четвъртък, октомври 07, 2004

Лазаров контузен, аут е поне за две седмици

Спартак отнесе аматьори 4:0, Курдов смята още 12 точки през есента за възможни

Един от най-опитните футболисти в състава на Спартак Михаил Лазаров ще отсъства от терените в следващите поне 15 дни, стана ясно вчера. Бранителят е разкъсал мускулни влакна и няма да тренира в следващите две седмици. Медицинският щаб на “соколите” ще направи всичко възможно да го вдигне на крака за домакинството на Берое след 10 дни, но едва ли ще успее. Добрата новина е възстановяването на капитана Николай Станчев, който ще започне редовни тренировки в следващите дни. Вчера и двамата не взеха участие в контролата с аматьорския Черноморец (Бяла), завършила с категорична победа на Спартак - 4:0. Наставникът Петър Курдов призна, че е доволен от мача.
“Играта бе добра, но няма смисъл от такива контроли. Мотивацията е различна. Важното е, че момчетата вече и мислят като тичат. Много сме далеч от истината, но има напредък. От момента, в който поех отбора има голяма разлика”, каза Курдов. Наставникът призна, че през зимата ситуацията ще се промени, след като ще се привлекат нови играчи. Бившият нападател на Левски вече е дал списък с трима футболисти, които иска да бъдат привлечени. Ще се търсят и още нови попълнения. Курдов обясни, че не е избирал нито играчите, нито щаба си за есенния полусезон. Въпреки това, той отсече, че не е невъзможно неговият отбор да вземе още 12 точки през първия дял на шампионата и да достигне плануваните 15 точки. В петък Спартак посреща Девня на своя стадион от 16 часа.

- Спартак - Черноморец (Б) 4:0
- Спартак: Арнаудов, Костадинов, Михайлов, Софрониев, Петров, Ценов, Радомиров, Кателиев, Караджов, Георгиев, Зарев (Славов, Бояджиев, Христо, Филипов, Каров, Стефанов, Илиев, Хасан, Палавестрич)
- Черноморец (Б): Харизанов, Вълчанов, Каров, Илиев, Сираков, Ицков, Киряков, Чиликов, Венков, Любенов, Великов (Панайотов, Косев)
- Голмайстори: Софрониев (32), Радомиров (42), Бояджиев (50), Зарев (71)
- Съдия Димчо Радев
- Стадион “Спартак” - 50 зрители

pozvanete.bg

Няма коментари: