събота, септември 19, 2009

Спартак - Брестник 0:0

"Спартак" завърши 0:0 срещу дебютанта в професионалния футбол "Брестник".
Още в третата минута главният рефер отсъди дузпа, но Георги Бижев стреля неточно и пропусна да открие резултата.
Напълно логично, предвид класите на двата тима, варненци бяха по-добрите на терена, но така и не успяха да реализират положенията си и да победят противника.
Въпреки ремито, "соколите" продължават да са водачи в Източната "Б" група с 13 точки. След тях са отборите на "Несебър" и "Дунав" с точка по-малко от лидера във временното класиране.


Атанасов бесен на своите

Разочарован от игровото поведение на „Спартак“ при 0:0 с „Брестник“ остана Атанас Атанасов. „Това, което не исках да става, се получи. Въпреки проблемите, щом един професионалист е излязъл на терена, трябва да дава всичко от себе си за успеха. В тази среща не се получи“, заяви за „Народно дело“ Атанасов. Той призна, че в следващите 10 дни ще наблегнат на здрави тренировки, за да отстранят слабостите. „Зная къде сме изостанали и какво трябва да наваксаме“, уточни Атанасов. Както е известно, следващият мач на „Спартак“ е на 3 октомври с „Миньор“ (Раднево), тъй като гостуването на „Добруджа“ е отложено. В събота е възможно “соколите“ да гостуват за контрола на „Светкавица“.

- Съставът срещу Брестник
Свилен Симеонов – Юри Иванов, Боян Илиев, Станислав Жеков, Веселин Пенев, Ангел Стойков, Иван Павлов (57-Виктор Драголов), Тони Костадинов (82-Васил Боев), Георги Бижев, Михаил Аврионов, Димитър Воденичаров



Живко Великов постави цел


„Спартак“ зимува на 5 точки от втория
Планира тежък разговор с футболистите

Предстои разплащане в близките дниПредстои разплащане в близките дни
Шефът на „Спартак“ Живко Великов постави цел пред отбора. „Искам да зимуваме най-малко на 5 точки пред втория“, разкри за „Народно дело“ той. Великов не направи драма от равния с „Брестник“ – 0:0. Това бяха първите две изгубени точки на „соколите“ у дома през есента. Двубоят можеше да се развие по друг начин, ако Георги Бижев бе вкарал дузпата в 3-ата мин. От бялата точка халфът стреляв аут. В 66-ата мин пък Михаил Аврионов изпусна сам срещу вратаря.
„Няма място за паника. Ние разполагаме с най-добрия отбор в групата и ще се върнем в елита“, отсече Великов. Той обаче уточни, че му предстои тежък разговор с отбора преди първата тренировка за седмицата от 17 часа днес. „Момчетата обаче трябва да разберат, че е необходимо да си вършат работата на терена, защото в противен случай предават и треньора си, който е зад тях в последните 3 месеца“, каза още Великов. Последният допълни, че клубът укрепва финансово и в близките дни ще се разплащат с играчите. „Неприятно е, че се забавихме, но в тази световна икономическа криза навсякъде има проблеми. Момчетата обаче знаят, че ще си вземат заработеното, макар и със закъснение. Пожелавам им да трупат точки и да са спокойни“, завърши Великов.

--- spartak1918.com / narodnodelo.bg

Няма коментари: