вторник, август 05, 2003

Спартак заложи на младите

Някога новите попълнения в Спартак казваха “А бяхме млади”, днес този лозунг е архаичен. Новата клубна политика е насочена изцяло към бъдещeто. Варненци преоткриха младостта. Президентът на клуба Николай Ишков вече не залага на футболисти в зoната на кариерата си, а на перспективни играчи в юношеска възраст. Босът на Спартак се облажи от трансферите на Керчев и Славов. Те го накараха да се съобрази с тенденцията, че по-малките тимове трябва да се издържат от продажбата на свои кадри. Именно затова варненци привлякоха момчета на по 20-22 години. Те заедно със старите кучета в отбора ще сформират титулярния състав на Спартак. Безспорен лидер на варненци си остава каращият 36-ата си година полузащитник Николай Станчев. Ботевградчанинът направи силна пролет и сега е незаменим в контролните срещи. Пасовете и вижданията за играта на Станчев безспорно ще помогнат много на Мирослав Миронов в изграждането на обновения състав на Спартак. Треньорът успя да изпълни целта, която постави в началото на подготовката пред отбора, да изиграе 7 или 8 проверки. В тях постепенно тимът придоби облик, но се видяха и доста от слабите страни. Към днешна дата те са изразени най-вече в головата немощ на нападението, където Антунович и Димитър Георгиев - Шустера все още не са се сработили така, че да заменят напусналите Пламен Крумов и Валентин Станчев. Може би ниската резултатност, от която Миронов се оплаква, е в резултат и на липсата на качествен плеймейкър. Халфовете в Спартак са с предимно дефанзивни функции.
Сериозни промени ще има в защита - отборът за пръв път ще играе в зона. Феновете пък се надяват, че новото попълнение Урош Голубович ще се сработи с отбора бързо и ще даде повече сигурност на вратарския пост.
Въпреки новото си лице Спартак не е за подценяване. Във Варна вярват, че отборът ще спази традицията си да се опъва на грандовете.
--- 7 dni sport

Няма коментари: