неделя, октомври 31, 2004

"СПАРТАК" победи "ч.море" с 1:0

"Спартак" извърши подвиг като победи "Черно море" на своя стадион. Единственият гол реализира Тодор Радомиров в 83-ата мин. Деветката овладя една изритана в небесата топка надбяга Йордан Терзиев, прехвърли Гошо Гинчев и от въздуха разстреля вратаря Ивайло Петров. Голът хвърли в транс феновете на "соколите", които тайно се надяваха техния тим да спечели. Мачът вървеше към 0:0. Преди попадението двата отбора си размениха по едно голово положение. През първата част Николай Вълев стреля с глава, но отличния Георги Арнаудов изби.
През втората Марин Ценов засече пас покрай гредата на черноморци. Пламен Тимнев получи червен картон в 87-ата мин, когато фаулира Диян Кателиев и получи втори жълт картон. След тази победа "Спартак" събра 7 точки и надеждите за спасение са възкръснаха.

- "Спартак": Георги Арнаудов, Златин Михайлов, Калоян Филатов, Николай Станчев (53-Живко Бояджиев), Цветан Зарев, Станислав Петров, Боян Илиев, Марин Ценов, Диян Кателиев, Тодор Радомиров (88-Иван Караджов), Михаил Христов (62-Тони Стефанов)
- "Черно море": Ивайло Петров, Данаил Бачков (70-Валентин Станчев), Гошо Гинчев, Веселин Вачев (50-Детелин Димитров), Йордан Терзиев, Петър Костадинов, Марко Илич, Станислав Стоянов (60-Константин Дарсания), Диян Генчев, Николай Вълев, Пламен Тимнев
- Съдия: Димитър Костов (Бс)
- Жълти картони: Михайлов/В. Станчев, Ст. Стоянов, Диян Генчев
- Червен картон: Пламен Тимнев-83
- Стадион: "Спартак", 4000 зрители


КУРДОВ: "Голът на Радомиров, трябва да стане гол на месеца"

Треньорът на "Спартак" Петър Курдов отиде заедно с футболистите да поздрави феновете след мача с "Черно море". Курдов прегърна всички свои играчи, а накрая разцелува Тодор Радомиров, който вкара победния гол. "Моите футболисти спазиха на 100 процента тактическите указания - сподели Курдов на пресконференцията. - Някои играчи дори надскочиха себе си. Изключително съм доволен, когато правя смени от умора, а не от неможене. Все още има какво да се желае, но това е пътя. Направихме доста грешки, но ще ги кажа на играчите в съблекалнята в понеделни. Голът, който вкара Радомир Тодоров, трябва да бъде обявен за попадение на месеца. Такива попадения рядко се виждат вече по нашите терени".


РАДОМИРОВ: "Защо да не го прехвърля, какъв е тоя Гинчев"

Авторът на единствения гол в мача "Спартак" - "Черно море" Тодор Радомиров не беше наясно кои точно защитници на съперника е преодолял преди да нанесe кинжалния си удар. Съотборниците му обясниха, че е надбягал Йордан Терзиев, после е прехвърлил Гошо Гинчев. Журналистите пък питаха дали не е прехвърлил добричлията Детелин Димитров.
"Защо бе, какъв е тая Гошо Гинчев, че не може толкова да се преодолее" - попита Радимиров.
Той бе много щастлив, затова че върна у "Спартак" надеждите за спасение, въпреки че следващия кръг "соколите" гостуват на "Левски".
Много щастлив от успехът бе и президентът Иван Славков.
"Дойде и ме разцелува" - сподели Иван Петров, който откри Радомир Тодоров като футболист чрез своята школа "Феър плей".
Всички играчи на "Спартак" са категорични, че това е най-добрия им мач. С "Берое" също са играли много силно, но не е трябвало да допускат втори изравнителен гол.


КРАЛЕВ: "Унижението е много голямо, викат ни продажници"

Президентът на "Черно море" Красен Кралев изказа огорчението си от представянето на футболистите в дербито със "Спартак".
"Унижението е много голямо, за нас ръководството и феновете. Това е най-важния ни мач. Иди и обяснявай, че не сме дали мача. Обидата, която ни нанесоха футболистите е огромна. Да ни викат, че сме продажници, след като "Спартак" си взеха мача с един удар във вратата. В никакъв случай не сме ударили рамо на "Спартак". Изключително важен мач загубихме".

--- www.varna-sport.com


Илиан Илиев, треньор на ч.море:
Напускам, аз съм виновен


Изиграхме много грозен мач. Поемам цялата вина за загубата. Сега ще разговарям с ръководството на клуба и ще кажа на шефовете, че напускам. Щом не съм могъл да мотивирам футболистите, за да играят силно в най-важния ни мач, значи не съм си свършил работата. За нас няма значение дали ще станем шампиони, или Спартак ще изпадне. Остава фактът, че не успяхме да спечелим дербито. Имаме и финанси, и добри футболисти. Нашата цел е да радваме хората по трибуните през уикенда. Не го направихме и съжалявам, че обидихме нашите фенове.

--- 7sport.net


Няма коментари: