петък, октомври 22, 2004

Курдов пуска петима нови срещу Локомотив

Треньорът надъхва своите за успех над другия опашкар, в клуба недоволни от жребия за купата

Петима нови футболисти на Спартак ще излязат днес от 16 ч. на стадиона в столичния квартал “Надежда”, в сравнение с последния двубой на “соколите”. Варненци срещат друг опашкар - Локомотив (Сф). Треньорът Петър Курдов готви промените, защото ще търси победата на всяка цена. Поради медицински проблеми срещата пропускат Михаил Лазаров, който получи нова травма срещу Берое, и Иван Караджов, имащ проблеми със сърцето. Освен тях, извън титулярния състав ще останат Георги Костадинов, Боян Илиев и Виктор Софрониев. На тяхно място ще се включат Златин Михайлов, Калоян Филатов и Румен Георгиев в защита, Живко Бояджиев в средата на терена и Тодор Радомиров в атака. На практика от защитата, която допусна наивни голове срещу Берое, ще играе само десният бек Цветан Зарев. Варненци са убедени, че трябва да вземат точките, които изпуснаха у дома, от преките си конкуренти за изпадане. Присъствието на топрефера Антон Генов пък гарантира прозрачността на двубоя в “Надежда”. Куриозното е, че трима бивши играчи на Спартак и екст реньорът на варненци Стефан Грозданов ще трябва да “потопяват” клуба от морската столица.
Групата на Спартак: Генко Славов, Георги Арнаудов, Златин Михайлов, Румен Георгиев, Цветан Зарев, Николай Станчев, Калоян Филатов, Милен Христов, Тодор Радомиров, Виктор Софрониев, Марин Ценов, Диян Кателиев, Тончо Стефанов, Марко Палавестрич, Милен Христов, Георги Костадинов, Станислав Петров, Живко Бояджиев.
Междувременно от ръководството на клуба се оплакаха от жребия за Купата на България. Въпреки че съперникът - Миньор (Бобов дол), е повече от поносим, изпълнителният директор Иван Войчев се жалва от разходите, които ще се направят. “Едно ходене до София ни струва 1300 лв. До Бобов дол ще стане 1 500 лв. Абсолютно излишни пари. Да не говорим как момчетата ще се убият от път за пет-шест дни”, каза Войчев.


Спартак не е печелил в “Надежда” от 46 години

Доста време чакат “соколите”, за да спечелят на стадиона в столичния квартал “Надежда”. Последната победа на Спартак в София над Локомотив е през сезона 1958/59 - 2:0 (голове на Христо Николов, Иван Филипов).
Това е най-отдавнашният успех на варненци, в сравнение с останталите столични отбори в групата. 77 мача са изиграли съперниците досега, 35 пъти Локо бие, 23 са ремита, а 19 успеха за Спартак, при голово съотношение 140:85. В София след 38 мача статистиката 27 победи за домакините, 9 равни и 2 успеха за гостите. Ако Локомотив вкара три гола на Генко Славов, последният от тях ще е 100-ен гол във вратата на Спартак (97:24). Първата победа срещу Локомотив в столицата е в първия мач през 1950 г. с 1:0 (Д. Парушев).
Най-големите разлики са 5:0 - 3 пъти, 6:0 - 2 пъти, и 7:0 - 1 път (това е втората най-голяма загуба в историята на варненци). Последният мач в София завърши 1:2, но заради неплатената глоба на Златин Михайлов, “соколите” загубиха с 0:3 служебно. Ники Станчев има две попадения срещу Локото, а Злати - едно.


--- pozvanete.bg

Няма коментари: