петък, октомври 08, 2004

Коприваров, Вергилов и Дяков идват в Спартак?

“Соколите” правят курбан преди контролната среща с Девня днес


Талантливите юноши на Левски Богомил Дяков, Антон Вергилов и Милан Коприваров може да заиграят във варненския Спартак през зимата. За това загатна старши треньорът на “соколите” Петър Курдов. Той разкри, че вече е започнал да мисли за зимната селекция на отбора и дори е дал списък с три имена на ръководството. Попитан от журналисти дали има възможност Спартак да привлече тримата таланти, Курдов каза: “Нищо не се знае! Те си имат условия. Аз вече съм дал списък с три имена за селекцията. Със сигурност ще има и още”.
Вергилов, Дяков и Коприваров играят под наем в Родопа (Смолян), но влязоха в голям скандал с ръководството, след като не излязоха в двубоя срещу Левски, чиято собственост са. Впоследствие се оказа, че те имат клауза в контрактите си, според която нямат право да играят срещу родния си клуб. Ръководството на смолянския тим обаче обмисля да им наложи солидни глоби. Така е почти сигурно, че тримата няма да се задържат дълго в Родопа и Левски ще им търси друг отбор. Петър Курдов има много добри познанства с ръководството на “сините” и е много вероятно Вергилов, Дяков и Коприваров да бъдат командировани във Варна.
Днес от 16 ч. спартаковци играят срещу Девня в контролна среща. Два часа по-рано на центъра на стадион “Спартак” ще бъде заколено агне и с кръвта му ще бъдат намазани гредите на вратите, челата и бутонките на футболистите. Целта е да бъде счупен каръка, който гони отбора от началото на сезона. Веднага след мача всички играчи и спортно-техническият щаб ще се съберат заедно и ще изядат агнето.
В проверката с третодивизионния отбор участие ще вземе и Милен Христов. Полузащитникът лекуваше контузия, но вече е почти възстановен и ще бъде на разположение на старши треньора Петър Курдов. Очаква се сред титулярите да започне и Живко Бояджиев. Офанзивният халф се представя отлично с фланелката на “соколите”. Той вкара победното попадение в шампионатния мач с Несебър, а в проверката с Черноморец (Бяла) реализира изключително красиво попадение.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: