понеделник, ноември 29, 2004

"СПАРТАК" - "МАРЕК" 1:0

- 1:0 - Радомиров, 58 мин.
- Съдия: Димитър Костов (Бургас), асистенти: Красимир Василев и Красимир Николов (Русе),
- жълти картони: Филатов (Сп), Караканов (Мар),
- стадион "Спартак", 1500 зрители.
- "СПАРТАК" (1-4-4-2): Славов - Палавестрич, Михайлов, Филатов, Илиев - Петров, Бояджиев, Кателиев (71 - Станчев), Ценов - Радомиров (85 - Лазаров), Христов (57 - Филипов).
- "МАРЕК": Тих. Тодоров, Кючуков, Великов, Драгич (46 - Коемджиев), Трайков, Мутафов, Илиев (60 - Петров), Караканов, Ем. Тодоров (40 - Паргов), Руменов, Ан. Кючуков.

С тактически правилна игра "Спартак" тресна с 1:0 "Марек" и се отлепи от дъното. "Соколите" ще зимуват на предпоследното 15-о място. Единствения гол за стратегическите три точки в събота реализира Тодор Радомиров. В 58-ата минута той се разписа с глава след вдигане на Диян Кателиев от фаул и стана голмайстор на отбора през есента с 4 гола.
Домакините можеха да водят с 2:0 през първото полувреме, но два фрапантни пропуска между 32-рата и 40-ата минута направи десният бек Марко Палавестрич. След попадението "Спартак" се прибра отзад и заложи на сигурна защита и контри. При една от тях в последните секунди реферът не свири дузпа за спъване на Марин Ценов.
Преди това в 86-ата минута Георги Караканов от "Марек" уцели гредата, а три минути по-късно Иво Паргов стреля с глава в аут.

- ПЕТЪР КУРДОВ, треньор на "Спартак": "Надиграхме "Марек" тактически, както и "Черно море". Радвам се, че Тодор Радомиров изпитва глад за голове. Той е прихванал нещо от мен като голмайстор. Обещах 18 точки през есента, но завършваме с 5 по-малко, тъй като заради кадровите проблеми на старта загубихме от "Пирин" и "Родопа" във Варна."

- НИКОЛАЙ ДОНЕВ, помощник-треньор на "Марек": "Велислав Вуцов не се яви на пресконференцията, тъй като е афектиран. Играха два слаби отбора, по-слабият от които беше "Марек". Допуснахме много грешки и брак в средата на терена, за което нямаме обяснение."

Футболистите чакат две премии
Футболистите на "Спартак" ще получат последните си две есенни премии до средата на декември. Те ще вземат общо 800 лева за победите срещу "Видима" (3:2) и "Марек" (1:0). Около Коледа играчите чакат и заплата, за да посрещнат с пълни джобове празниците.
Отборът закри есенния полусезон със стилен купон в "Булгари" до 5 часа сутринта в неделя. В следващите две седмици играчите ще тренират за тонус и по желание, преди да излязат във ваканция.

Планират тотална чистка в "Спартак"
Тотална чистка в "Спартак" планира ръководството през паузата между двата полусезона. Ще си тръгне повече от половината отбор, а нови попълнения се очакват през януари. Новината потвърди пред "Черноморие" шефът на Надзорния съвет Иван Славков. "Най-вероятно ще се разделим със 7 - 8 футболисти и ще привлечем нови 5. Решенията за кадровите промени ще се вземат на заседание на борда на директорите по предложение на спортно-техническия щаб", уточни Славков.
Засега е сигурно, че напуска Мишо Лазаров. Неговият срок за преотстъпване изтече и той се връща в "Нафтекс". Новите попълнения ще са свободни агенти и футболисти, които разполагат с бележки, че са свободни без финансов иск. Както е известно, "Спартак" не плаща трансферни суми за играчи, нито дава пари на ръка. В отбора се играе за месечна заплата и премии.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: