможностите им. Който покаже качества, ще го задържим. Целта ни е по-бързо да избистрим състава за догодина", призна Здравков. Според него за Правец на 4 юли ще замине групата, на която ще разчита за новия сезон.
Вчера в 10 часа "соколите" започнаха подготовка. Над 20 футболисти тренираха в Белослав, а Златин Михайлов, Здравко Радев, Диян Кателиев, Милен Христов, Тончо Стефанов и Калоян Каров минаха медицински прегледи.
Единственото сигурно попълнение засега е Димитър Алексиев ("Сливнишки герой"). В заниманията се включиха също Иван Мартинов, Диян Делев и петима юноши. На проби са младоците Севелин Мустафа, Драган Халачев, Димитър Вутов и Борислав Войков (юноша на "Шумен", който е собственост на "Черноморец" (Бс), а през последния сезон е играл под наем в "Дунав"). Днес се чакат още двама на проби.

--- chernomorie.info.bg

четвъртък, юни 23, 2005

10 нови играчи на първата тренировка на Спартак

Днес от 10 ч. е първата тренировка от лятната подготовка на Спартак. Тя ще се проведе в Белослав, тъй като е започнал ремонтът на клубния стадион. На заниманието ще дойдат общо 27 футболисти, 10 от които са нови, обивяха от клуба. Половината от тях ще минат медицински прегледи, докато другите тренират, а в петък на прегледи ще е останалата част на тима. В 18 ч. ще има още едно занимание, което ще бъде на Аладжа манастир.
Сред новите футболисти ще бъдат четирима юноши на "соколите" - нападателите Владислав Мирчев и Ивайло Кирчев, Синан Хаджиев (десен полузащитник) и Даниел Ангелов (ляв халф). Идват още Димитър Алексиев - централен защитник от Сливнишки герой, който е подписал договор с тима за 2+1 години, Васил Петров - защитник, полузащитниците Драган Халачев и Димитър Вутов, които са юноши на ЦСКА (набор 1985), и десният външен халф на Черноморец (Бургас) Северин Мустафа. Нападателят Иван Мартинов също ще започне подготовка с клуба. 24-годишният варненец бе на проби в Заглебие, но наставникът на поляците предпочете да привлече двуметров аржентинец, въпреки че Мартинов вкара две попадения в контролата, която игра. Останалите, които ще се включат в тренировката утре са капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев, Златин Михайлов, Генко Славов, Христо Николов-Бучи, Георги Арнаудов, Боян Илиев, Станислав Петров, Мартин Ковачев, Диян Кателиев, Милен Христов-Менката, Калоян Каров, Тончо Стефанов, Иван Караджов, Георги Филипов, Здравко Радев, Николай Съботинов и Красимир Стефанов. Последният в момента е в казармата, но администраторът Румен Димов ще се опита да го освободи по някакъв начин.
От пресслужбата на Спартак обявиха, че утре се очаква още един нов футболист. В петък пък ще дойдат двама играчи, чиито имена обаче се пазят в тайна. Селекцията ще приключи на 3 юли, когато старши треньорът Ради Здравков ще обяви пълния състав на групата, на която ще разчита през есенния дял на новото първенство. Някои от имената ще станат ясни след днешното заседание на арбитражната комисия.

--- ole-bg.com

понеделник, юни 20, 2005

"Спартак" привлече централен защитник

Централният защитник Димитър Алексиев е първото ново попълнение на "Спартак". През последния сезон 19-годишният талант игра за "Сливнишки герой" при Ради Здравков. "Митко тренира със "Спартак" 3 дни в края на май. Ще разчитаме на него в "Б" група", каза за "Черноморие" Здравков. Треньорът призна също, че лятната подготовка с представителния тим ще започнат четирима юноши - двама централни нападатели и двама халфове. Тримата са от старшата възраст и сред тях е Владислав Мирчев. Единият е от младшата.
Междувременно "Спартак" набира деца за школата, които са родени след 1 януари 1994 г. Записванията стават при треньорите на игрище "Локомотив" в понеделник, сряда и петък от 8 до 10 часа, както и на GSM-а на Данчо Владимиров - 0889549819.

--- chernomorie.info.bg

събота, юни 18, 2005

“Соколите” искат да задържат вратарите си

Новите в Спартак ще подписват за не по-малко от две години договори. Предлагат и на Ценов да остане

Спартак иска да задържи тримата си вратари и за следващия сезон. Това съобщи треньорът и главен мениджър на клуба Ради Здравков. Договорите и на тримата свършват на 30 юни 2005 година, но вече официално са им отправени оферти за продължаването на контрактите. Здравков смята, че Георги Арнаудов, Генко Славов и Христо Николов имат достатъчно качества и предпочита да ги запази. На още няколко играчи е предложено да подпишат за следващ период със “соколите”. Най-интересна е офертата към Марин Ценов, който обяви, че не иска да остава в отбора. Ръководството обаче е решило да му предложи договор. “Пълна свобода за него е да реши къде ще играе. На нас би ни вършил работа, ако прецени да преподпише”, казаха от клуба. Със сигурност остават ветераните Николай Станчев и Златин Михайлов. Последният бе под въпрос, но също е бил воден разговор и има съгласието му да носи екипа на “сините” още година поне. Ситуацията с Боян Илиев ще зависи от трансфера му в израелски клуб. Ясни са и двама играчи, от които екипът на Здравков няма да се нуждае през следващия сезон - това са Милен Христов-Чурката и Михаил Лазаров. Двамата разделят пътищата си. Лазаров вероятно ще се върне в Нафтекс, чиято собственост е, а Христов ще иде на проби в Казахстан. За там го урежда лично бившият национал Златко Янков.
Нова трансферна политика ще има Спартак от този сезон. Ради Здравков ще взема футболисти, съгласни да подпишат за минимум две години с отбора. Това ще бъде условието, за да получат шанс за изява във варненския клуб. Идеята е не да се вземат играчи за един сезон, а да се гради отбор за бъдещето. “Няма да разчитаме на преотстъпени и футболисти под наем. Не искаме да сменяме отбора всяка година. Ще купуваме играчи и ще подписваме дъгосрочни контракти с тях. Така пред нас ще има сериозна перспектива”, каза наставникът. Още в началото на подготовка на проби ще минат 4-5 млади играчи.

--- pozvanete.bg



Малките “соколи” отпаднаха от държавното

Спартак приключи участието си в държавното първенсво за юноши-старша възраст на фаза осминафинал. Снощи момчетата на Тодор Попов паднаха с 0:4 от Локомотив във Пловдив и отпаднаха от борбата. В първия мач малките “соколи” победиха във Варна с 3:2, но това се оказа недостатъчно. Мачът в Пловдив бе гледан лично от старши треньора на тима Радослав Здравков. “Изпуснахме много положения. Четири пъти сами срещу вратаря, други чисти позиции. А и под тепетата е такава жега, че не може да се играе нормално. Беше сигурно 32-33 градуса. Момчетата слязоха от автобуса след 7 часа път и играха. Според мен си изпуснахме мача още във Варна. И тогава, и сега, бях доволен от играта, но не и от резултата”, каза за “Позвънете Новини” треньорът Тодор Попов. Той оцени това представяне на отбора като добро, предвид ситуацията. Според него, от школата идват талантливи деца, набор 1987, които ще попълнят след две години мъжкия отбор. Днес пък юношите, родени 1991 година играят със сборен отбор на Долни Чифлик в памет на бившия национ ал Илия Кирчев.

--- pozvanete.bg

четвъртък, юни 16, 2005

Ветераните на варненския Спартак гостуват в Скопие на Работнички

Ветераните на варненския Спартак ще гостуват на Работнички Кометал в събота в Скопие, съобщава "Македонски спорт". Мачът ще бъде от 17 часа на стадиона на македонския шампион. Българите ще върнат визитата на ветераните на Работнички, които участваха на турнира във Варна тъкмо като гости на Спартак и останаха много доволни от гостоприемството.

--- Агенция "Фокус"
Ремонтът на “Спартак” завършва в края на юли

Боян Илиев почти сигурно ще продължи кариерата си в Израел

Започващият днес ремонт на стадион “Спартак” ще завърши в края на месец юли, съобщи за “Позвънете Новини” административният директор на варненския клуб Иван Славов. Той уточни, че поправки ще се извършват не само на терена, а и в част от трибуните, както и на резервните скамейки. На 6 август е стартът на новото първенство, а дотогава “соколите” ще ползват други терени за подготовката си.
“Ремонтът ще е по целия стадион. Съставили сме програма, чието изпълнение започва още от утре (б.а. днес) и ще продължи до края на месец юли. Продължаваме с монтирането на седалки в някои от секторите. Освен това на самото тревно поле ще бъдат извършени значителни промени, които ще доведат до много голямо подобрение на терена. Ще бъдат зачимени отделни части, предимно пред вратарските полета. Освен това ще направим графиране на терена, наторяване, някои от дупките ще се попълват с пръст и пясък. Заслоните на резервните скамейки също трябва да се подменят. Въобще, създали сме необходимата организация за значително подобряване на стадион “Спартак”, обясни Славов. Според него, ремонтът ще завърши според сроковете и няма опасност отборът да започне сезона извън Варна.
Той добави, че стадионът има лиценз от Българския футболен съюз за вътрешните първенства. Шефовете на Спартак обаче са се разбрали с хората от футболната ни централа да направят подобренията на съоръжението.
Наскоро и треньори от детско-юношеската школа на “соколите” се оплакаха от терена на стадиона, а по време на шампионата наставниците на ЦСКА и Славия Миодраг Йешич и Петър Хубчев казах, че на този терен не може да се играе футбол.
Междувременно, Боян Илиев обяви, че най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина. Сърцатият футболист има предложение от израелски клуб, а договорът му със “соколите” изтича на 30 юни. В същия тим защитникът бе на проби и миналото лято, но тогава от варненския клуб поискаха висока трансферна сума. До края на месеца трябва да стане ясно дали Илиев, който е един от любимците на агитката на Спартак, ще заиграе в Израел. Боян има и една оферта от български елитен клуб, но не пожела да разкрие името му.

--- pozvanete.bg

сряда, юни 15, 2005

Ради не ще стари пушки

Ради Здравков посрещна с усмивка спекулациите за трансфери в "Спартак" на стари пушки. "Вие май не сте разбрали стратегията на клуба. Целта ни е да изградим перспективен отбор, който да играе заедно 2 - 3 години. Най-лесно е сега да взема Гошо Борисов например и други играчи над 30 години. Ще влезем в "А" група и после какво ще правим? Това обаче не е рентабилно, не отговаря на нашите амбиции и цели и затова няма го направим", призна за "Черноморие" Здравков. Той призна, че лятна подготовка със "соколите" евентуално ще започне Иван Мартинов. За него треньорът е чул добри думи от Румен Димов. Засега Здравков не е решил дали с мъжете да тренира и Йордан Николов. Капитанът на юношите участва в последните занимания за сезона.

--- chernomorie.info.bg


В "Спартак" се чудят какво да правят с Марко Палевстрич.

В "Спартак" се чудят какво да правят с Марко Палевстрич. Както е известно, отборът няма право да използва чужденци в "Б" група, а никой от елитните клубове в България не ще сърбина под наем. "Вариантите са да го откупят или да му намерим отбор за преотстъпване в чужда държава. В противен случай най-вероятно ще разтрогнем договора с Марко", призна за "Черноморие".

--- chernomorie.info.bg


Жоро Арнаудов пред трансфер в Гърция

Вратарят на "Спартак" Георги Арнаудов е пред трансфер в Гърция, научи "Черноморие". Неговият мениджър Георги Градев призна, че може да уреди Жоро за втородивизионен или третодивизионен клуб от южната ни съседка. "Ако Георги пази зад граница, най-вероятно ще е в Гърция. Дал съм негови видеокасети и на още две места. За трансфер обаче е рано. В другите държави започват подготовка през юли и засега селекцията им е отворена", допълни Градев. Последният уреди за третодивизионния "Патрайкос" Светлозар Личев. Както е известно, стражът бе на проби в "Спартак" през миналия септември, но си тръгна мистериозно от лагера в Търговище. В Патра Личев е съотборник с бившите футболисти на "Черно море" Алексей Дионисиев и Стефан Юруков.
При положение, че Арнаудов не излезе в чужбина, ще подпише нов едногодишен контракт с родния си "Спартак". Той започва лятна подготовка с отбора на 23 юни.

--- chernomorie.info.bg
Ради Здравков обявява новите играчи в Спартак на 3 юли

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков ще обяви имената на футболистите, които ще подсилят тима през следващия сезон на 3 юли. Това бе обявено в декларация на ръководството на клуба, разпространена до медиите днес. "Имената на футболистите, които ще играят през сезон 2005/06 в Спартак ще бъдат официално оповестени на 3 юли, ден преди отборът да отпътува за подготвителния лагер в Правец. В началото на подготовката, която стартира на 23 юни ще станат ясни имената на част от футболистите, които вече имат подписани договори с клуба. По време на първия етап от подготовката ще се изпробват и други футболисти и с оглед на показаното от тях и вижданията на спортно-техническия екип на Спартак ще бъде преценено дали ще се разчита на някой от тях в бъдеще.
Ръководството на футболния клуб продължава с огледа на потенциални играчи, но поради съображения, свързани с трансферния пазар, техните имена няма да бъдат оповестявани на журналистите. Всяко изнасяне в медиите на конкретни имена на футболисти и свързването им със Спартак, без потвърждение от страна на главния мениджър и старши треньор Ради Здравков или на пресцентъра на ПФК Спартак не отговаря на истината", се пише в декларацията.

--- ole-bg.com


Жоро Филипов се възстановява от херния

Младият нападател на варненския Спартак Жоро Филипов се възстановява от дисковата херния, която го мъчеше от началото на пролетния полусезон. Това разкри самият той за "ОЛЕ-БГ". Талантът ходи на процедури в Дружба и ще е готов за началото на подготовката на спартаковци. Той изрази увереност, че Спартак ще се завърне още през следващата година в "А" група. "Трябва да направим всичко възможно отново да се върнем там, където ни е мястото - в елита. Вярвам, че и ръководството ще вземе необходимите мерки това да се случи", заяви Филипов.

--- ole-bg.com
Старшата възраст на "соколите" бие Локо (Пд)

Старшата възраст на Спартак зарадва феновете с победа 3:2 над Локомотив (Пд) в първа среща от осминафиналите на републиканското първенство. Попаденията за варненци отбелязаха Владко Мирчев, Хаджиев и Атанасов. Момчетата на Тошко Попов бяха по-дейният тим на терена през целия мач. На два пъти те повеждаха с по 2 гола разлика 2:0 и 3:1, но съдията Ахмед Ахмед отсъди дузпа, с която гостите се върнаха в битката за четвъртфиналите. "Доволен съм от представянето на момчетата. Няма как да е иначе предвид тежките условия, в които тренираме на Локомотив. Надявам се да се класираме в следващата фаза", сподели за "ОЛЕ-БГ" Попов след мача.
Спартак (ст. възраст): Господинов, Смирнов, Джамбазов, Димитров, Ценков, Мюзекяров, Хаджиев, Николов, Мирчев, Иванов, Ангелов (Лазаров, Атанасов, Филов)

--- ole-bg.com


Децата на Спартак отпаднаха след дузпи

Децата на Спартак, родени през 1990 г., отстъпиха след дузпи на Славия. И първата среща в София завърши 0:0, правилата при младите играчи не предвиждат продължения в реванша, а изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Капитанът на варненци Станислав Иванов пропусна първата дузпа. Стражът на гостите улови още един изстрел и Славия се класира на четвъртфинал с 4:2. "Соколите" пропуснаха да решат мача в своя полза, изтървавайки 3 добри голови положения. Неприятно впечатление остави наставникът на гостите Асен Карастойков, който след срещата отправи неприлични жестове към 100-тината зрители. Старшията на отбора Йордан Владимиров каза, че е бил сигурен в отстраняването на столичани. "Така е във футбола, като вкараш положенията си, не печелиш срещата. Разликата между отборите е в това. Условията при които тренираме са доста тежки, затова не можем да изискваме прекалено много от децата. Изоставаме в техниката и ударите. Друг е въпросът, че републиканското първенство идва в нежелан момент. Децата са играли по турнири в чужбина, училищни първенства, областни надпревари и т.н. Уморени са вече", каза Владимиров.
Спартак (деца): Изет, Христов, Иванов, Чернев, Тодоров, Борисов, Михалев, Недев, Билялов, Костов, Николов (Атанасов, Колев)

--- ole-bg.com
Живко Бояджиев: Не искам да чуя за Спартак, камо ли да се върна

Полузащитникът Живко Бояджиев остана неприятно изненадан от появилите се информации, че ще коси стадион Спартак докато договорът му свърши. Както е известно Живко и Тошко Радомиров напуснаха клуба през зимата и заиграха в турската част на Кипър.

- Живко, пред "ОЛЕ-БГ" ти каза, че ще се обърнеш към ръководството на отбора да разтрогнете по взаимно съгласие договора ти. Докъде стигнаха нещата?
- Така е. Това бе моето желание. Неприятно впечатление ми направи обаче, изказване на клубен шеф, че съм щял да кося стадиона докато ми изтече договора. Той дори аналогизира случая с този на Илиян Стоянов в Левски. Според мен двата случая нямат нищо общо.
- Какво е желанието ти? Има ли вариант да се върнеш в отбора?
- Аз ще играя в Кипър и през следващата година. Не искам да чуя за Спартак, камо ли да се връщам.
- Само кипърската лига на баровците ли е на дневен ред при теб?
- Не, разбира се. Има запитвания за мен, но на този етап не желая да коментирам. Знам само, че Спартак е затворена страница за мен. Не мога да разбера защо се говори и че можело да ми направят компромис. Заявявам, че не съм искал да се върна в Спартак - за какви компромиси се говори.

--- ole-bg.com

понеделник, юни 13, 2005

Диян Кателиев: "Спартак" не ме пуска, оставам

Пропадна окончателно възможността Диян Кателиев да заиграе в друг клуб. Халфът ще изпълни договора си със "Спартак" до 30 юни 2006 г. "Имаше оферти за мен, но всичко приключи в зародиш. Искаха ме под наем или като свободен агент, ако евентуално разтрогна договора си. "Спартак" обаче не ме пуска. Оставам в отбора и единствената ми цел оттук нататък е да му помогна да се върне в "А" група", заяви за "Черноморие" Диян.

--- chernomorie.info.bg


Марин Ценов си тръгва заради хора от отбора

Марин Ценов си тръгва от "Спартак" заради определени хора от отбора. "Това са четирима души, с които не мога да работя. Кои са те, знаят клубният шеф г-н Иван Славков и Иван Войчев. Щом четиримата остават в "Спартак", за мен е най-добре да си търся нов клуб", заяви за "Черноморие" Марин. Както е известно, неговият договор изтича на 30 юни. Ради Здравков е признал пред халфа, че ще разчита на него, ако промени решението си.

--- chernomorie.info.bg
Спартак играе контроли със Славия и Литекс

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков обяви програмата на тима за лятната подготовка, съобщава в-к."Позвънете новини". “Соколите” ще направят два лагера, по време на които ще изиграят куп контроли. Бившият национал събира подопечните си на 23 юни. На 2 юли варненци срещат първия си съперник - отказалият се от участие в “Б” група Черноморец (Бяла). Два дни по-късно спартаковци заминават на лагер в Правец, където ще останат до 16 юли. На 6 юли тимът среща Балкан (Ботевград) в родния град на Тодор Живков. Три дни след това е проверката с Конелиано в София, а на 13 юли варненци излизат срещу елитния Славия. На 16-и Конелиано идва при варненци в Правец за втора контрола, с която и приключва първият лагер на “соколите”. На 20 и 23 юли тимът на Ради Здравков прави два мача във Варна срещу неизвестен все още съперник, след което заминава до 2 август в Тетевен. Там проверките са две - срещу Спартак (Плевен) на 27-ми и срещу Литекс на 30-и. Представянето на Спартак пред феновете е на 3 август срещу лек съперник от региона.
До 23 юни ще е готова пълната екипировка на Спартак за новия сезон, като тя ще е с марката Misho.

--- pozvanete.bg

петък, юни 10, 2005

Представят Спартак на 3 август

Отборът, с който Спартак ще играе в следващия шампионат, ще бъде официално представен пред феновете на 3 август, съобщи за "ОЛЕ-БГ" пресаташето на клуба Силвия Николова. Това ще стане на клубния стадион като все още не е ясно кой ще е съперникът, срещу който ще бъде контролата. "Соколите" увериха, че ще търсят елитен клуб за представянето си.
Днес във Варна пък тръгна слух, че бившите футболисти на тима Валентин Найденов и Мартин Зафиров може да се завърнат в Спартак. През последния сезон двамата играха под ръководството на старши треньора на "соколите" Ради Здравков, но в третодивизионния Сливнишки герой. Самият наставник на варненци обаче отрече слуховете и увери, че двамата няма да играят в Спартак през следващото първенство.
Здравков продължава да търси варианти за селекцията на "соколите" като преговаря с много футболисти, предимно свободни агенти. Той не е уточнил все още колко ще са новите попълнения, които му трябват. На Здравков му предстои разговор с президента на клуба Иван Славков относно селекцията.

--- ole-bg.com

четвъртък, юни 09, 2005

Анастас Петров се завръща в Спартак?

Офанзивният полузащитник Анастас Петров може да се завърне в Спартак, научи “Позвънете Новини” от свой източник. Футболистът, който ще навърши 32 години след две седмци игра за последно в Марек (Дупница), но бе освободен в края на сезона. Петров изкара два периода при “соколите”, а след това бе замалко и в Черно море. Основният претендент за подписа на Анастас е пловдивският Ботев, но повече яснота около бъдещето на футболиста ще има след десет дни.
Междувременно, Милен Христов-Менката обяви, че иска да остане в Спартак и през следващото първенство. Той разкри пред “Позвънете Новини”, че е останал с много добри впечатления от наставника Ради Здравков. “Когато играех още при юношите на Черно море Здравков бе треньор на стадион “Тича”. Тогава той извика мен и други юноши да се готвим с първия отбор и останах с отлични впечатления от тренировките му. Искам да остана в Спартак през следващия сезон. Моята амбиция е да играя повече”, каза Христов.
Нападателят Иван Караджов пък изрази отпимизъм, че Спартак ще се върне още следващата година в елита. Той има догвор до 30 юни 2006 г. и най-вероятно ще води атаката на тима в “Б” група.

--- pozvanete.bg

сряда, юни 08, 2005

Златин Михайлов: Необходими са поне 5 нови играчи

Един от най-опитните играчи на Спартак Златин Михайлов за пореден път демонстрира какъв оптимист е. Според него Спартак ще се върне още догодина в елита. "Необходими са ни поне 5 нови футболисти в отбора. Задължително е те да са играли в А група и да имат нужния опит. Не мисля, че играхме чак толкова лошо в А група, колкото го изкарват някои. За нас е по-добре, че има 2 Б групи. Така лидерите ще са 2-3 отбора, а не 5 ако бе една долна дивизия. С новия треньор вярвам, че ще успеем да се върнем веднага в А група. Разбрал съм се с Иван Славков и ще играя за Спартак и през следващия сезон", коментира пред "ОЛЕ-БГ" двойникът на Стивън Джерард.

--- ole-bg.com


Марин Ценов: Няма да играя в Спартак

Халфът на Спартак Марин Ценов опроверга пред "ОЛЕ-БГ" всички тиражирани информации, че ще играе във варненския клуб и през следващия сезон. "Не мога да разбера откъде идват информациите, че ще играя в Спартак и през следващата година. След всичко, което преживах в този клуб през изминалата година как може някой да си помисли, че ще остана. През ден в медиите излизаха обвинения по мой адрес - едва ли не аз съм виновен за изпадането на отбора. Разговарях с новия треньор Ради Здравков и му обясних всичко. Заявявам, че всичко свързано с моето оставане в Спартак е пълна глупост. Вариант за оставането ми няма", каза техничарят от Бургас. Ценов нееднократно бе атакуван в медииното пространство за изявите си през пролетния полусезон.

--- ole-bg.com


Кирил Йорданов: Трябва да се доуточнят подробностите в проекта за Спартак

Кметът на Община Варна Кирил Йорданов отдели време на "ОЛЕ-БГ" за кратко интервю.
- Г-н Йорданов, докъде стигнаха нещата свързани с проекта за бързото връщане на Спартак във футболния елит?
- Според мен всичко върви по план. Нееднократно съм заявявал, че каквото зависи от мен ще го сторя в името на варненския спорт. Дал съм зелена светлина за изпълняването на проекта.
- Какво обаче пречи за осъществяването му в този момент?
- На първо място трябва да се доуточнят някои подробности с отдаването на парцели на клубното ръководство. Един иска газостанция, друг - паркинг и т. н. Ръководството на клуба трябва в детайли да ни запознае с исканията си и ние вече да преценим доколко можем да помогнем.
- Как стои въпроса с отдаването на терените на Локомотив?
- Всичко вече е ясно. Ветото, което наложи областната управа падна. Локомотив е в ръцете на клуба. Държа да подчертая, че аз съм в началото и в края на процеса по подпомагането на Спартак. По средата са общинските съветници, които трябва да приемат предложенията. Мисля, че всички те са за връщането на Спартак в А група и ще вземат най-адекватното решение.

--- ole-bg.com
Ради Здравков става администратор

Ради Здравков временно ще изпълнява функциите и на администратор в "Спартак" до възстановяването на Румен Димов. Това призна за "Черноморие" самият той. "Въпреки,, че Румен е в болнични, разчитам да ми помага при изготвянето на документите на футболистите за договорите. Другото ще го върша сам, тъй като Румен не може да кара кола в момента", уточни Ради.
Днес Здравков ще играе в благотворителния мач във Велико Търново, а утре идва във Варна. Бившият национал ще обсъжда два дни въпроси около селекцията и вътрешната организация с Иван Славков, който се завръща от чужбина.
Румен Димов бе изписан от болницата в понеделник и продължава възстановяването си в домашни условия. Чрез "Черноморие" Димов пожела да благодари на д-р Враняшки и неговия екип от Спешен кабинет на Окръжна болница за положените грижи и отношение към него и пациентите.

--- chernomorie.ingo.bg


Илиев остава при "соколите", ако не заиграе в чужбина

Боян Илиев е дал дума на Ради Здравков, че ще остане в "Спартак", ако не заиграе зад граница. Вариант пред Илиев е Израел и още една държава. Футболистът ще замине на проби по-късно този месец или през юли. "Боян е прав да си потърси отбор, където ще му плащат повече. Пожелавам му да успее. В противен случай го чакам в "Спартак", уточни за "Черноморие" Здравков. Според него тримата вратари Георги Арнаудов, Генко Славов и Христо Николов ще подпишат нови договори със "соколите".

--- chernomorie.info.bg

вторник, юни 07, 2005

Спартаковци правят два летни лагера

Лятната подготовка на Спартак ще протече на три етапа. Това разкри новият наставник на клуба Ради Здравков. Той събира подопечните си на 23 юни, като първата фаза от надпреварата е до 2 юли и ще бъде във Варна. Следват два лагера от 4 до 16 юли от 19 юли до 30 юли. По всяка вероятност и двата ще са в България като единият може би ще е в Правец. Спартаковци са огледали условията там и го оценяват като перфектни. В момента Ради Здравков и неговият щаб се оглеждат за футболисти, които да бъдат привлечени в тима за следващия шампионат. Наставникът разкри, че списъкът е дълъг, но за конкретни имена на този етап не може да става дума.
"ОЛЕ-БГ" научи, че юношата на Спартак Георги Димов ще започне подготовка с първия отбор. През последния шампионат той бе преотстъпен в Девня, но сега ще се опита да увери Ради Здравков в качествата си.

--- ole-bg.com


Румен Димов опериран, 75 дни ще е в гипс

Досегашният старши треньор на Спартак Румен Димов е бил опериран вчера, научи "ОЛЕ-БГ". Бившият полузащитник скъса ахилеса на левия си крак по време на шоумач между щаба на "соколите" и варненските спортни журналисти. Димов ще бъде в следващите два месеца и половина в гипс. След идването на новия наставник Ради Здравков, той остава на поста администратор.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Отборите в Б групите са доста равностойни

Новият старши треньор на Спартак (Вн) Ради Здравков определи като равностойни двете Б групи. "Разделението на две Б групи беше направено не само на основата на класирането, а и доколко клубовете отговарят на изискванията за осигурен бюджет, терени, детско-юношеска школа и т.н. Прави впечатление, че отборите са разпределени добре, мога да кажа, че групите са равностойни. В нашата има доста състави, играли в елита, от В група пък се завръщат Дунав, Сливен, Янтра, които имат традиции и по нищо няма да отстъпват на останалите. Да не говорим, че половината от новите ни съперници в нашата група са били в А група. Не знам целите им, но при всички случаи ни чакат сериозни битки", заяви бившият национал.

--- ole-bg.com

понеделник, юни 06, 2005

Ники Филипов готов да играе за Спартак

Крилото халф Николай Филипов няма намерение да подновява участието си в новото първенство с Родопа. Варненецът е собственост на Черно море, с когото има договор за още една година и игра в Смолян със статут на преотстъпен. "Време е да се прибера във Варна, вече съм семеен, с малко дете не мога да живея на другия край на България. Пропътувах хиляди километри. Предпологам, че няма да имам проблеми с прекратяването на договора ми с Черно море, там явно не ме искат. Вече говорих с някои хора, мисля, че няма да ме задържат. Бих играл с удоволствие за Спартак, макар и в Б група", каза бившият моряк.

--- ole-bg.com

неделя, юни 05, 2005

Николай Станчев привършва треньорските курсове

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак Николай Станчев заминава за София в понеделник. Там той е на треньорски курсове в Национална спортна акадамия за лиценз А. Станчев ще е в столицата то 16 юли. Полузащитникът, който вчера навърши 38 години почти сигурно ще играе още една година в Спартак. Станчев заяви, че на всяка цена "соколите" трябва да се върна в "А" група. "Не можем да мислим за абсолютно нищо друго. Ако не се върнем още догодина, след това ще бъде много късно", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Станчев, който записа точно 240 мача за Спартак в елитната група.

--- ole-bg.com

събота, юни 04, 2005

БФС обяви състава на двете "Б" групи

В съответствие с изградената и действуваща структура за провеждане на държавните първенства по футбол в системата на БФС и съобразено с приетите от ИК на БФС изисквания и критерии при формирането на двете “Б” групи за спортно – състезателната 2005/2006 година, Българският Футболен Съюз съобщава съставите им, обяви пресцентърът на съюза.

Ето групите:

Източна “Б” група

1. Несебър (Несебър)
2. Спартак (Варна)
3. Светкавица (Търговище)
4. Поморие (Поморие)
5. Шумен (Шумен)
6. Добруджа (Добрич)
7. Дунав (Русе)
8. Калиакра (Каварна)
9. Хасково (Хасково)
10. Марица (Пловдив)
11. Сливен (Сливен)
12. АКБ Миньор (Раднево)
13. Спартак (Пловдив)
14. Загорец (Нова Загора)

Западна “Б” група

1. Видима-Раковски (Севлиево)
2. Спартак (Плевен)
3. Рилски спортист (Самоков)
4. Миньор (Бобов Дол)
5. Конелиано (София)
6. Етър (Велико Търново)
7. Янтра (Габрово)
8. Монтана (Монтана)
9. Бели Орли (Плевен)
10. Локомотив (Мездра)
11. Миньор (Перник)
12. Хебър (Пазарджик)
13. Балкан (Ботевград)
14. Пирин (Гоце Делчев)

--- Агенция "Фокус"
Живко Бояджиев разтрогва по взаимно съгласие със Спартак

Полузащитникът Живко Бояджиев ще подаде молба за разтрогване на договора си със Спартак, разкри пред "ОЛЕ-БГ" самият той днес. 28-годишният футболист иска да се раздели със "соколите" по взаимно съгласие и се надява от клуба да проявят разбиране. Неговият контракт изтича през лятото на 2006 г., но Бояджиев е твърдо решен отново да играе в турската част на Кипър наесен. Както е известно, Жиката и Тодор Радомиров напуснаха Спартак през зимата и отидоха в така нареченото първенство на баровците. Там те подсилиха отбора на Лахтия и от девети в класирането го направиха вицешампион.
"Условията бяха перфектни. Добра заплата, премии, три пъти на ден храна и осигурен мезонет. Нямаше какво повече да искаме. През есента смятам отново да се върна в Лахтия. Има вариант първенството в Кипър да стане с 18 отбора и евентуално подготовката ни ще започне през септември. Ще подам молба за разтргване на договора ни със Спартак по взаимно съгласие. Дано от клуба да проявят разбиране", коментира Бояджиев, който през есента донесе победата на Спартак над Несебър с 2:1.
В момента той ходи на процедури при бившия лекар на "соколите" д-р Мирослав Купенов. Полузащитникът има контузия в глезена, поради която пропусна последния мач в кипърското първенство.

--- ole-bg.com

петък, юни 03, 2005

Боян Илиев напуска родния "Спартак"

Боян Илиев си тръгва от родния "Спартак", научи "Черноморие". Той е уведомил Ради Здравков, че ще си търси нов отбор. "Боян няма желание да поднови договора си, който изтича на 30 юни, и ще бъде включен в трансферната листа", съобщи за "Черноморие" Иван Войчев. Тръгва си също и Марин Ценов. Халфът е уточнил, че може да остане само при определени условия. Не става въпрос обаче за пари.
Междувременно вчера "соколите" получиха поредните си заплати.

--- chernomorie.info.bg


ТОДОР РАДОМИРОВ поиска прошка от Иван Славков за "Спартак"

Бившият централен нападател на "соколите" Тодор Радомиров се появи внезапно с президента Иван Славков във варненския ресторант T&T и поиска прошка за "Спартак". Забегналият през зимата в турската част на Кипър футболист пожела отново да рита в "Спартак". Славков обаче обяви, че това може да стане след
съответния размисъл от страна на ръководството. Иван Славков обеща да построи в рамките на клубния стадион ново гнездо на "соколите". Както е известно, досегашното им любимо място за срещи до лятно кино "Тракия" - "Шестограма", бе съборено заради градеж на църква.

--- varna-sport.com


В “Б” група се разбраха за новите изисквания

През новото първенство в “Б” група няма да играят чуждестранни футболисти. Това стана ясно днес след срещата между изпълнителния директор на БФС Стефан Капралов и представителите на клубовете от втория ешелон и е една от точките, които ще влязат в наредбата за новото първенство. Освен това, отпада правилото и за задължителното участие на един юноша до 18 години и на един в младежка възраст до 21 години поне по едно полувреме. Това правило беше в сила през последните три години. От новото първенство това няма да е така. Всеки клуб ще може да избира с какви футболисти ще започва мача, като възрастов признак няма да има. Задължителни изисквания ще бъдат във всеки клуб да има картотекирани минимум 7 професионални футболисти, както и минимум трима играчи до 18 години. Клубовете ще бъдат длъжни и да имат пълен набор от възрастови групи в детско-юношеската си школа, каквото е изискването на разпоредбата за организиране на професионалния клуб - по една формация в юноши старша възраст, в юноши младша възраст и при де цата.
Двете “Б” групи ще бъдат сформирани на географски принцип - Източна и Западна, всяка с по 14 отбора. Това е решение на изпълкома още от месец март. Попълването на съставите в двете “Б” групи за първенството 2005/2006 г. ще стане на основание приетите критерии от Изпълкома на заседанието му от 26 юни 2005 г. Отборите, изпаднали от “Б” групата след завършване на първенството 2004/2005 г. през новото първенство ще играят в съответните “В” групи.

--- pozvanete.bg

четвъртък, юни 02, 2005

РАДИ ЗДРАВКОВ за 5 години в "Спартак"! В клуба има пари за всичко!

Ради Здравков подписа 5 годишен договор със "Спартак" (2 плюс 3 години). Той бе представен пред отбора. Помощници ще му бъдат Методи Томанов и Илко Станчев. Изп. директор остава Иван Войчев. Целта на отбора е да се върне в "А" ПФГ още през следващия сезон. "Ще
работим по дългосрочна програма. Още догодина трябва да заемем мястото си в елита и да останем трайно там. Ще променим изцяло работата в клуба. Трябва да скъсаме с неефективното управление и лош манталитет", бяха първите думи на Здравков.
Той освен старши треньор той ще бъде и главен менажер, ще отговаря за всички спортно-технически проблеми в "Спартак".
Клубът е обезпечен за новото първенство. Има пари за екипи, селекция и подготовка. Ще бъдат проведени два тренировъчни лагера. От есента ще стартира програма на общината за подпомагане на "Спартак". Теренът и стадионът ще бъдат обновени.

--- varna-sport.com


Ръководството на Спартак представи Здравков и Томанов

Ръководството на ПФК Спартак вчера официално представи Ради Здравков като новия старши треньор и Методи Томанов като негов помощник. Здравков ще изпълнява функциите на главен мениджър на "соколите" и ще държи изкъсо ДЮШ.
"Много съм доволен, че за трети път съм в Спартак. Попадам тук ненатрапен и без лоби. Съгласувана е дългосрочна стратегия за възстановяването на отбора. Целта ни е да влезем веднага в А група и да не изпадаме. Самата история на този клуб не ни позволява да мислим за нещо различно от връщането в елита. Искам да направим постоянен и добър отбор. Играчите няма да са само с добри спортно-технически качества - те трябва да имат и морал и да милеят за клуба. Спартак бе изкуствено надут балон, който рано или късно щеше да се спука, затова изпадна. Всичко е натрупвано с годините", каза бившият национал.

--- ole-bg.com


Методи Томанов: Чувствам се в свои води тук

Новият помощник треньор на Спартак Методи Томанов заяви, че се чувства щастлив във Варна. "Ще се постараем с опита си от дългото пребиваване в ЦСКА да допринесем за стабилизирането на клуба. Чувствам се в свои води тук. Имах голям разговор с президента на клуба Иван Славков, след който разбрах за какво става въпрос в този клуб. Радвам се, че попаднах в Спартак", коментира той.

--- ole-bg.com


Войчев пое част от вината за изпадането

Изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев пое част от вината за изпадането на отбора в "Б" група. Той смята, че е сгрешил най-вече с привличането на Иван Петров за старши треньор на "соколите" през миналото лято. "Знам, че след като отборът е изпаднал, голяма вина имам и аз. Смятам, че основната ми грешка бе, че настоявах пред ръководството за назначаването на Иван Петров за старши треньор. Подготовката не бе на ниво и след идването на Петър Курдов тя трябваше да се прави в движение. Отделно може да се отчете факта, че изиграхме доста мачове през есента с 12-13 футболисти, поради факта, че не можехме да картотекираме нови играчи. През зимата не съм участвал в изготвянето и подписването на договорите с новите попълнения", каза Войчев.

--- ole-bg.com


Балачев: Целта ни е да не вегетираме в елита, а да сме стабилни

Членът на УС на ПФК Спартак Бранимир Балачев заяви, че в началото ръководството не е знаело какво е истинското състояние на клуба. "Ние не знаехме какво има отдолу под хубавото име Спартак. Ако знаехме каква е истината можеше и да не се захванем - финансови проблеми, манталитет, не отговарящ на името Спартак, лошо отношение към треньорите и още много гнили неща. През пролетта се представихме изключително срамно. Изготвихме дългосрочна програма. В лицето на Ради Здравков намерихме човека, който е най-подходящ за осъществяването й. Очакваме помощта на Община Варна, за което работим от почти година. Най-важно е да възстановим отбора и изкореним манталитета на играчите ни. Ние искаме Спартак да го има дълги години в А група след като нас няма да ни има. Целта ни е да направим добър отбор, който като се върне в елита да не вегетира, а да има стабилност. Никога не съм търсил финансова или друга изгода от Спартак. Ако един ден вляза в парламента ще работя за доброто на клуба и целия спорт. Бях сред радетелите на спортната концепция, която прие Общината и от която нашите приятели от Черно море вече са стабилизирани. Относно юношите ни ще се постараем да не ни ги крадат за жълти стотинки, а да измислим взаимно-обвързващ вариант с техните родители", заяви адвокат Балачев, който е кандидат за депутат от листата на "Коалиция за България".
Той бе категоричен, че вече ще се подписват по-дългосрочни договори с футболистите. "Уверихме се, че когато на някой играч му изтича договора след 1-2 месеца, той не се напряга много", каза Балачев.

--- ole-bg.com


Иван Славков: Не трябва да търсим персонална вина за изпадането
Президентът на Спартак Иван Славков заяви, че не трябва да се търси персонална вина от никой за изпадането на отбора в долния ешелон. "Няма смисъл да търсим персонална вина от никой за изпадането ни. Важното е бързо да се стабилизираме и да се върнем в А група. Много важен момент е работата с школата. Започваме да оправяме терените на "Локомотив". В последните 3-4 години колко момчета са попаднали в представителния тим?", попита Славков.
Президентът допълни, че финансово отборът ще бъде осигурен за нормалното му съществуване. В началото на есента клубът очаква и въвеждането в действие на съвместен проект с Община Варна за заздравяването на клуба. "Трудно е да се намери спонсор, с който да делиш успехите и неволите. Ще направим 2 лагера на отбора. Договорите, които предлагаме на Ради Здравков и Методи Томанов са за по 3+2 години, което говори за плановете ни", каза още той.
Според Иван Славков във всяка ситуация може да се намери компромис, визирайки Тошко Радомиров. Централният нападател избяга заедно с Живко Бояджиев в Кипър в началото на пролетта. Президентът допълни, че няма футболист с неизплатени суми през цялата година. "Аз съм сигурен, че Тошко се върна със същите пари, които щеше да вземе и тук при нас. Може и Иван Петров да му е повлиял, но знам, че не е било за добре. Поне да беше отишъл на място където щеше да разбира езика. Но аз искам да попитам и друго. Ако аз не му платя заплатата, той може да разтрогне в БФС по вина на клуба, а като той ни е напуснал, кой ще ни покрие евентуалните щети?", завърши президентът на "соколите".

--- ole-bg.com

сряда, юни 01, 2005

Още един нов в Спартак

Днес към тренировките на Спартак се присъедини още един играч подвизавал се в северозападната "В" група. 22-годишният Костадин Коцев е играл в Сопот в полузащитната фаза на играта. Той е дошъл с препоръки и ще остане в отбора до четвъртък. Дотогава новият старши треньор Радослав Здравков (на снимката) ще трябва да прецени дали качествата му отговорят на целите, които са поставени пред отбора. Бившият национал вече доведе двама играчи в тима. Днес от 17,30 ч. ще е официалното представяне на Здравков като наставник на "соколите".

--- ole-bg.com