неделя, март 20, 2005

Родопа - Спартак 4:0

- Голмайстори: Любенов (5), Ем. Петков (45+1), Дамянов (48), Учиков (75)
- Стадион "Септември" - 4000 зрители
- Жълти картони: Симеонов, Петев; Ковачев
- Съдия Христо Ристосков
- Родопа: Василев (77 Чавдаров), Вергилов, Дяков, Симеонов, Петков, Божанков, Стаев (46 Филипов), Учиков (78 Дурчов), Петев, Любенов, Дамянов
- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Ковачев, Петров, Радев, Илиев, Раданов, Кателиев, Станчев, Караджов (33 Петров), Георгиев (65 Стефанов)

Спартак записа трета поредна загуба и затъна още повече в дъното на таблицата. Варненци бяха разгромени с 4:0 от Родопа пред 4200 зрители на стадион "Септември" в Смолян. Още в 5-ата минута преотстъпеният от Левски Любомир Любенов откри резултата. Ивайло Петев отправи силен удар по земята, топката се удари в лявата греда на пазената от Арнаудов врата и Любенов я довкара в мрежата. В даденото от съдията продължение на първата част Дамянов изведе отлично Емил Петков и той направи 2:0. При тази ситуация обаче останаха съмнения, че Дамянов си е повел топката с ръка.
Домакините започнаха вихрено и втората част като още в първата й минута направиха резултата класически, този път чрез Дамянов. Стефан Учиков оформи крайния резултат в 75-ата минута. Тимът от Смолян обяви след срещата , че посвещава победата на своя спомоществовател Тодор Батковк, който днес има имен ден.
В следващия кръг "соколите" посрещат ЦСКА. Мачът е на 2 април, тъй като през следващата седмица има почивка в шампионата заради световната квалификация България - Швеция.

- Ангел Станков, треньор на Родопа:
Спартак е млад и техничен отбор, но допусна много грешки. Благодарим им, че играха открито, за да можем и ние да играем футбол. Съжалявам за изпуснатите 5-6 положения, които бяха според мен доста сериозни. С колегата Румен Димов сме живели две години в една стая и сме играли заедно, но за съжаление съдбата ни изправи един срещу друг и всеки трябва да се бори, за да оцелее.

- Румен Димов, треньор на Спартак :Тежка загуба за нашия отбор. Разочароваха ме много футболисти. Поемам и аз вината, след като отборът има потенциал и не може да го реализира. За съжаление с всеки изминал мач се отдалечаваме от целта си, а именно да останем в "А" група. Много ще ни е трудно, но не казвам, че сме обречени.

- Злати: Продължаваме да се борим, трябват ни 12-13 точки
Защитникът на Спартак Златин Михайлов продължава да е оптимист, че Спартак ще запази мястото си в групата, въпреки трите поредни загуби и тежката програма до края на шампионата. Известният с прякора си Чиро Ферара футболист, бе категоричен, че отборът на Родопа с нищо не е надиграл "соколите". "Вкараха ни четири гола след статични положения. И четирите ситуации станаха след изпълнения на корнер. За втория гол имаме сериозни претенции, тъй като Даскалов си поведе топката с ръка. През втората част и ние имахме голови положения. Резултатът не отговаря на случилото се на терена. Родопа с нищо не ни превъзхождаше", заяви за "ОЛЕ-БГ" Злати.
Според него Спартак се нуждае от 12-13 точки, за да запази мястото си в групата. "Продължаваме да се борим. Вярно е, че трябваше да откраднем нещо от гостуванията на преките ни конкуренти, сред които са Пирин и Родопа, но все пак имаме още шансове. До края на първенството остават много мачове и не губим надежда. Трябват ни 12-13 точки, които са реално постижими", каза Михайлов.

--- www.ole-bg.com & 7sport.net

Няма коментари: