сряда, август 08, 2018

Мартин Зафиров е новият спортен директор на Спартак

Бившият футболист на Спартак Мартин Зафиров е новият спортен директор на клуба. Той ще отговаря пряко и за школата. 
Мартин, който е и член на УС на Спартак, дойде днес на стадион „Локомотив” и в момента присъства на първата тренировка на тима. Преди нея той разговаря със старши треньора Енгибар Енгибаров и треньора на вратарите Георги Арнаудов, с който са играли заедно за спартаклии. 
Зафиров носеше екипа на Спартак в елита през сезоните 1996/1997 и 2000/2001 под ръководството на Стефан Грозданов и през 1998/1999 при Ради Здравков. През лятото на 1999-а, когато варненци бяха поети от Вили Вуцов, Мартин дойде направо от плажа за първия мач с белгийския „Сейнт Труиден” в „Интертото” на стадион „Спартак”. Той влезе в игра след почивката, но скъса връзки на коляното и пропусна следващия сезон. 

Ето какво заяви за „Петел” 45-годишният Мартин Зафиров при поредното си завръщане в Спартак, което е и първото му като спортен шеф: 
„Спартак винаги ме е привличал и когато получих предложение да стана част от вълнуващия проект „Спартак”, не се замислих дълго. Разбира се, че ще живея във Варна, тъй като новата ми работа го изисква. Радвам се, че сме заедно в екип с моя приятел и доказан професионалист Енгибар Енгибаров. Ще разговарям с треньорите в школата и тепърва ще решаваме как да променим начина на работа. Имам идеи и ще се радвам да ги реализирам. Най-важното сега е колкото се може по-бързо да завършим изграждането на базата на Спартак. Визирам клубния стадион, който ще претърпи тотална реконструкция, както и трите терена на „Локомотив”. Единият с изкуствена трева искаме да бъде реновиран, а другите два да ги направим, за да може на тях да се води нормален тренировъчен процес и да се играят мачове. Естествено, другата голяма цел е представителният тим да се завърне в професионалния футбол през май 2019 година. Аз ще работя със страст и отдаденост, защото зная, че ще се случат хубави неща в Спартак, които верните привърженици на клуба заслужават.” 

--- petel.bg


Няма коментари: