петък, август 03, 2018

Пресконференция на ФК Спартак


Легендата Красимир Зафиров и треньорът Енгибар Енгибаров казаха силни думи за бъдещето на ФК Спартак по време на пресконференцията на клуба, която за първи път в историята бе дадена в центъра на стадион "Спартак".
Ето най-важното от това, което заявиха двамата:

Красимир Зафиров: "Най-важното е, че стадионът и нашата база отново са в наши ръце. Заслугата това да стане е само на еддин човек. Той се казва Бойко Борисов и е месия за Спартак. Поколенията трябва да знаят, че този човек спаси нашия клуб от пълна разруха, за което всички сме му благодарни. Оттук нататък всичко зависи от нас, но съм убеден, че ще вървимв по правилния път. Ще изправим клуба на крака, ще намерим спонсори и един ден, надявам се колкото се може по-скоро, Спартак отново ще е част от голямото ни елитно футболно семейство".
Енгибар Енгибаров: "Беше голяма битка, но тя приключи с единствения благоприятен изход за клуба. Повече не бива да се връщаме назад, а само да гледаме напред и да очакваме хубавите неща, които ще се случат в Спартак. Целта ни е да изградим добър и перспективен мъжки отбор, който през май догодина да се е върнал в професионалния футбол. Ще променим начина на работа и в школата, тъй като тя винаги е давала големи футболисти за представителния тим. До 4-5 години се надявам 35 процента от състава на мъжете да бъде от наши кадри и да са се родили новите Краси Зафиров, Живко Господинов и т.н. Нашето продуктивно бъдеще ще е свързано с три думи - вяра, подкрепа и търпение. Убеден съм, че всички спартаклии ще продължат да са единни, както се обединиха за каузата на клуба и я спечелиха".

Зам.-председателят на УС на Спартак Евгени Балев разкри какво ще се случи със стадион "Спартак", на който предстои да се извърши ремонт.
Ето какво заяви Балев пред медиите на днешната пресконференция: "Всеки ден обсъждаме с община Варна предстоящия ремонт на съоръжението и сме в тесни връзки с проектанти и конструктори. Възможно най-скоро реконструкцията започва да бъде извършвана от фирма, която ще бъде избрана от общината. На мястото на вишката ще се вдигне трибуна с козирка и съблекални под нея, ще бъде подменено тревното покритие на терена и пластмасовите седалки в сектор "А". Отделно община Варна ще вдигне втора трибуна в сектора, където бяха бутнати седалки заради разширението на булевард "Васил Левски". Там проектът изостава с месец от другата трибуна, но силно се надявам, че строежът на двете ще върви успоредно. Зад трибуната, която ще прави общината, ще бъдат взети всички мерки за безопасност, за да не може евентуално автомобил да падне на стадиона, тъй като знаете, че по новия булевард ще има оживен автомобилен трафик. За целта ще бъде направена двойна мантинела, поставени колчета и отделно вдигнати две огради, за да не съществуват никакви рискове да се случат каквито и да е неприятни инциденти. Редовете, където ще бъдат поставени новите пластмасови седалки, ще бъдат намалени от 9 на 7, за да има повече място между тях и да е по-широко и по-комфортно за зрителите. Имаме уверението, че ремонтът на стадиона ще приключи до 3-4 месеца, което означава, че до края на ноември или началото на декември ще имаме прекрасен стадион. Не само ние, спартаклиите, а и всички варненци. Този стадион ще отговаря напълно на изискванията на БФС за мачове в Първа и Втора лига и в турнира за Купата на България".

Шефът на УС на футболния Спартак Стефан Калименов показа новата емблема на клуба на медиите по време на днешната пресконференция на стадион „Спартак”. Той уточни, че тя ще бъде поставена на фланелките на футболистите, с които те ще играят през новия сезон в Трета лига – Североизточна група.

Калименов разкри и програмата за тържествата за 100-годишния юбилей на Спартак, който е на 28 август.
Ето какво каза Стефан Калименов:
„Имахме подписан договор с известен чужд клуб, с който Спартак да изиграе мач по случай 100-годишния ни юбилей. Но, тъй като стадионът ни няма да бъде готов за 28 август, се появи вариант да играем в Бургас или Разград. Не се съгласихме, защото надделя мнението, че такъв мач трябва да се проведе единствено на нашия стадион. Така, че сме се разбрали с промоутърите двубоят да се играе по-късно във времето, дори и за 101-вата ни годишнина.
Относно 100-годишния рожден ден на клуба сме планирали тридневни тържества. Те започват на 26 август на стадион „Локомотив”. Предобед набор 2003, воден от Стефан Дончев, ще изиграе мач с Висла (Краков), а за следобед треньорите в школата са организирали турнир с отбори в шест възрасти при децата. В 18 часа стартира турнир с участието на привърженици, деятели и ветерани. Ще има също музикална програма и пирошоу. На 27 август даваме официална вечеря, а на 28 август каня всички спартаклии, таланти от школата и техните родители да се съберем пред площад Севастопол в 18 часа. Заедно ще направим шествие до операта, която сме ангажирали за нашето мероприятие. Певци ще пеят за Спартак, ще бъде показана Царската купа, която Спартак печели през 1932 година, както и филм, посветен на битката на феновете за връщането на имотите на клуба, която приключи с успешен край. На тържеството ще се презентира също книгата „100 години Спартак” и ще бъдат раздадени грамоти и наградени изтъкнати личности на Спартак.
Всичко, което се случва в операта, може да се гледа отвън на огромен видеоекран, поставен до шадраваните.
След като програмата приключи, празникът продължава на вълнолома със заря и пирошоу. Там ще бъде разпънат и огромен транспарант „100 години Спартак Варна” – дълъг около 60 метра и с височина 5-6 метра.
На тържеството ще поканим поканени министър-председателя на България, министъра на спорта, други министри, кмета на Варна, председателя на ОбС Варна и шефове на БФС. Очакваме също гости от фенлубове на Ботев (Пловдив), Пирин (Благоевград), Локомотив (София), Локомотив (Горна Оряховица) и други, които ни подкрепиха в в историческата наша битка за връщане на базата на Спартак.”
--- петел.бг



Няма коментари: