четвъртък, май 06, 2004

Спартак - Локомотив (Сф) 4:0

- Спартак: Голубович, Михайлов, Лазаров, Станчев, Димов (71 Радомиров), Ташев, Георгиев, Тодоров, Найденов, Савич (32 Павлов), Петев (65 Илиев)
- Локо (Сф): Манолков (58 Галев), Симеонов, Дончев, Цветков, Стефанов, Атанасов, Марков (46 Крумов), Донев, Каптиев, Коилов, Добрев Голмайстори: Георгиев (3, 66), Станчев (32), Павлов (56), (66)
- Жълти картони: Атанасов, Марков, Коилов, Дончев (Локо)
- Съдия Камен Алексиев
- Стадион "Спартак" - 800 зрители

Спартак прегази Локо и остана в "А" група

Шустера бележи два пъти за 4:0 над "железничарите", сменят вратаря на столичани след третия гол

Спартак си осигури на 90% оставането в елита на българския футбол след разгромна победа с 4:0 над Локомотив (Сф) у дома. Два кръга преди края, "соколите" имат 2 точки повече от последния изпадащ - Македонска слава и срещи с Левски като гост и Родопа у дома. Самоубийственият хикс на Ботев и Видима вероятно ще прати един от тези два отбора в "Б" група. В герой на мача с "железничарите" се превърна нападателят Димитър Георгиев-Шустера, който вкара два гола и подаде за трети. Русокосият екзотичен футболист откри още в третата минута, сам невярващ, че е успял. Той пусна след самостоятелен пробив топката покрай вратаря на Локо Манолков и тя се търкулна в мрежата. Гостите реагираха като ужилени и създадоха няколко въз-можности, но Урош Голубович показа класа на вратата на Спартак. От своя страна домакините пропуснаха две чисти положения, а веднъж Диян Дончев изчисти от голлинията шут на Иво Димов. Напъните на "железничарите" бяха стопирани в 32-ата минута след прекрасно изпълнен пряк свободен удар от Николай Станчев за 2:0. Влезлият като резерва Иван Павлов направи 3:0 след пас на Георгиев. Шустера пусна в коридор на юношата на ЦСКА и той подсече за 3:0 в 56-ата минута. Този гол окончателно вбеси треньора на гостите Ясен Петров, който смени вратаря Манолков с юношата Галев. Наставникът прати втория си страж да загрява още след втория гол, но прояви търпение. В 66-ата минута Шустера опита да счупи носа си в топката на 2 метра от голлинията след центриране на Ташев и направи 4:0. До края Коилов от гостите уцели греда, а Спартак изпусна 4 стопроцентови положения.


Дидо Дончев: Спартак ще се спаси

Защитникът на Локомотив (Сф) Диян Дончев не бе доволен от играта на тима си след мача със Спартак. Бившият "сокол" заяви, че домакините са се представили много силно в тази среща и със сигурност ще успеят да се спасят от изпадане в "Б" група. "Вярвам, че бившият ми клуб ще успее да се спаси. Днес (б.р. вчера) игра много добре и заслужено победи. Ние въобще не се представихме според нашите възможности", каза Дончев. Той призна, че разликата в условията в бившия и сегашния му клуб е огромна и тя е в полза на "железничарите". "Доволен съм много от преминаването ми в Локомотив. Имам още една година договор с този отбор и се надявам да го изпълня", каза Дончев. Защитникът е юноша на Спартак, а освен това е играл още в АЕК (Гърция) и другия варненски тим Черно море.


Дарко Савич контузен

Със сериозна контузия напусна терена защитникът на Спартак Дарко Савич. В 30-ата минута на двубоя той бе ударен силно в коляното от футболист на "железничарите", вследствие на което получи прорезна рана малко над коляното и бе принудително заменен. Савич има оток и затова на този етап не може да се установи точно каква е контузията му. Наставникът на "соколите" Румен Димов заяви след срещата, че е заменил Иво Димов и Ивайло Петев, за да ги съхрани за оставащите два мача до края на първенството. Двамата страдаха от контузии и излязоха ненапълно въз-становени срещу Локомотив (Сф).


Арбитражният съд няма да връща трите точки

Българският арбитражен съд по спортните въпроси няма да върне трите точки, които Спартак спечели срещу Локо (Сф) през есента, но впоследствие му бяха отнети по служебен път. Това съобщи старши треньорът на "соколите" Румен Димов. "Въпросът с вероятността да ни върнат трите точки е приключен и няма какво повече да се говори по тази тема. Изключително съм доволен от играта на момчетата, които се мобилизираха напълно и заслужено стигнаха до убедителния успех. Дано да продължат да играят така докрая и мачът с Локото да не е най-силният ни през пролетта. Лошото е, че сме зависими от резултатите на други отбори. Не се надяваме на това, че Левски изпусна шансове за шампионската титла и ще подходи несериозно към мача с нас в събота. Ние трябва да разчитаме само на собствените си възможности", каза Димов.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: