четвъртък, юни 22, 2006

Децата на Спартак с бронз от световно

Футболистите на ПФК Спартак (родени 1993), с треньор Димитър Митов, се завърнаха с бронзови медали от световното първенство по футбол за деца и юноши. Турнирът, в който участвата 120 отбора, разпределини в три възрастови групи - Junior Football cup 2006, се проведе в германския град Велмар, област Касел.
В групата на "соколите" участваха 40 отбора, разпределени в 8 подгрупи, по 5 отбора. В предварителната фаза на надпреварата, младите таланти на Спартак премериха сили с три немски тима и един отбор от Унгария. Варненските надежди завършиха първата фаза от турнира с две победи и две загуби, класираха се на трето място и получиха бронзови медали и купи. Третото място даде шанс на футболистите от Спартак да се борят за купата на град Велмар, но след равен и загуба не успяха да продължат по-напред в надпреварата. Въпреки, че в крайното класиране нашите таланти заеха 25 място, те доказаха класата си, като още в началото на турнира успяха да победят единият от финалистите - Germania 06 Schwanheim, който отпадна на финала и се окичи сребърните медали.
Възпитаниците на треньора Димитър Митов, имаха уникалния шанс да премерят сили и да докажат възможностите и класата си пред връстиците си от цял свят, благодарение на Е.ОН - България, с чието съдействие младите таланти заминаха за най-големия световен турнир за юноши, който се проведе успоредно със световното първенство по футбол в Германия.

--- ole-bg.com

Няма коментари: