понеделник, май 03, 2004

"Видима" - "Спартак" (Вн) 1:1

Голмайстори: Христо Господинов-30/Анастас Петров-60
"Видима": Иван Кънев, Ганчо Евтимов, Георги Стойчев, Подвързачов, Радулов, Георги Георгиев, Кьосев, Райчев, Ковачев, Господинов и Ашимов
"Спартак": Голубович, Михайлов, Лазаров, Н. Станчев, Иво Димов, Ташев, Кателиев, Георгиев, Р. Тодоров, В. Найденов и Савич
Съдия: Галин Мускалев (Ямбол), Неделчо Чакъров (Пловдив) и Антон Тончев (Стара Загора)
Червен картон: Владислав Василев-90
Стадион: "Севлиево", 1000 зрители, 200 от тях варненци

"Соколите" въртят 1:1 в Севлиево, рефер не им дава да победят

"Спартак" измъкна 1:1 от "Видима" в Севлиево по пътя към оцеляването. Варненци можеха да си тръгнат и с трите точки, но при 0:1 реферът Галин Москалев подмина дузпа в тяхна полза.
"Соколите" проспаха първото полувреме, след което севлиевци водеха с 1:0 с гол на Подвързачов. През второто полувреме обаче гостите заиграха по-мъдро и по-правилно. Димитър Георгиев нахлу в пеналта и бе подкосен от Ганчо Евтимов. Дузпата бе класическа, но мъжкото в рефера Галин Москалев не проговори и той даде знак играта да продължи. Двубоят бе прекъснат за няколко минути заради протести на варненци. Четвъртият съдия едва озапти треньорите и играчите на пейката. Все пак "Спартак" логично изравни в 58-ата минута с красив гол от фаул на Ивайло Петев. До края домакините атакуваха хаотично и разчитаха на центрирания. Спартаковци контрираха опасно и се разминаха с втори гол. Първо Димитър Георгиев излъга и вратаря, но от малък ъгъл стреля в аут. По-късно два пъти варненци оставаха 3 на 1 в атака, но бъркаха в последния пас. В 87-ата минута Радомиров се измъкна сам, но се спъна в топката и не успя да нанесе решаващия удар.
РУМЕН ДИМОВ, треньор на "Спартак": "През първото полувреме напрежението скова нашите играчи. Те бяха притеснени и не разгърнаха своя потенциал. Доволен съм от поведението им след почивката и бих похвалил всички до един. Заслужавахме да спечелим, но не го направихме, тъй като съдията подмина очевадна дузпа в наша полза и пропуснахме 2-3 чисти положения."


Румен Димов:Оцеляваме, ако се играе феърплей
"Спартак" твърдо ще оцелее в елита, ако в оставащите мачове на неговите конкуренти се играе феърплей. Това прогнозира старши треньорът Румен Димов. "Има три мача, на които трябва да се обърне специално внимание: "Локомотив" (Сф) - "Ботев", "Беласица" - "Македонска слава" и "Литекс" - "Видима". Ако в тях домакините не загубят, което е напълно нормално и логично, ще останем в "А" група, при положение, че победим "Локо" (Сф) и "Родопа" във Варна. Ако в тези три срещи оабеч има победител от гостуващия отбор, значи футболът в България е пълна порнография", уточни Димов. Спецът допуска, че в срещите с "Локо" (Сф) и "Родопа" техните съперници ще бъда стимулирани от конкуренти на варненци в битката за оцеляване. "Тази практика е позната и не ме плаши. Притесне съм единествено дали в споменатите от мен три мача ще се играе футбол по правилата", допълни Димов.


Плащат поне по 150 лева за точката
Най-малко по 150 лева ще получат за точката в Севлиево футболистите на "Спартак" утре. Премията е 300 лева, но остатъкът ще се изплати при оставане в "А" група. Възможно е също материалният стимул за равенството срещу "Видима" да е по-голям, тъй като шефът на Надзорния съвет Иван Славков останал доволен от играта на отбора. Славков е влязъл в съблекалнята преди мача и на почивката, а след срещата е поздравил всички футболисти заедно с Николай Ишков. От трибуните събитията на терена е изгледал и Ради Здравков.


"Соколите" отказаха да подават жалба
Румен Димов убеди шефовете на "Спартак" да не подават жалба срещу съдията Галин Москалев. Минути след края на мача в Севлиево от ръководството на варненци настояваха да напишат в протокола, че ще се жалват официално от Москалев зарадии неотсъдена дузпа. "Нямаше смисъл, тъй като контестацията можеше да бъде разгледана след края на сезона. А и да го бяха наказали Москалев, нас какво ни грее. Съдията си даде домакинското на "Видима" през първото полувреме, а след това взе да свири по-нормално, но така и не разбрах защо не отсъди дузпата в наша полза", каза за "Черноморие" Димов.

--- chernomorie.info.bg



Няма коментари: