понеделник, септември 14, 2009

Състоянието на Иван Найденов е стабилно

Около 22.15 часа в събота приключи операцията на футболиста на "Спартак" Иван Найденов. Хирургическата намеса, продължила повече от два часа е преминала успешно, без каквито и да е усложнения за футболиста, информира лекарят на клуба д-р Христо Кьосев.
Операцията по премахване на бъбрека на Найденов бе извършена в урологичното отделение на Окръжна болница-Бургас.
Състоянието на Иван Найденов е стабилно. Той ще остане под лекарско наблюдение в здравното заведение през следващата седмица.
Припомняме, че футболистът на "Спартак" бе отведен по спешност в болницата в Бургас в събота. По време на срещата между варненския отбор и ФК "Несебър", при сблъсък с противников състезател още в 30-ата секунда от двубоя, Иван Найденов получи тежката травма.

--- spartak1918.com


Радо Станев: Трябва да помогнем на Иван!

Бившият съотборник на Иван Найденов в „Спартак“ Радостин Станев започва кампания за набиране на средства в помощ на контузения футболист. Ексвратарят, който в момента е треньор във „Вихрен“, е провел разговори с Националния футболен синдикат, от където са обещали съдействие.
„Това не са нормални футболни ситуации. Да играеш без пари и да получиш такъв удар от съдбата. Няма да оставим това момче. Трябва да му помогнем. Всеки футболист в България трябва да знае, че когато му се случи нщо такова, ще има кой да му подаде ръка и да го подкрепи. Това гарантираха и от Националния синдикат. В близките дни ще обсъдим точно какво ще направим, но Иван трябва да знае, че няма да бъде оставен. Умолявам и всички футболни клубове у нас да бъдат съпричастни в тази тежка ситуация и също да помогнат на момчето.Вярвам, че и БФС ще се отзове“, заяви бе пред „Народно дело“ Радо.

--- ole-bg.com

Няма коментари: