неделя, август 29, 2010

2:1 в страхотна драма в "дербито"

"Спартак 1918“ спечели с 2:1 дербито от третия кръг на Североизточната "В“ група срещу създаденият от голяма част от феновете на "Спартак" клуб. Освен с трите гола двубоят ще се запомни и с изключителния си заряд на терена и по трибуните. Двата тима си скочиха изключително здраво, за което говори огромният брой жълти картони – 10, по 5 за всеки от съперниците. Около 75-ата мин и на трибуните стана екшън. Оформилите се два лагера от привърженици влязоха в ръкопашна схватка, която завърши и с арестувани. Полицаите и охранителната фирма се намесиха, за да потушат мелето, в което бяха използвани и доста от седалките от сектора зад едната от двете врати.
На терена пък имаше доста голови ситуации и пред двете врати. Все пак в 15-ата минута Иван Караджов откри за фенския клуб с удар от 10-ина метра в горния ъгъл на Марков. До края на първото полувреме Денислав Андреев за домакините и Марин Петров за гостите пропуснаха по едно чисто положение.

Втората част продължи в същото темпо, като първо удар на Георги Няголов от "Спартак 1918“ бе спасен от вратаря, а след това Марин Петров и Румен Александров не бяха съобразителни п


ри отлична атака и бяха победени от защитатата на домакините. В 72-ата мин резултатът бе изравнен. Виктор Драголов стреля мощно и нацели напречната греда, а Денислав Андреев вкара с глава отбитата топка. Само една минута преди края на редовното време пък в опита си да изчисти топката след центриране от фаул, Живко Бояджиев си вкара автогол с глава и двубоят завърши 2:1.

Въпреки крайния резултат, феновете аплодираха бурно своите любимци и ги окуражиха с аплодисментите си след края на двубоя. Те стояха в сектора, в който винаги са окуражавали любимците си и създадоха страхотна атмосфера, невиждана на доста стадиони в "А" група.
- Бойко Каменов пък разчита на Ив. Маринов, Жорев, Керацин, В. Маринов, Любенов, Косев (74 Ст. Николов), М. Петров, Бомбов, Бояджиев, Илич, Караджов (66 Александров)

- Димитър Трендалифов заложи на следния състав: Марков, Венков, Андонов, Михалев, Ангелов, (31 Драголов), Костадинов, Илчев, Димов, Луго, Няголов, Андреев. 

- Жълти картони получиха Венков, Михалев, Драголов, Костадинов и Андреев от домакините, а за гостите декорирани от рефера Рангел Енчев бяха В. Маринов, Любенов, Косев, Бомбов, Караджов.

--- ole-bg.com



Над 3500 зрители създадоха страхотна атмосфера на стадион "Спартак"

"Спартак 1918" успя да спечели дербито от III кръг на Североизточната "В" група, надделявайки с 2:1 над фенския "Спартак". До почивката символичните гости бяха по-добрият отбор и заслужено водеха с 1:0, но през втората част физическите им сили не стигнаха. Срещата наблюдаваха наживо над 3500 зрители. Огромна част от тях подкрепяха отбора, който в крайна сметка загуби. Ултрасите запалиха много факли и димки и не спряха да пеят през всичките 90 минути. От другата страна голяма част от публиката на домакините бе докарана под строй на стадион "Спартак" и се задоволи единствено с надуването на омразните вувузели. През второто полувреме се стигна и до саморазправа по трибуните, което принуди сериозна част полицейски служители да влезе на стадиона. В крайна сметка инцидентите завършиха с 3-ма арестувани привърженици и един пострадал полицай.
Иначе на терена първото полувреме мина под диктовката на отбора, създаден от феновете на "Спартак". До първия четвърт час те сътвориха 3 изгодни положения. Бойко Косев нахлу отляво, но стреля в тялото на вратаря, а след това техничен удар на Живко Бояджиев мина на сантиметри от гредата. Все пак третата ситуация бе превърната в гол. След центриране от фаул Венци Маринов отклони топката към Иван Караджов, който отблизо разстреля вратаря Мирослав Марков. До почивката домакините имаха само една възможност за гол, но ударът на Денис Андреев бе спасен от Ивайло Маринов.
През второто полувреме бе видимо, че възпитаниците на Димитър Трендафилов са по-добре подготвени физически. Те овладяха инициативата и стигнаха до победата. Първо в 72-рата минута Виктор Драголов с мощен шут разтресе гредата, а топката отиде направо в Денис Андреев, който на празна врата изравни. Минута преди края след центриране от статично положение халфът на фенския "Спартак" Живко Бояджиев си отбеляза автогол за крайното 2:1.

--- pozvanete.bg


Драма на стадион "Спартак" и мач за историята

В истинска спортна драма Спартак 1918 победи с 2:1 отборът на феновете на Спартак.

Мачът ще остане в историята завинаги. Той се предава пряко по телевизията и е първата среща от "В" група излъчвана някога в България.

Зарядът беше изключително висок, а на трибуните имаше повече хора, отколкото вчера на ст. "Тича". Мъничка част от тях бурно подкрепяха домакините, доста по-голяма символичните гости, а най-огромната стоеше, гледаше и се чудеше как се стигна до това. Най-много псувни и обиди отнесе Янко Станев. Плакатите срещу съветника от ДПС бяха много.

Самата среща беше с изключителен заряд и се игра на живот и смърт. На главния арбитър му се наложи да вдигне една дузина жълти картони. Играчите по едно време дори сбиха. Сбиха се и феновете по трибуните. Отнесе го дори един полицай. Добре, че пазителите на реда се бяха сетили да влязат предварително вътре в стадиона, а не да чакат пред входовете му. Който ги е вкарал вътре заслужава поздравления, защото до вчера от РДВР заявяваха, че ще стоят извън стадиона и ще чакат сигнал.

Имаше много обидни жестове и псувни. Дори един колега журналист бурно размахваше комбинация от три пръста с преобладаващ среден към феновете на гостите и споменаваше майките и сестрите им. Самият мач започна с гол на символичните гости още в 15-та минута. Караджов отбеляза след разбъркване пред вратата на Маринов. През втората част Андреев изравни в 72-та, а Живко Бояджиев си вкара автогол малко преди края. Самата среще не предложи много футболни достойнства.

След края на двубоя обаче почти никой не аплодираше победителите. За сметка на това близо 5 минути стадионът беше огласян от песните на агитката подкрепяща гостите.

Това безумие трябва да се спре. Не може да има два отбора, както не може да има и още много неща правещи авсурда наречен Спартак пълен. Господа от двата отбора, съберете се и намерете общ език.

--- varnautre.bg







Няма коментари: