понеделник, декември 27, 2004

Раздадоха по една заплата в Спартак

Изплащат премиите след Нова година, “соколите” привличат турски спонсор

Ръководството на Спартак зарадва футболистите на отбора, раздавайки по една заплата преди коледните празници, съобщава в-к."Позвънете новини". Възнаграждението е полагаемото за месец септември. Шефовете са успокоили играчите, че ще получат и заработените две премии за успехите над Марек (1:0) и Видима-Раковски (3:2). За двата мача титулярите трябва да получат общо 800 лева. Ръководството обаче ще даде тези пари на състезателите след Нова година, най-вероятно в първата седмица от подготвителния период.
Стана ясно, че турска фирма може да спонсорира “соколите”. Преговорите движи лично президентът на клуба Иван Славков, който се е срещнал с евентуалните си бъдещи партньори по време на посещението в град Бурса преди десет дни. За целта обаче спартаковци се надяват най-после да влязат във владение на клубния стадион и прилежащите му площи. “Позвънете Новини” научи, че има вариант дори кметът на Бурса да посети Варна във връзка с преговорите за спонсорство на “синьо-белите”. Утре от 13 ч. е заседанието на Управителния съвет на клуба. На него ще бъдат изяснени както въпросите с осигуряването на бюджета, така и проблемите около треньорския пост, селекцията и зимната подготовка на клуба. Една от точките в дневния ред ще бъде и назначаването на легендата Живко Господинов за мениджър в клуба. “Аз съм готов да седна на масата за преговори, но ще изчакам покана от ръководството. Иначе съм склонен да бъда назначен, готов съм и с идеите”, обясни за “Позвънете Новини” участникът на световното първенство в Мексико през 198 6 г.
Все още не е ясно и кои футболисти ще бъдат освободени или преотстъпени на други отбори. Според изпълнителния директор Иван Войчев, това решение ще бъде взето от треньора, който ще води отбора оттук-нататък. Засега вероятността Петър Курдов да запази поста си е най-голяма. Ако ръководството обаче прецени, че недоволството към Курдов сред играчите ще попречи за оставането на тима в “А” група, той ще бъде заменен от Румен Димов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: