неделя, октомври 16, 2005

Спартак обърна Шумен в 90-ата минута

Варненският Спартак постигна инфарктна победа над Шумен 2001 в среща от осмия кръг на Източната "Б" група. Варненци губеха на полувремето с 0:1, но успяха да стигнат до трите точки, макар и с попадение в последните секунди на даденото от съдията продължение. Двубоят се игра пред около 800 зрители на стадион "Спартак", а домакините изтърваха куп голови ситуации. За това вина имаше и втатарят на Шумен Мирослав Григоров, който изкара поне пет стопроцентови положения.
Още в началните минути шут на Николай Станчев от фаул бе париран от стража на гостите, а малко след това Николай Филипов стреля със странична ножица, но не намери вратата. Така се стигна до 37-ата минута, когато футболистите на Спартак сгрешиха в наказателното си поле и Кристиян Християнов се възползва , откривайки с глава - 0:1. До края на полувремето домакините се отчетоха с един далечен удар на Владимир Пекин, минал над вратата.
Още в началото на втората част "соколите" натиснаха здраво съперника си и в 48-ата минута стигнаха до ремито. Кателиев центрира и след разбъркване в наказателното поле Николай Филипов отблизо вкара в мрежата за 1:1. Последваха силните минути на Миро Григоров, който последователно спаси удари на Ники Станчев, Мартин Ковачев, Диян Кателиев и Николай Филипов. Така се стигна до даденото от съдията продължение, в което Траян Дянков шутира отдалеч, Григоров спаси, но топката отново попадна в бившия футболист на Локомотив (Пд) и той не сгреши с втория си шут. Голът изнерви скамейката на гостите и се стигна до разправии с фенове на "соколите". За радост не се стигна до по-сериозен инцидент освен размяна на реплики.
С успеха Спартак продължава еднолично да е начело в класирането с актив от седем победи и едно равенство.

Спартак - Шумен 2:1
- Спартак: Генко Славов, Станислав Петров, Златин Михайлов, Мартин Ковачев, Траян Дянков, Николай Станчев, Владимир Пекин (71 Венци Маринов), Диян Кателиев, Северин Мустафа (46 Николай Съботинов), Николай Филипов (87 Иво Кирчев), Владислав Мирчев
- Шумен: Григоров, Борисов, Кръстев, Недев, Малинов, Аян Хасан, Станев, Михайлов, Ахмед Хасан (69 Христов), Киков, Християнов
- Голмайстори: Н. Филипов (48), Дянков (90); Християнов (37)
- Жълти картони: Ковачев, Кателиев; Аян Хасан, Станев, Киков, Християнов
- Съдия Атанас Димитров
- Стадион "Спартак" - 800 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Оспорван, динамичен и инфарктен мач

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе много доволен успеха над Шумен 2001. "Оспорван, динамичен и инфарктен мач. Нормално е гостите да са разочаровани, а ние щастливи. Все пак победихме в последната минута на срещата. През първото полувреме не бяхме достатъчно импулсивни, докато показаното след почивката оправдава фактът, че сме вкарали в последната минута", бе краткият коментар на Здравков.

--- ole-bg.com


Росен Матеев: Боли от такава загуба

Старши треньорът на Шумен бе много разочарован от загубата на своя тим. "Боли от такава загуба. Но футболът затова е интересен и непридвидим. Спартак бе по-добрият отбор на терена, но не мисля, че победи заслужено. Тактиката ни беше с по-сгъстена защита и да разчитаме на контраатаки. Не искахме да се надиграваме с домакините. Смятам, че успяхме да стигнем до няколко добри контраатаки, но не успяхме да реализираме създадените положения. Не знам какво викаха феновете на Спартак след гола, тъй като бях достатъчно зает да гледам какво става на терена, за да ги слушам. Честитя успеха на домакините. Смятам, че те са основен фаворит за влизане в А група. Нашата цел е да се представяме добре, без значение от класирането", заяви Матеев.

--- ole-bg.com


Генко: Колегата ми имаше страхотен ден

Вратарят на Спартак Генко Славов похвали колегата си от Шумен 2001 Мирослав Григоров за отличният мач, който изнесе срещу "соколите" днес. "Поздравявам колегата ми, който наистина имаше страхотен ден. Спаси почти всичко, но накрая нямаше шанс при удара на Траян Дянков. Искам да поздравя моите съотборници за характера, с който постигнаха успеха", заяви за "ОЛЕ-БГ" Генко, който за осем мача е допуснал едва две попадения в своята врата.


Стъни Петров: Ако бяхме вкарали по-рано, щяхме да ги разгромим

Десният защитник на Спартак Станислав Петров заяви, че победата над Шумен е можела да бъде и по-лесна. "Най-хубавото е, че всичко приключи благополучно. След като откриха резултата гостите се затвориха и ни беше много трудно да стигаме до положения. Освен това вратарят им имаше страхотен ден и спаси много ситуации. Ако поне един от ударите ни бе влязъл по-рано, щяхме да разгромим Шумен. Сега ни предстои мач в Загорец, където отиваме само и единствено с мисълта за победа", заяви за "ОЛЕ-БГ" Петров.



Иван Караджов с нова контузия

Нападателят на Калиакра (Каварна) Иван Караджов е получил разтежение, сподели самият той пред "ОЛЕ-БГ". Той бе на стадион "Спартак" днес, за да наблюдава успеха на доскорошния си отбор срещу Шумен. Преди четири седмици Караджов получи тежко комоцио в двубой от първенството. "Оправих се от комоциото, но за жалост сега получих разтежение. Надявам се скоро да се оправя и отново да заиграя", каза Караджов. Той добави, че е много доволен от условията в Калиакра.
Нападателят изрази огромното си разочарование от съдийството на Ивайло Попов при загубата на неговия тим с 0:1 от Добруджа вчера. "Безобразно съдийство. Просто нямам думи. Такова рязане не бях виждал отдавна", кътегоричен бе Караджов.



Мартин Ковачев: Много труден мач

Защитникът на Спартак Мартин Ковачев отново изнесе силен мач срещу Шумен 2001. "Двубоят бе доста труден. По принцип сме по-класни от Шумен, но заради ранния им гол, можехме и да завършим наравно. Направихме много пропуски, най-вече заради техния вратар, който бе на висота. Най-хубавото нещо, че всичко завърши добре за нас и имаме още три точки в актива си", каза специално за "ОЛЕ-БГ" Ковачев.



Калоян Генчев подписа със Спартак

Нападателят Калоян Генчев е подписал договор със Спартак. Това разкри самият той пред "ОЛЕ-БГ". За последно той игра в първенството в турската част на Кипър. "Там нещата не бяха зле, но сам реших да се върна. Подписах договор със Спартак, но все още нямам права да играя. Причината доколкото знам е свързана с жълтата ми карта. Надявам се скоро нещата да се оправят и да облека фланелката на "соколите", заяви Калоян Генчев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: