понеделник, февруари 14, 2005

ЖИВКО ГОСПОДИНОВ: "Всички заедно можем да спасим "Спартак"

Повече от месец Живко Господинов изпълнява функциите на главен селекционер в "Спартак". Пред "Черноморие" легендата на клуба говори за състоянието на отбора и очакванията от пролетния полусезон.

- Живко, когато Ви назначиха, заявихте че няма да давате интервюта. Коя е причината?
- Не съм казвал, че ще пренебрегвам медиите. Когато имам нещо да кажа, ще го кажа и бъдете сигурни, че всяка една моя дума ще има 100 % покритие. Не трябва да се говорят празни приказки, което би повлияло върху спокойствието на отбора.
- Според Вас готов ли е "Спартак" за пролетния дял?
- Дали е готов или не, може да отговори единствено Румен Димов. Моето лично мнение е, че момчетата тренират добре и в контролите показаха желание и настроение за игра. Те имат немалки възможности, което пролича най-вече срещу "Нафтекс" и особено през първото полувреме срещу ЦСКА. Това полувреме трябва да е еталон за играта ни.
- Заради лошото време 14 дни не сте играли контроли. Ще се отрази ли това негативно върху играта на отбора в първите пролетни кръгове?
- Това е неприятно, но никой няма вина. Хубавото е, че не се отнася само за нас, а за всички отбори. Надявам се, че в оставащите две седмици ще успеем да наваксаме изоставането в игровата подготовка.
- Оценката ви за новите попълнения?
- Факът, че бързо се приспособиха към новата обстановка и попаднаха в основния състав, говори че са футболисти с качества. Това обаче не бива да ги успокоява и те трябва да продължат да работят по същия начин. Дори още повече.
- Помагат ли странични хора на клуба?
- Президентът Иван Славков дава всичко от себе си за спокойствието и доброто бъдеще на "Спартак". Но футболът изисква много средства, с което е непосилно да се справи един човек. В това отношение помощта на Варна е абсолютно нулева към клуба. Явно се забравя, че "Спартак" е с традиции във футбола на Варна и отбор на града.
- Преди известно време Бранимир Балачев заяви, че Вие ще осъществявате връзката на клуба с институциите и най-вече с общината. Какво е имал впредвид?
- Не е тайна, че моите взаимоотношения с кмета Кирил Йорданов, неговия заместнник Мирослав Цонев и другата част от екипа му са много добри и моето уважение към тях е много голямо. Аз ги уважавам първо като хора и затова, че помагат на спорта и винаги са добре разположени към неговите проблеми. Знам, че в нашите фенове е насадено мнение, че тези хора не обръщат никакво внимание на "Спартак", но това е благодарение на един човек, който ръководеше преди клуба. Аз обаче знам някои неща и затова искам да успокоя феновете ни, че кметът и екипът му неведнъж са помагали на "Спартак". Не се съмнявам, че когато пак е необходимо, отново ще помагат.
- Ще остане ли отбора в "А" група?
- Изпълнението на тази цел минава през всички, които мислят за "Спартак" и футбола във Варна. Сигурен съм, че спортно-техническото ръководство и футболистите ще дадат всичко от себе си, но тук е задължителна и намесата на феновете и обществеността. Постигането на целта минава през девиза "Всички заедно".

--- varna-sport.com

Няма коментари: