вторник, юни 27, 2006

21 футболисти почнаха със Спартак, Ники Станчев остава на терена

21 футболисти се явиха на първото лятно занимание на Спартак (Вн), водено от новия старши треньор Мирослав Миронов. От тях шестима са новите, а до няколко дни се очакват и други попълнения. В тима са братята Нено и Стоян Ненови, първият от които игра преди време при "соколите", завръщат се още Тодор Радомиров и Иван Вълков. Другите двама нови са нападателят на Белите орли Боби Дичев и полузащитникът Борислав Георгиев, който е играл преди време в Германия. От миналогодишния състав липсваха Траян Дянков, който отиде в Черноморец (Бургас), завърналият се в Локо (Сф) Младен Стоев, Северин Мустафа, Мартин Любенов и Васил Велев, който обаче се очаква утре или в сряда във Варна. Мирослав Миронов уточни, че чака още няколко футболисти, между които са ексзащитникът на Марек Христо Арангелов, Яшар от Черноморец (Бургас) и бившият футболист на Феър плей и Славия Иван Найденов. www.ole-bg.com научи, че утре към тима ще се присъедини 20-годишен бесарабски българин, който е младежки национал на Молдова. Той има мачове за представителните гарнитури на страната си до 17 и 19 години. Младокът ще има няколко дни, за да успее да се понрави на наставника Миро Миронов.
"Повикал съм всички момчета от миналогодишния състав. Новите са Стоян и Нено Ненови, Боби Георгиев, Тодор Радомиров, Боби Дичев и Иван Вълков, чакаме Яшар, Христо Арангелов и евентуално Иван Найденов. Чакаме още 2-3 момчета на проби, но докато не подпишем договори, не искам да обявявам имената им. По принцип селекцията е отворена. Целта е да направим отбор, с който да запазим мястото в "А" група", заяви Миронов.
Той обясни, че иска преди отборът да замине на лагер, всички футболисти, които ще остават да бъдат с подписани договори. "Не искам Спартак да подготвя футболисти, които после да отиват в друг отбор", каза Миронов.
На пресконференцията на ръководството преди първата тренировка досегашният старши треньор Николай Станчев заяви, че ще остане на терена и през новия сезон и ще бъде играещ помощник-треньор.

--- ole-bg.com


Футболистите, които се явиха на първия сбор на Спартак:
Генко Славов, Георги Арнаудов, Нено Ненов, Стоян Ненов, Станислав Петров, Златин Михайлов, Диян Кателиев, Тодор Радомиров, Владимир Пекин, Боби Дичев, Николай Филипов, Николай Съботинов, Иван Вълков, Венци Маринов, Боян Илиев, Живко Бояджиев, Владислав Мирчев, Георги Филипов, Даниел Ангелов, Иво Кирчев, Борислав Георгиев.

--- ole-bg.com


"Соколите" на лагер в Тетевен
Спартак (Вн) ще направи първия си лагер в Тетевен, съобщи новият старши треньор Мирослав Миронов (на снимката вляво). "Соколите" ще бъдат там от 3 до 15 юли като вече са договорени три контролни срещи. Първата е на 8 юли с Черноморец (Бяла), следват мачове с Черноморец (Бургас) на 12-ти и с Шумен три дни по-късно. На 22 и 26 юли са договорени мачове със Светкавица, а свободните дати, за които се търси съперник, са 19 и 29 юли. Все още не е ясно къде ще бъде вторият лагер на "соколите", но е сигурно, че той ще е в България.

--- ole-bg.com


Балачев: Проблемът с лиценза е решен на 70 процента

Ръководството на Спартак изрази задоволството си от съгласието на Мирослав Миронов да поеме клуба. "Радостни сме, че той склони да поеме Спартак. Знаем, че предстои много трудна година. Ние като ръководство ще направим всичко възможно да предоставим добри условия на Миронов и на отбора. Подкрепяме го и за това, че екскурзианти тази година при нас няма да има, а всеки ще трябва да подпише договор и така ще пътува по лагерите. Ще обърнем сериозно внимание и на детско-юношеската школа. В момента президентът Иван Славков е в София, където преговаря с шефа на НОИ за разсрочено изплащане на задълженията ни. Смятаме, че този проблем на 70 процента е изпълнен и на 15 юли очакваме да получим лиценз. Както виждате, и стадионът е доста променен", заяви членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: