петък, декември 03, 2004

Петър Курдов набеляза нигерийци за "Спартак"

"Спартак" държи под око няколко нигерийци, научи "Черноморие". Треньорът Петър Курдов е изгледал видеозаписи с играта на африканците и е останал впечатлен от единия от тях. "Той е на 21 години, младежки национал е и може да ни свърши работа. Другите също имат качества. Дали обаче ще вземем някой, зависи от парите, които поискат. Засега финансовите им претенции са високи за България", каза за "Черноморие" Курдов.
Наставникът призна, че поставя много добра оценка на отбора за есенния полусезон. "От нищо направихме нещо. Момчетата показаха, че могат да побеждават по-силни отбори", допълни Курдов. Според него No 1 у нас през есента е "Левски", който разполагал с по-добър отбор от ЦСКа, въпреки че не е пробил в евротурнирите. Най-добрият футболист пък е бил Христо Янев. "Халфът на ЦСКА е бърз и разък. Вкарва красиви голове от разстояние и фаулове", смята Курдов. Последният определи съдийството като скандално, но уточни, че в "Спартак" не се оправдават с него. "Ние винаги търсим причините за загубите първо в нас, треньорите, и футболистите", завърши Курдов.


Тошко ще вкара още 8 гола

Да вкара 8 гола напролет, е целта на Тодор Радомиров. "През есента имам 4, но през втория полусезон искам да са два пъти повече. Важното обаче е отборът да бележи по-често и да оцелеем", призна за "Черноморие" голмайсторът на "Спартак". Тодор не смята, че е направил нещо значимо през първия си пълноценен полусезон в сериозния футбол. "Яд ме, че изпуснахме възможни отбори във Варна. Затова сега сме длъжни да хванем дивото напролет. 17 точки ни стигат да се спасим, но нищо чудно и 15 да са достатъчни, завърши Радомиров.


Иван Войчев: Ще останем в елита

"Спартак" ще остане в елита, ако има шанс и направи подходяща селекция през зимата. Това заяви изпълнителният директор Иван Войчев. Последният уточни, че заедно с Иван Славков са дошли да помаган на клуба и вече се вижда какво са направили за отбора. "Спартак" няма финансови проблеми. Смятам, че ще се разберем с Голубович и Петев и ще може да картотекираме нови попълнения за пролетния полусезон", каза още Войчев. Последният ще обсъди селекцията с Иван Славков и Петър Курдов до 15 декември. Междувременно днес футболистите на "Спартак" излизат във ваканция до 10 януари.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: