понеделник, март 19, 2007

Рилецо удари Спартак с 1:0

С минималното 1:0 отборът на „Рилски спортист” победи „Спартак”. Тимът от Самоков се възползва от грешка в защитата на „соколите” и в 51 минута Иван Гемеджиев изведе домакините напред в резултата. Още в началото на срещата варненци упражниха очакван натиск. През първото полувреме „Спартак” бе по-активния тим на терена. И съвсем логично, головата сметка на „соколите” бе открита. Главният съдия Стоян Алексиев от София, в тандем със страничния сметнаха, че гола трябва да бъде отменен. Но явно и двамата не бяха убедени в правотата си, тъй като Алексиев прецени, че е имало нарушение на Дарин Тодоров срещу противников играч, а колегата му развяваше флага за засада. Реферът на срещата спести директен червен картон на футболист от „Рилски спортист”, който си позволи удар без топка. Реверансите на Алексиев продължиха през всичките 90 минути, чрез отразяване на несъществуващи нарушения, в полза на домакините и устни предупреждения, вместо наказателни картони за състезатели на „Рилски спортист”.

Рилски спортист - Спартак (Варна) 1:0
Голмайстор: Гемеджиев (51)
Рилски спортист: Бело, Пътников, Щърков, Д. Стефанов, Цветков, Маринов, В. Киров, Костадинов, Александров, Гемеджиев, Карагеоргиев
Спартак (Вн): Цанков, Маринов, Пейков, Арангелов, Дяков, Кунчев, Иванович, Филипов (68 Каптиев), Стоев, Пекин, Тодоров (68 Джукич)

--- spartak1918.com & ole-bg.com


Неделчо Матушев: Скова ни напрежението. Мачът бе нервен

Старши треньорът на Спартак (Варна) Неделчо Матушем бе разочарован от загубата на своя тим. "Стана нервен двубой, лишен от спортно-технически качества. На терена преобладаваха физическите едоноборства. Целта ни бе да покажем атакуващ футбол и да откраднем поне точка от негостоприемния стадион в Самоков. Напрежението обаче ни скова. Нямам обяснение за припряността ни и дано в бъдеще да покажем по-освободен футбол", коментира Матушев.
"Доволен съм от мача и най-вече от спечелените три точки. Благодаря на всичките си футболисти за себераздаването им на терена. Признавам, че имаше много брак в играта ни. Отдавам го на голямото напрежение. Заслужено спечелихме, но войната за оцеляването в групата продължава. За пореден път демонстрирахме слабостта си да пропускаме с лека ръка стопроцентови положения", заяви пък наставникът на домакините Ангел Славков.

--- ole-bg.com


Венци Маринов: След гола играчите на Рилецо само лежаха

Защитникът на Спартак (Варна) Венци Маринов бе много разочарован от загубата, която според него се дължи на липса на късмет. "Късметът не беше на наша страна. През първото полувреме играхме добре. Ние градихме, а те рушаха. През втората част пък домакините се разиграха. След като отбелязаха гола стана нещо, което не съм виждал дори когато играех с Феър плей във "В" група. Домакините само лежаха и ритаха напред топката. Играха по-зле и от Трансмариска (Тутракан)", коментира за "Позвънете Новини" Маринов.
Според него Спартак превъхожда всички отбори, които в момента се намират в долната част на таблицата. "По-добри сме от всички, които са в зоната на изпадащите. Неприятно е, че сме на 13-а позиция, но нямаме късмет. Със сигурност няма да изпаднем", категоричен бе Венци.

--- ole-bg.com


50 фена подкрепиха Спартак в Самоков

50 души от Варна пропътуваха над 1000 километра, в събота, за да подкрепят любимия си отбор по време на гостуването в Самоков. Екскурзията бе безплатна за феновете и бе осигурена от изпълнителния директор на ПФК „Спартак”, Живко Великов. Още по тъмно, в 6 часа сутринта, в деня на мача, най-верните привърженици на „соколите” се събраха пред стадион „Спартак” и потеглиха за Самоков. Двама униформени от ОДП-Варна придружаваха мощната агитка по време на пътуването. Час преди срещата, феновете пристигнаха на стадион „Искър” в Самоков и духът на „соколите” завладя района. Домакините от „Рилски спортист” изненадаха гостите си от Варна с билети, на безумната цена от 4 лева. Дванадесетия играч си свърши перфектно работата. Дошлите на стадиона в Самоков присъстваха на истински спектакъл с марката „Агитката на Спартак”. През всичките 90 минути, въпреки негативния резултат, феновете подкрепяха своите любимци на терена и в края на двубоя ги изпратиха с аплодисменти.

--- spartak1918.com

Няма коментари: