сряда, март 07, 2007

Уреждат чужденците в Спартак най-рано за Рилецо

Най-рано за двубоя с Рилски спортист на 17 март в Самоков или за мача с ЦСКА седмица по-късно ще бъдат картотекирани новите чуждестранни футболисти на Спартак (Варна) Велимир Иванович, Дениран Ортега, Будимир Джукич и Емануел Баба. Това разкри на пресконференция днес администраторът на "соколите" Румен Димов. Той обясни, че процедурата по издаването на работни визи за чужденците извън страни от Европейския съюз трае от един и половина до два месеца. "Вината не е нито в ръководството на клуба, нито във футболистите. Просто такива са законите. По-късно подписахме договорите с тях - на 14 февруари. Законът обаче предвижда около един и половина до два месеца. Марко Илич е картотекиран, тъй като договорът му е от 19 януари", обясни Димов.
Той разкри, че от Бюрото по труда във Варна са изпратили документите на Иванович, Джукич, Баба и Ортега в Националната служба на заетостта само за два дни, въпреки че срокът е една седмица. "След като визите "Д" за постоянно пребиваване в България на четиримата са готови, външно министерство ще анулира настоящите им визи. По закон играчите трябва да напуснат страната, за да им нанесат новите визи в паспортите от българско посолство в чужда държава. При Иванович и Джукич това ще стане в Белград, където са сега, а при Ортега и Баба - в Букурещ. На базата на виза "Д" играчите ще получат разрешително за работа у нас", каза Румен Димов.
Бившият футболист и треньор на клуба обясни, че утре Ортега и Баба ще получат визи за Румъния и в понеделник той отима с тях в Букурещ. "Ще стоим там, докато се уредят нещата. Не знам колко време ще трае това. Другите отбори си картотекираха чужденците отдавна, защото документите им бяха в България, а процедурата се задестваше докато те бяха на лагери в чужбина с отборите си", каза Димов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: