петък, март 30, 2007

Неделчо Матушев: Дано ние изненадаме Славия

Наставникът на Спартак Неделчо Матушев заяви, че отборът му е напълно способен да поднесе изненада впри гостуването на Славия в XX кръг на А група. Славия има само победи през пролетта, но това е отбор, който винаги може да поднесе изненада, било у дома или в мач извън Овча купел. Дано обаче ние след загубите да изненадаме белите и да вземе нещо от това гостуване", коментира той. Според специалиста столичани разполагат със сигурни защитници, които дават увереност сред по-офанзивните играчи. Паузата в първенството пък се отразила добре на подопечните му. Имаше върху какво да говорим и мисля, че успяхме. Функционалните изследвания също са отлични. Аз лично ще съм доволен и ако спечелим грозна победа, защото са ни необходими точки. Загубите се отразяват върху психическото съттояние на момчетата и се нуждаят от успех. по този начин ще си върнем самочувствието и ще радваме хората с добри игри и победи", допълни Матушев. Бившият селекционер на юношеския национален отбор ще може да разчита и на нигерийците Дениран Ортега и Емануил Баба за мача с белите.
Соколите отпътуват за София утре в 7.30 ч. Те ще отседнат в хотел Амбасадор, а в 15.30 ч. ще направят тренировка на базата на комплекс Царско село.

Групата на Спартак: Генко Славов, Цветомир Цанков, Йонко Пейков, Боян Илиев, Богомил Дяков, Кунчо Кунчев, Будимир Джукич, Георги Филипов, Велимир Иванович, Борислав Георгиев, Владимир Пекин, Младен Стоев, Дениран Ортега, Росен Каптиев, Дарин Тодоров, Емануел Баба, Николай Иванов, Марко Илич.

--- ole-bg.com

сряда, март 28, 2007

Ръководството на ПФК "Спартак" Варна и тази събота ще зарадва привържениците на "соколите" с безплатна екскурзия до София.
Всички желаещи ще могат да подкрепят своите любимци на стадиона в "Овча купел", срещу отбора на "Славия". Записването продължава до четвъртък следобяд, а автобусите с феновете ще тръгнат рано сутринта в деня на мача, от стадион "Спартак". Инициативата, за този своеобразен подарък за верните привърженици на "соколите", е на изпълнителния директор Живко Великов. Припомняме, че 50-местен автобус от Варна пътува за Самоков, за мача с "Рилски спортист" преди две седмици. "Тази традиция ще продължи до края на първенството", категоричен е Великов.

--- spartak1918.com


В перфектно здравословно състояние са футболистите на ПФК "Спартак" Варна.

Това показаха резултатите от направените функционални изследвания във вторник. Всички, с изключение на халфа Иван Найденов тренират усилено през седмицата и ще бъдат на разположение на старши треньора на тима Неделчо Матушев за предстоящия двубой срещу "Славия", в събота. Полузащитникът продължава подготовката си по специална въстановителна програма, изготвена от клубния лекар д-р Ивайло Якимов. Преди две седмици Найденов претърпя артроскопия на коляното. "Не искам да се ангажирам с точна прогноза кога Иван ще влезе в игра. Важното е въстановяването му да е пълноценно. Той е млад футболист и ако лечението му е успешно, той може да постигне много по футболните терени в бъдеще", заяви д-р Якимов. Вратарят Георги Арнаудов е напълно възстановен от контузията, която го извади от игра за повече от месец.

--- spartak1918.com

петък, март 23, 2007

Баба и Ортега срещу Славия

След двуседмично отсъствие, Еммануел Баба и Дениран Ортега ще се присъединят към тренировките на "соколите". Сагата с работните визи на двамата нигерийци приключи и в петък те ще се включат в следобедното занимание на тима. Старши треньорът Неделчо Матушев и лекарят на отбора д-р Ивайло Якимов, ще преценят функционалното състояние на чужденците и ако се наложи ще им бъдат изготвени индивидуални тренировъчни програми. В щаба на "Спартак" очакват да няма спад в спортно-техническите им умения, породен от продължителното отсъствие от терена. Наставникът на тима разчита Баба и Ортега да се включат на 100 % в предстоящия двубой със "Славия", на 31 март.



Защитниците на "Спартак" Венцислав Маринов и Христо Арангелов пропускат двубоя със "Славия", на 31 март.
Маринов ще изтърпи наказание, заради получения червен картон на мача с ЦСКА. Арангелов е с натрупани пет жълти картона и ще подкрепя съотборниците си от трибуните на стадион "Славия".
Халфът Младен Стоев се връща в игра, след като пропусна срещата с ЦСКА, също поради натрупани картони.
След двубоя в сряда, няма сериозни оплаквания от контузии, съобщиха от лекарския щаб.


В събота, от 10.30 часа, на клубния стадион, футболистите на "Спартак" ще премерят сили в двустранна игра.
След заниманието, старши треньорът Неделчо Матушев ще пусне възпитаниците си в кратка почивка. Следващата тренировка на "соколите" е в понеделник, от 16 часа. За вторник и сряда наставникът на тима е предвидил двуразови тренировки, съответно от 10 и 16 часа. В четвъртък ще се проведе само следобедно занимание. В петък, в 7.30 часа отборът отпътува за София, където ще направи една тренировка.

--- spartak1918.com

четвъртък, март 22, 2007

Спартак не успя и срещу ЦСКА

Спартак - ЦСКА 1:3

Съдия: Антон Генов, жълти картони: Арангелов, Иванович, Б. Георгиев, Тодоров (С), Силва, Юруков, Тодоров, Кабус (ЦСКА), червен картон: Маринов (67 С), стадион: Спартак, зрители: 5500

Спартак: Славов, Дяков, Маринов, Пейков, Арангелов, Иванович (81 Пекин), Кунчев, Джукич, Филипов (60 Б. Георгиев), Илиев, Каптиев (85 Тодоров)
ЦСКА: Ив. Петров, Тунчев, Котев, Илиев, Р. Петров, Йорданов (70 Сакалиев), Трика, Юруков, Кабус, Силва (Удоджи), Тодоров (85 Александров)

Спартак не успя да вземе дори и частичен успех и срещу ЦСКА, като отстъпи с 1:3. Двубоят във Варна мина при 2 коренно различни полувремена за соколите. През първата част подопечните на Неделчо Матушев бяха равностоен противник на вицешампионите, създадоха и няколко опасности пред Ивайло Петров. Шутове на Боян Илиев не попадаха в рамката на армейската врата. Гостите се отчетоха с едно излизане на Данчо Тодоров срещу Генко Славов, но падайки, стреля и вратарят улови.
През втората част паднаха и головете в срещата. Тиаго Силва проби отляво, центрира и Евгени Йорданов необезпокояван вкара първия гол в мача в 53-тата мин. Само 9 мин по-късно Еуген Трика вкара куриозен гол, прехвърляйки Генко Славов от центъра на игралното поле. За попадението на румънеца спомогна и силният вятър. В 67-ата мин. безумен фаул на Венци Маринов накара съдията Антон Генов да му покаже червен картон и соколите останаха с 10 души на терена. В 77-ата мин. Велимир Иванович шутира, но стражът на ЦСКА Петров отрази удара. Резултатът стана класически за червените, след като Александър Тунчев вкара поредното си попадение с глава. Силите на домакините стигнаха до почетно попадение, дело на Кунчо Кунчев.

--- ole-bg.com


Матушев: Мачовете са по 90 минути

Неделчо Матушев призна по-високата класа на ЦСКА при загубата на тима му с 1:3.
"Първата част беше в наша полза. Жалко, че не успяхме да оползотворим малкото ситуации, които имахме. Допуснахме тактически грешки, което обърна и мача. ЦСКА показа, че е по-можещият отбор. Направихме и някои глупости. Венци си изкара червен картон, което не трябваше да прави. Трябва да показваме повече характер. Гледаме напред. Отново показахме, че можем да играем през първите 45 минути. Мачовете обаче са по 90 и трябва постоянно да се раздаваме. Явно ще трябва да работим в тази насока", коментира наставникът.

--- ole-bg.com


Стойчо: Видяхме коренно различни полувремена

Стойчо Младенов изрази мнение, че е видял две коренно различни полувремена срещу Спартак във Варна. "Видяхме коренно различни полувремена. Слабо се представихме през първото полувреме. Незнайно защо се върнахме в нашата половина, което може да се отдаде и на съперника. Домакините ни пресираха. Първото полувреме бе отлично за Спартак. Не знам какво е състоянието на Силва. Дано възстановим всичките си играчи. В нашия отбор има прекалено много работа за вършене, а нямаме никакво време. Не гледам в чуждите градини. Стремим се в движение да променяме поведението на играчите, а това е доста трудно. В Спартак явно колегата добре си върши работата, защото отборът остави отлични впечатления през първите 45 минути. Трябва време. Винаги съм симпатизирал на Спартак. Желая им успешно приключване на шампионата", каза екзекуторът на Ливърпул.

--- ole-bg.com

вторник, март 20, 2007

Иво Димов в групата срещу Цска!

Иво Димов ще вземе участие утре срещу отбора на ЦСКА, в двубоя от 19 кръг на родното ни първенство. Русокосият халф се възстанови от контузия и попадна в групата на старши треньора на ПФК "Спартак"-Варна, Неделчо Матушев. Двубоя пропускат вратарят Георги Арнаудов и халфът Иван Найденов, както и юношите Емил Дончев и Иво Кирчев. Полузащитникът Младен Стоев също няма да играе срещу червените от София, поради наказание.

ГРУПАТА НА СПАРТАК СРЕЩУ ЦСКА:Генко Славов, Цветомир Цанков, Христо Арангелов, Йонко Пейков, Венцислав Маринов, Богомил Дяков, Николай Иванов, Владимир Пекин, Боян Илиев, Георги Филипов, Борислав Георгиев, Кунчо Кунчев, Марко Илич, Будимир Джукич, Велимир Иванович, Иво Димов, Дарин Тодоров, Росен Каптиев.

СЪДИЙСКА БРИГАДА: главен съдия: Антон Генов
помощници: Николай Петров, Тихомир Боболов
четвърти съдия: Георги Йорданов
съдийски наблюдател: Иван Бодурков

--- spartak1918.com
Няколко са липсващите в състава на „червените” за утрешният двубой.
Контузеният Велизар Димитров, румънците Флорентин Петре и Алекс Пицурка, както и наказанатие за тази среща Георги Илиев и Даниел Моралес. Завръща се титулярният капитан Валентин Илиев.

Ето и пълния списък на групата на ЦСКА: 12.Ивайло Петров, 1.Оливер Ковачевич, 15.Роберт Петров, 3.Александър Тунчев, 14.Валентин Илиев, 25.Иван Иванов, 5.Кирил Котев, 23.Абдер Кабус, 21.Шалозе Ододжи, 19.Еуген Трика, 30.Йордан Тодоров, 27.Тиаго Силва, 24.Михаил Александров, 17.Евгени Йорданов, 20.Йордан Юруков, 7.Стойко Сакалиев, 77.Жозе Фуртадо, 11.Гийом Да Зади.

Спартак Вн – ЦСКА играят утре от 15.30 ч.

--- gong.bg

понеделник, март 19, 2007

Боби Георгиев и Иво Димов на линия за мача с Цска

Халфовете на „Спартак” Иво Димов и Борислав Георгиев тренират нормално, наравно с останалите футболисти, информира лекарят на клуба д-р Ивайло Якомов. Те са напълно възстановени от травмите и ще бъдат на разположение на старши треньора Неделчо Матушев за домакинството срещу ЦСКА, в сряда от 15.30 часа, на стадион „Спартак”. След съботния двубой срещу отбора на „Рилски спортист”, сериозни контузии в лагера на „соколите” - няма. Централният защитник Йонко Пейков е с лека настинка, но това няма да се отрази на тренировъчния процес на футболиста. След като Велимир Иванович и Будимир Джукич вече се присъединиха към отбора и взеха участие в двубоя в Самоков, друга добра новина е, че Боян Илиев изтърпя наказанието си от една среща, заради натрупани жълти картони и ще поведе съотборниците си срещу червените от София, в сряда. Контузеният преди месец вратар Георги Арнаудов започна тренировки с топка. „Възстановяването му върви перфектно и след паузата в първенството той ще е на разположение на треньора”, смята д-р Якимов. Оперираният преди седмица в София полузащитник Иван Найденов също се възстановява чрез физиотерапия и медикаментозно лечение, предписани от клубния лекар. В неделя футболистите направиха възстановителна тренировка. В понеделник ще проведат едно занимание на клубния стадион от 15.30 часа. Във вторник тренировката е в 10 часа, след което „соколите” се качват на лагер в хотел „Термал” преди срещата с ЦСКА

--- spartak1918.com
Рилецо удари Спартак с 1:0

С минималното 1:0 отборът на „Рилски спортист” победи „Спартак”. Тимът от Самоков се възползва от грешка в защитата на „соколите” и в 51 минута Иван Гемеджиев изведе домакините напред в резултата. Още в началото на срещата варненци упражниха очакван натиск. През първото полувреме „Спартак” бе по-активния тим на терена. И съвсем логично, головата сметка на „соколите” бе открита. Главният съдия Стоян Алексиев от София, в тандем със страничния сметнаха, че гола трябва да бъде отменен. Но явно и двамата не бяха убедени в правотата си, тъй като Алексиев прецени, че е имало нарушение на Дарин Тодоров срещу противников играч, а колегата му развяваше флага за засада. Реферът на срещата спести директен червен картон на футболист от „Рилски спортист”, който си позволи удар без топка. Реверансите на Алексиев продължиха през всичките 90 минути, чрез отразяване на несъществуващи нарушения, в полза на домакините и устни предупреждения, вместо наказателни картони за състезатели на „Рилски спортист”.

Рилски спортист - Спартак (Варна) 1:0
Голмайстор: Гемеджиев (51)
Рилски спортист: Бело, Пътников, Щърков, Д. Стефанов, Цветков, Маринов, В. Киров, Костадинов, Александров, Гемеджиев, Карагеоргиев
Спартак (Вн): Цанков, Маринов, Пейков, Арангелов, Дяков, Кунчев, Иванович, Филипов (68 Каптиев), Стоев, Пекин, Тодоров (68 Джукич)

--- spartak1918.com & ole-bg.com


Неделчо Матушев: Скова ни напрежението. Мачът бе нервен

Старши треньорът на Спартак (Варна) Неделчо Матушем бе разочарован от загубата на своя тим. "Стана нервен двубой, лишен от спортно-технически качества. На терена преобладаваха физическите едоноборства. Целта ни бе да покажем атакуващ футбол и да откраднем поне точка от негостоприемния стадион в Самоков. Напрежението обаче ни скова. Нямам обяснение за припряността ни и дано в бъдеще да покажем по-освободен футбол", коментира Матушев.
"Доволен съм от мача и най-вече от спечелените три точки. Благодаря на всичките си футболисти за себераздаването им на терена. Признавам, че имаше много брак в играта ни. Отдавам го на голямото напрежение. Заслужено спечелихме, но войната за оцеляването в групата продължава. За пореден път демонстрирахме слабостта си да пропускаме с лека ръка стопроцентови положения", заяви пък наставникът на домакините Ангел Славков.

--- ole-bg.com


Венци Маринов: След гола играчите на Рилецо само лежаха

Защитникът на Спартак (Варна) Венци Маринов бе много разочарован от загубата, която според него се дължи на липса на късмет. "Късметът не беше на наша страна. През първото полувреме играхме добре. Ние градихме, а те рушаха. През втората част пък домакините се разиграха. След като отбелязаха гола стана нещо, което не съм виждал дори когато играех с Феър плей във "В" група. Домакините само лежаха и ритаха напред топката. Играха по-зле и от Трансмариска (Тутракан)", коментира за "Позвънете Новини" Маринов.
Според него Спартак превъхожда всички отбори, които в момента се намират в долната част на таблицата. "По-добри сме от всички, които са в зоната на изпадащите. Неприятно е, че сме на 13-а позиция, но нямаме късмет. Със сигурност няма да изпаднем", категоричен бе Венци.

--- ole-bg.com


50 фена подкрепиха Спартак в Самоков

50 души от Варна пропътуваха над 1000 километра, в събота, за да подкрепят любимия си отбор по време на гостуването в Самоков. Екскурзията бе безплатна за феновете и бе осигурена от изпълнителния директор на ПФК „Спартак”, Живко Великов. Още по тъмно, в 6 часа сутринта, в деня на мача, най-верните привърженици на „соколите” се събраха пред стадион „Спартак” и потеглиха за Самоков. Двама униформени от ОДП-Варна придружаваха мощната агитка по време на пътуването. Час преди срещата, феновете пристигнаха на стадион „Искър” в Самоков и духът на „соколите” завладя района. Домакините от „Рилски спортист” изненадаха гостите си от Варна с билети, на безумната цена от 4 лева. Дванадесетия играч си свърши перфектно работата. Дошлите на стадиона в Самоков присъстваха на истински спектакъл с марката „Агитката на Спартак”. През всичките 90 минути, въпреки негативния резултат, феновете подкрепяха своите любимци на терена и в края на двубоя ги изпратиха с аплодисменти.

--- spartak1918.com

сряда, март 14, 2007

Иванович и Джукич уредени за мача с Рилски спортист

Сръбските футболисти Велимир Иванович и Будимир Джукич ще вземат участие във футболната среща срещу "Рилски спортист", в събота, в Самоков. Клубното ръководство успя да картотекира в БФС двамата чужденци днес следобяд. Продължават опитите, новият старши треньор на "соколите", Неделчо Матушев, да има на разположение в състава си за важното гостуване и нигерийците Дениран Ортега и Еммануил Баба.

--- spartak1918.com
Владо Мирчев: С Неделчо Матушев Спартак ще жъне успехи

Бившият нападател на Спартак (Вн) Владислав Мирчев се изказа много ласкаво за новоназначения треньор на "соколите" Неделчо Матушев. Талантът от варненската школа игра под негово ръководство в юношеския национален отбор (родени 1987 г.) преди две години.
"Г-н Матушев е отличен треньор, а освен това е много добър и като човек. Разбира се много добре с хората. Убеден съм, че с него Спартак ще жъне успехи. Дано да успее да изпълни обещанието си за осмо място. Бях с него в националния тим преди две години. Под негово ръководство изиграхме доста силни мачове. За съжаление паднахме в някои квалификации, но като цяло нашата формация бе сред най-силните юношески национални отбори", обясни за "Позвънете Новини" юношата на Спартак, който е преотстъпен до лятото на втородивизионния Черноморец (Бургас).
Неделчо Матушев

Роден на 14.02.1962 г. Играч на Черноморец, Нефтохимик и Слънчев бряг. Треньорската си кариера започва в ДЮШ на Нефтохимик, след това е помощник-треньор на Черноморец, треньор на Слънчев бряг (Несебър), треньор в ДЮШ на Нефтохимик, помощник-треньор на Нефтохимик и треньор на Нефтохимик. В "А" група дебютира на 6.03.2002 г. на мача Берое - Нефтохимик (0:1).


Мирослав Миронов

Роден е на 28.11.1963 г. Възпитаник на ДЮШ на Дунав (Рс). Играе в Дунав, Славия, Етър, Янтра, Кроация (Торонто, Канада), Доростол и Марек. Треньорската си кариера започва като помощник-треньор на Славия през 1995 г. След това е старши треньор на Светкавица, треньор на "А" юн. нац. отбор до 18 г., Спартак (Вн), Беласица и отново Спартак (Вн). В "А" група дебютира на 25.09.99 г. в мача Славия - Добруджа (2:1).

Вече бившият треньор на Спартак Мирослав Миронов даде кратък коментар за "7 дни спорт", преди да напусне Варна.
- Аз съм доволен от работата си в Спартак. Работих със сърце и дадох всичко от себе си - каза Миронов. - Разделихме се интелигентно и с шефовете ще си останем близки.
Той е убеден, че отборът има голям потенциал, който ще разкрие в следващите кръгове и ще завърши сред първите 10 в крайното класиране.

Ретро
Миронов пое Спартак през юни 2006 г. Това беше второто му завръщане в клуба. Треньорът получи тежко наследство, тъй като до последния момент не се знаеше дали отборът ще започне първенството. Миронов все пак успя със своя авторитет и връзки да спретне скромна селекция и да вземе 19 есенни точки във Варна. Логично с бедния потенциал варненци нямаха шанс навън и записаха осем загуби.

--- 7sport.net
Декларация на Ръководството на ПФК “Спартак”-Варна

Ръководството на ПФК “Спартак”-Варна, в лицето на изпълнителния директор Живко Великов, държи да изрази своето становище, по отношение смяната на спортно-техническия щаб, в частност на Мирослав Миронов, пред уважаемата публика и симпатизантите на клуба.
Като основна теза за това решение се аргументира неопреодолимото разминаване между новата идейна концепция на ръководните структури за развитието на клуба и представителния отбор, с методите на работа на бившия наставник.
Острото недоволство на верните привърженици на “соколите”, породено от незадоволителното представяне на отбора през есенния сезон на чужд терен и унизителната загуба в градското дерби и най-вече към занемарения тренировъчен процес, доведоха до вълна от негодувание по трибуните, като това неминуемо изведе въжделението пред клубния шеф, че е нужна промяна.
Последвалият кредит на доверие към уволнения вече наставник, не показа позитивна промяна, предимно в професионален аспект, в мисленето на състезателите и така логично се стигна до тази рокада, въпреки проявеното търпение от страна на ръководството и феновете на “Спартак”.
Не на последно място се отбелязва ниското ниво на педагогика и липсата на личностни качества на уволнения треньор, което показва невъзможността му да повиши професионалното равнище на състезателите и изграждането им като съвременни индивиди.

--- spartak1918.com


Глобиха шеф на Спартак с 5000 лева

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи солена глоба на изпълнителния директор на Спартак (Варна) Живко Великов на вчерашното си заседание. Шефът е санкциониран с 5000 лева, тъй като според Дисциплинарната комисия, той е опитал саморазправа с длъжностни лица на мача с Левски (1:2).

--- ole-bg.com

вторник, март 13, 2007

Неделчо Матушев: Целта ми е да класирам отбора на 8-о място


Новият старши треньор на Спартак Неделчо Матушев даде импровизирана пресконференция на стадиона на варненци. Бившият треньор на националния юношески отбор бе по екип и изведе соколите за първа тренировка.

- Г-н Матушев, какви цели си поставяте при идването си в Спартак?
- Аз съм от амбициозните хора и винаги си поставям високи цели. Мисля, че всеки един треньор трябва да си поставя високи цели. Моите цели се покриха с тези на Спартак. Дано в бъдеще време нещата се получат такива каквито от ръководството искат и които аз желая.
- Доколко сте наясно с обстановката в отбора и кои футболисти познавате?
- Познавам най-добре тези които съм тренирал в националната юношеска формация. По принцип познавам всички. Спартак съм го гледал в контролите през зимата с Черноморец, едно полувреме с ЦСКА. Имам информация и тепърва ще се запознавам още по-добре.. Мисля, че това са нормални неща. Няма нищо което да ме изненада.
- Ще има ли други промени в щаба?
- Не, само Митко Трендафилов. Младо момче-спартаклия, който заслужава да е тук.
- Вече сте по екип. Очаквано ли беше да поемете отбора или...
- Беше неочаквано. Треньорските смени се пораждат когато има проблеми. Просто с ръководството се разбрахме много бързо. Стиснахме си ръцете и започвам работа тук.
- Целите какви са?
- Целите са свързани с това да стигнем колкото може по-напред. Всеки мач играем за победа. Защо Спартак да не се пребори за 8-ото място тази година? В следващото първенство пък ще гоним други цели. Ще опитам да наложа повече млади хора в състава, което е и желанието на ръководството. Така всяка година поетапно ще преследваме целите си. Все пак аз поемам отбора в разгара на първенството. Моята персонална цел е да класирам отбора на 8-о място и ще се постарая да я изпълня.
- Какво очаквате от мача с Рилски спортист?
- Само победа.
- Наблюдавали ли сте другите отбори в А група?
- Да, разбира се. Работата ми беше такава, че трябваше да ги наблюдавам. Нищо не може да ме изненада. От месец и половина съм без работа, но през това време не съм спирал да наблюдавам отборите и играчите. Такава е съдбата на треньора - ако иска да върви напред. Виждате какви непредвидени смени стават и човек трябва да е винаги готов.
(Заб. - използвани са въпроси и на други медии)

--- ole-bg.com
Мирослав Миронов: Не искам да говоря за парите за селекция


Изгоненият днес старши треньор на "Спартак" даде първото си интервю за спортния сайт на Варна www.ole-bg.com. Спецалистът не пожела да разкрие истината за отстраняването му от тима.

- Г-н Миронов, здравейте! От ole-bg.com Ви се обаждам Калоян Златков се казвам.
- Кой?
- Калоян Златков от ole-bg.com съм.
- А, да.
- Имате ли една минута?
- Имам, да.
- Няма как да не Ви попитам дали наистина сте освободен от поста старши треньор на Спартак?

- Да, днес научих. Разделих се със Спартак с добри чувства. Разделихме се като приятели. Аз съм удовлетворен от моят престой в Спартак и затова което съм свършил. Пожелавам успех на момчетата занапред и се надявам, че мястото на отбора е от 8-о до 10-о място в таблицата.
- В последния мач на Спартак срещу Левски отборът Ви се представи доста добре. Това естествено не се дължи само на играчите а и на Вас като треньор...

- Вижте, знаете много добре в първия кръг как беше. Играхме без 8 футболисти, сега без 5, но пък другите момчета които влязоха в игра показаха възможности. Радвам се, че Спартак ще върви напред, защото има добри футболисти. Искам да си останем приятели. с всички. Пожелавам им успех.
- Разбирам Ви напълно. Някакви конкретни причини да ни посочите за освобождаването Ви?

- Не мога да говоря повече. Питайте ръководството.
- Вие доволен ли сте от това което свършихте във Варна?
- Да, доволен съм. Знаете как започнахме през миналото лято. Какво беше в клуба. Удовлетворен съм от работата си. Не мога да не съм доволен от това, че съм си свършил работата.
- От нещо недоволен ли сте от престоя си в Спартак?
- Естествено. Няма безгрешен човек. Сигурно и аз съм грешил. Нормално е.
- Кои са грешките Ви?
- Не искам да влизам в подробности.
- Какво Ви предстои на Вас?
- Ще си почина малко. Много голямо напрежение имаше и много нерви изхабих. Може би няма да поема никакви ангажименти до започването на следващия шампионат.
- Няколко думи да кажете за прословутите картотеки в тима, които така и не се осъществиха?

- Не искам да вземам отношение. Повечето неща се казаха по въпроса.
- А 400 000 лева бяха ли осигурени за селекция?
- И за това не искам да говоря.

--- ole-bg.com