сряда, септември 21, 2005

Златин Михайлов: Можеше да бием с разлика Несебър

Защитникът на Спартак (Вн) Златин Михайлов отново бе сред главните действащи лица при победата на "соколите" над Несебър като гост с 1:0. Чиро сподели в типичния си стил, че отборът на Ради Здравков е бил доста по-добрият на терена. "Както и да погледнем този мач, ние бяхме по-стойностния тим. Опитвахме се да играем футбол и успяхме. В крайна сметка ние отидохме за победа, както във всеки един мач и успяхме. Не мисля, че голът в продължението е бил късметлийски, защото ако има някаква логика във футбола ние трябваше да бием с разлика. И през първото и през второто полувреме изпуснахме положения. Радостното е, че Спартак играе добър футбол. Това дава надежди, че ще успеем да влезем в А група. Вървим напред", каза той. Железният братнител не пропусна да похвали привържениците на Спартак. "Такава публика няма нито един отбор в нашата група. Независимо къде играем, феновете са с нас. Ако се направи сравнение, нашата публика е в челото на футболните отбори в България", добави Златин пред "ОЛЕ-БГ".

--- ole-bg.com


Иво Кирчев учи в V гимназия, израснал е при Ники Стоев

Героят за Спартак от последния мач с Несебър Иво Кирчев е ученик във варненската V гимназия, разкри самият той за “Позвънете Новини”. 17-годишният нападател донесе победата на “соколите” при гостуването на Несебър с 1:0 с попадение в 92-та минута. “Много съм радостен за попадението, което вкарах. Всеки би се радвал да вкара в такъв мач, който предварително бе обявен за дерби. Срещата бе нервна, тъй като в началото изпуснахме няколко голови положения. За гола получих много добър пас от Николай Станчев. Топката малко ми избяга, но един от защитниците на Несебър не я върна добре с гърди към вратаря, аз минах между двамата и я вкарах в мрежата”, обясни младокът.
Той благодари на старши треньора Ради Здравков за шанса, който му е дал. “Вече два пъти влизам като резерва в мачове при мъжете. При смяната Ради Здравков много ме надъхва и влизам с много положителен заряд на игрището. Надявам се и занапред да получавам шансове, но само треньорът е този, който решава”, заяви Кирчев.
Нападателят призна, че качествата му са били забелязани в мач между юношите на Спартак и Черно море, както и в контрола между старшата на “соколите” и мъжкия тим. 17-годишният талант е категоричен, че най-много дължи на наставника Николай Стоев, а Мишо Капанов е човекът, който го е е открил за футбола.
Според Кирчев, който е син на техническия директор на хандбалния Локомотив-Металекс Билд Кирчо Василев, най-сериозният конкурент на Спартак в Източната “Б” група ще бъде Хасково.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: