сряда, ноември 10, 2004

В Спартак получиха новата екипировка

Играчите се снимаха за календар за 2005 г., скандален за “соколите” рефер свири мача с Видима

Вчера пристигна новата екипировка на Спартак, съобщава в-к."Позвънете новини". Тя е на бургаската фирма “Томи”, която много сериозно влезе в родния футбол. С тази марка бяха и досегашните екипи на “соколите”, а от това лято и другият варненски тим Черно море е заложил на “Томи”. Фланелките на спартаковци са абсолютно същите като досега, с тази разлика, че на тях не е изписано “Първа инвестиционна банка”, която бе за кратко спонсор на тима. В момента босът Иван Славков преговаря със столична фирма за генерален спомоществовател на варненци и ако преговорите бъдат успешно финализирани, името му ще е изписано на екипите.
“Соколите” побързаха да се снимат за календара за 2005 г. Освен това всеки един от играчите бе сниман поотделно за картички. Те ще бъдат раздавани на запалянковци и приятелите на футболистите.
Междувременно, съдийската комисия на Българския футболен съюз назначи Ангел Бекяров за главен арбитър на изключително важния мач на Спартак с Видима-Раковски в събота. Двубоят със севлиевци е решаващ за тима, тъй като при успех варненци имат шанс дори да излязат от зоната на изпадащите. Интересното е обаче, че известният с прозвището си Българския Колина рефер, се представи много слабо в двата мача на “соколите, които свири през това първенство. Бекяров ръководи срещата от първия кръг на първенството с Беласица в Петрич, завършила 4:0 за домакините. Тогава варненци удържаха нулево равенство до 56-ата минута. Три минути по-рано за два несъществуващи жълти картона бе изгонен Марко Палавестрич и спартаковци рухнаха. В 9-ия кръг пък Бекяров допусна формално нарушение на правилника на срещата Спартак - Берое (2:2). Тогава Марио Метушев от старозагорския тим бе записан в протокола с №18, а излезе на терена с №8.
В срещата с Видима-Раковски е много вероятно да не вземе участие Окан Хасан. От ръководството на “соколите” са категорични, че халфът сам трябва да плати глобата от 600 лв. за червения картон при победата над Несебър в 6-ия кръг.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: