петък, март 11, 2005

Войчев: Трябва да бием, но и равен ни устройва

Най-малко трима наши играчи заслужават да играят в голям клуб, категоричен е изпълнителният директор на Спартак

Ръководството на Спартак ще е доволно и на равенство в домакинския си мач от 18-ия кръг на “А” група с Локомотив (Пд), обяви на пресконференция вчера изпълнителният директор на клуба Иван Войчев. Срещата на “соколите” с настоящия шампион ще е днес от 15 ч. в морската столица, а главен съдия е Ахмед Ахмед. “С оглед на класата на съперника, точката ще е успех за нас. Ние обаче излизаме за победа, тъй като ако не сме настроени за три точки, няма как да спечелим дори равенство”, заяви Войчев. Той добави, че охраната на стадион “Спартак” преди, по време и след двубоя ще бъде засилена. “Спартак - Локомотив (Пд) е включен в списъка на БФС с рискови мачове. Така че е нормално охраната да бъде по-многобройна от обикновеното”, каза изпълнителният директор на “соколите”. Според него, най-малко трима футболисти на Спартак имат сили да играят в голям отбор. “Много от момчетата притежават нужните качества, за да играят в голям клуб. Веднага ще ви изброя трима - Марин Ценов, Диян Кателиев и Георги Филипов. Те трябва да се представят добре, за да бъдат забелязани от мениджъри и един ден да заиграят в по-силен тим”, каза Войчев и загатна, че днес на стадиона може да присъстват мениджъри. Запитан дали Тодор Радомиров и Живко Бояджиев могат да се върнат в отбора, Войчев бе категоричен: “Те може да го искат, но няма как да стане. Двамата играеха добре и бяха титуляри, а Тошко дори бе пожелан от ЦСКА. За съжаление те направиха лоша услуга на клуба и самите себе си, когато избягаха и заиграха в незнайно първенство в турската част на Кипър”, каза Войчев. Той обяви, че спартаковци са поискали 100 хиляди лева от ЦСКА за Радомиров, но “червените” са отказали.
Вчера пък старши треньорът Румен Димов бе в София, където картотекира Николай Съботинов, Славик Раданов и Станимир Георгиев. “Знаем, че не е нормално старши треньорът да изпълнява ролята на администратор и да не бъде с отбора си преди така важния мач. Румен обаче познава с най-дребните детайли правилата и изискванията на БФС, така че на този етап няма смисъл да назначаваме администратор”, обясни Войчев.

--- pozvanete.bg


Из архивите Спартак - Локомотив (Пд)

Първата си служебна победа в “А” група Спартак постига срещу Локомотив (Пд). Това става през 1950 г., когато гостите идват нередовни във Варна. След петте поредни загуби срещу Локо, “соколите” изостават в общия баланс - 21 победи, 12 равенства и 26 загуби (76:82). Мачовете край морето са 29, от тях 17 успеха има Спартак, а по 6 са равенствата и загубите (46:18). Като домакини “соколите” най-често печелят с 1:0 - пет пъти. Най-голямата разлика е 5:0 с хеттрик на Христо Марашлиев, а най-резултатния двубой е 5:2 (по две дузпи на Стефан Найденов и Аян Садъков). Последното равенство във Варна (1:1) беше преиграно поради наводнен терен. Локо печели като гост с един гол разлика с изключение на последната победа, която е 3:1. Само Ники Станчев от сегашните играчи има гол в мачовете между двата отбора. Той е точен при победата с 2:1 в Пловдив (1996/97). При най-резултатното равенство 3:3 в Пловдив от последния кръг на сезона 1983/84 Едуард Ераносян прави хеттрик и става голмайстор на групата. Спартак пък свършва трети . Бронзовите медали обаче получава Сливен, загубил във Враца срещу Ботев два кръга преди това, но спечелил служебно заради нередовния футболист Бойко Краев. 16 години по-късно правдата възтържествува и медалите са върнати на варненци.

--- pozvanete.bg


Иво Димов: Връщам се за мача с ЦСКА

Иво Димов ще дебютира за Спартак през настоящия сезон в домакинския мач с ЦСКА от 20-ия кръг на “А” група. Това обяви самият той за “Позвънете Новини”. Ексцентричният полузащитник се готви по индивидуален план, тъй като пропусна целия есенен полусезон заради конфликт с тогавашния треньор Петър Курдов. Преди време Димов игра именно при “червените”. Той обаче все още не е картотекиран в Спартак. Изпълнителният директор на “соколите” Иван Войчев заяви, че клубът не дължи пари на Иво Димов, както футболистът бе казал преди време. Войчев каза също така, че не знае защо Живко Господинов е обявил, че няма нищо общо със Спартак. Както “Позвънете Новини” писа, легендата на клуба, който преди три месеца бе обявен за главен селекционер на Спартак, каза, че вече не е част от Спартак и пожела успех на отбора. “Всички знаят кой е Живко Господинов и че той ще е част от Спартак и след 100 години. Изненадан съм обаче от думите му и не знам от какво са породени”, заяви Войчев. Изпълнителният директор не спомена нищо за факта, че на Господинов все още не му е предложен договор със Спартак

--- pozvanete.bg

Няма коментари: