четвъртък, май 17, 2007

Спартак загуби с 0:2 в Петрич

Варненският Спартак не можа да вземе поне точка при гостуването си на Беласица в Петрич, отстъпвайки с 0:2 в среща от 28-ия кръг на "А" група. "Соколите" са на 13-а позиция като бяха задминати от преките си конкуренти за изпадане Марек и Вихрен съответно с една и три точки. За радост на варненци, Родопа удари с 3:1 Рилски спортист и запази шансовете им за оставане в групата. До края на първенството Спартак играе с Черно море и гостува на Локомотив (Пловдив), а Рилецо се очаква да бие у дома Беласица, но надали "моряците" ще им "пуснат" нещо в последния кръг във Варна. В Петрич спартаковци отидоха без седем титуляри, които останаха в морската столица, за да се пазят за дербито в събота.
Домакините откриха резултата още в четвъртата минута, когато Ду Бала бе изведен отлично сам срещу Генко Славов и го преодоля за 1:0. В 22-ата минута Жуниван прати с глава топката в гредата на "соколите". Удари на Благой Наков и Ду Бала не уцелиха вратата.
След почивката играта на варненци се оживи и те стигнаха до няколко опасни удара на Дениран Ортега, Борислав Георгиев и Дарин Тодоров. При първия топката излезе в аут, а вторият бе спасен от Бахтарлиев. Тодоров пък излезе леко вдясно срещу вратаря, но шутът му срещна крака на стража. В 62-ата минута обаче домакините решиха двубоя в своя полза. Центриране на Орловски намери Ду Бала, който с глава вкара втория си гол в мача. Мачът се игра при изключителна жега, която оказа влияние и на играта на терена.
Спартаковци останаха след двубоя в Свети Врач в Сандански, където утре ще направят едно възстановително занимание, след което потеглят към Варна.

Беласица - Спартак 2:0
Беласица: Бахтерлиев, Закири, Маркиньос, Личков, Д. Наков, Петров (79 Гаджев), Бл. Наков, Орловски, Ду Бала, Жуниван, Господинов
Спартак: Славов, Баба, Дончев, Арангелов, Найденов, Пекин, Дяков, Б. Георгиев (65 Г. Филипов), Ортега (62 Каптиев), Илич, Тодоров (81 Кирчев)
Голмайстор: Ду Бала (4, 62)
Жълти картони: Петров; Найденов, Ортега, Каптиев
Съдия: Антон Генов
Стадион: "Цар Самуил" - 300 зрители

--- ole-bg.com


Геша: Благодаря на Родопа, мъже са! Всичко за нас минава през дербито


Старши треньорът на Спартак (Варна) Георги Иванов-Геша бе разочарован след загубата, но призна, че футболистите му са показали добра игра и са пропуснали дори да се поздравят с три точки. "Доволен съм от играта на отбора и представянето на всички футболисти. Мога да кажа, че бяхме близо до успех. За съжаление започнахме с рано допуснат гол, след който контролирахме нещата. Изтървахме 3-4 много добри положения, направихме добри контраатаки, имаше и няколко влизания трима на двама. Започваме да играем добър футбол, но за наше съжаление мачовете намаляват и няма да има време да берем плодовете", заяви за "Позвънете Новини" Геша.
Той коментира и резултатите в останалите мачове от кръга. "Благодаря на Родопа. Показаха, че са мъжки момчета. Както се хвърлиха срещу нас, така скочиха и сега. Аз и след мача с нас им благодарих, тъй като играха силно и затрудниха нашия отбор, който само с такова опониране може да израства. Победата на Марек не ме изненадва с оглед на ситуацията. Дупничани са силен отбор. Имаме шансове за спасяване, но всичко минава през мача с Черно море. Нас един хикс в Петрич не ни устройваше", заяви треньорът.
Той се оплака от ранния час, в който почна мача: "Беше много горещо. Не знам какви са причините да започне толкова рано срещата, в събота мачовете пък са в 16,30 ч. Явно в БФС имат желание да мъчат футболистите. Ние футбол ли да играем или да ходим на плаж. Не е дообмислено, хората навън играят в 21-22 ч.".

--- ole-bg.com

Няма коментари: