вторник, октомври 19, 2004

Иван Славков: Курдов е мъжкар, остава в отбора

Треньорът бил готов да си тръгне след мача с Берое. Босът обещава борба за оставане до последния кръг


Собственикът на Спартак Иван Славков заяви, че на този етап не предвижда треньорска рокада в отбора. Той определи Петър Курдов като мъжкар, който е приел с достойнство равенството с Берое и е поел цялата вина.
“Петьо бе готов да напусне поста си след тази среща. Той е абсолютен мъжкар и хвърля всичко в работата. Но има ли смисъл да се сменя на всеки два месеца треньора. Важното е да се промени мисленето на момчетата, а се вижда, че има развитие в тази насока. Искам футболистите да не играят за обещаните премии, а за Спартак и за слава. Много съм разочарован от изпуснатата победа в края, вече трети ден релаксирам. Съставът бе объркан. Трябваше да смачкаме Берое в първите 20 минути и в края да не мислим, че може да се стигне до изравняване. Не знам къде се греши. Присъствам на тренировките на отбора. В тях виждам едно, а по време на мачовете съвсем друго. Подготовката е нормална, но в играта нещо не върви. Вчера (б.р. в неделя) проведох разговори с абсолютно всички хора, свързани с клуба - треньор, футболисти, изпълнителен директор и т.н. Всички вече мислим за успешно представяне в предстоящия мач с Локомотив (София). Нищо не е загубено все още. Надявам се, че ще завършим есента с 15 точки. Едно е сигурно - до послед ния мач от първенството ще се борим да не изпаднем. През миналата година Ботев бе с 8 точки през есента, а имаше шансове за спасяване до последно”, каза Славков, който е общински съветник във Варна.
Той призна, че все още не се мисли за зимна селекция. “Ще продължаваме да налагаме наши варненски кадри. Трябва ли да правим като Берое например?! Старозагорци дадоха много пари за селекция, а имат едва четири точки повече от нас”, каза Славков. Босът не пожела да прогнозира как ще завърши мачът с Локомотив в София. “Откакто взех Спартак, съм станал много суеверен. Затова не искам да давам никакви прогнози”, обясни Курдов.



Босът на “соколите” иска Иво Димов да се върне

Скандалният халф Иво Димов да играе за тима, без значение кой е треньорът. Това заяви вчера президентът на Спартак Иван Славков. “Той е винаги добре дошъл в отбора, ние сме и приятели, освен всичко. Нека се върне, ако милее за отбора, независимо от факта, че треньор е Петър Курдов. Със сигурност Иво Димов ще ни е много полезен, но с евентуалното негово завръщане нещата няма да се оправят като с магическа пръчка. Имаме и други опитни състезатели, но резултатите не са налице”, каза Славков. Той коментира и ситуацията с бившия президент на отбора Николай Ишков. Както е известно, наскоро от ръководството на варненския тим обвиниха дипломирания в НАТФИЗ кукловод, че си е фалшифицирал документите, за да не носи отговорност за дълговете наптрупани през неговото управление на клуба. “Положението с Ишков си остава висящо. Лошото е, че тези пари, които ги давам, отиват в бездънна яма. Много хора на мое място биха ги изразходвали за семейството и приятелите си например”, обясни Славков.
Президентът на Спартак ще реши днес дали тимът да подава жалба за формалното нарушение на правилника в мача с Берое. По-вероятно е обаче тимът да оттегли претенциите си. Както е известно, варненци искаха преиграване заради това, че Марио Метушев от Берое е излязъл с №8 на терена, а е записан с №18.


“Соколите” купуват нова екипировка

Ръководството на Спартак ще закупи тази седмица нова екипировка. Администраторът Румен Димов и изпълнителният директор Иван Войчев вече са ходили в Бургас, за да изберат модела на новите фланелки. Екипите ще са на българска фирма “Томи”, която все повече нахлува на родния пазар. С екипи от тази марка са и футболистите на Черно море.
На новите фланелки със сигурност няма да е изписано “Първа инвестиционна банка”. Причината е, че в касата на “соколите” вече не влизат пари оттам. Иван Войчев призна, че се е опитвал отново да търси спонсорство от тази банка, но са му отказали.
Според изпълнителния директор на Спартак, никой не искал да дава пари на клуба, тъй като си спомнял за бившия президент Николай Ишков и натрупаните от него дългове. Според неофициални данни задълженията на клуба, натрупани по времето на дипломирания в НАТФИЗ кукловод възлизат на 3,5 милиона лева. Дълговете са към шефа на Нафтекс Митко Събев, към държавата и към различни фирми и дружества.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: