неделя, септември 25, 2005

Спартак с шеста поредна победа, продължава без допуснат гол

Спартак постигна шеста поредна победа и с пълен актив от 18 точки продължава да е начело в класирането на Източната "Б" група. Днес варненци победиха с 2:0 съименниците си от Пловдив пред около 400 зрители в морската столица. "Соколите" все още не са допуснали гол в първенството, а по този критерий задминаха дори английския гранд Челси, който днес получи първото попадение във вратата си при успеха с 2:1 над Астън Вила.
"Соколите" изнесоха изключително силно първо полувреме, след което резултатът можеше да е поне 5:0. Още във втората минута Ники Станчев подаде от пряк свободен удар към включващия се на скорост Николай Филипов, но нападателят от два метра не можа да преодолее стража на гостите. Секунди по-късно Кателиев центрира от корнер и Владо Мирчев с глава откри резултата. В следващите 15-20 минути варненци се надпреварваха да пропускат пред Попов. Кателиев, Съботинов, Мирчев и Станчев не бяха точни пред гола, а Филипов дори можеше да отбележи с ефектна странична ножица, но Попов спаси удара му. В 24-ата минута вратарят на гостите спъна Владко Мирчев в наказателното поле и Станчев реализира отсъдената дузпа - 2:0. Гостите леко се активизираха, но Генко славов бе намястото си и спаси два удара от фаул на Солаков, както и не даде шанс на излезлия сам срещу него Катрев.
След почивката темпото на игра спадна и головите ситуации пред двете врати почти липсваха. Мирчев с глава пропусна да запише за втори път името си сред реализаторите, а за пловдивчани неточен бе Солаков с далечен удар.
В следващия кръг "соколите" гостуват на АКБ Миньор в Раднево.

- Спартак (Вн) - Спартак (Пд) 2:0

- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Ковачев, Ст. Петров, Н. Станчев (81 Хаджиев), Пекин, Кателиев, Н. Филипов (61 Мустафа), Съботинов (72 Кирчев), Мирчев
- Спартак (Пд):Попов, Николов (52 Павлов), Аргелашки, Витанов, Терзиев, Катрев, Якимов (46 Стоев), Батинов, Шопов, Солаков, Гаров
- Голмайстори: Мирчев (3), Н. Станчев (24 дузпа)
- Жълти картони: Дянков, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов; Витанов, Солаков
- Съдия: Антон Тончев
- Стадион "Спартак" - 400 зрители

--- ole-bg.com



Ради Здравков: Младите ни играчи израстват с всеки мач

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков похвали своите подопечни за победата и поздрави гостите за добрата игра. "Поздравявам отбора на Спартак (Пд). Смятам, че стана добър мач - имаше много динамика и голови положения. За нас радостното е, че бързо си решихме мача с двата ранни гола. Направи ми впечатление, че въпреки младостта си, футболистите на гостите не се стъписаха и продължиха да търсят нашата врата. Затова и напрежението остана до самия край на мача. Заслужихме си победата и не мога да бъда недоволен от старанието на футболистите. Трябва да се отбележи и факта, че наред с опитните ни играчи, добре се прадставят и няколко млади футболисти. Дошъл е вече моментът, в който и публиката трябва повече да ги аплодира", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Тенчо Тенев: Варненци ще се върнат в елита

Старши треньорът на Спартак (Пд) поздрави варненския си съперник и заяви, че тимът от морската столица е фаворит за "А" група. "Поздравявам отбора на Спартак (Вн). Още преди началото на първенството казах, че те са фаворити за връщане в "А" група. Оказа се, че съм бил прав. Получихме рано гол и докато се ориентираме в обстановката падна и второто попадение. Опитахме се да атакуваме, но не успяхме", заяви след срещата Тенев.

--- ole-bg.com


Диян Кателиев: През есента ще постигнем 11 победи

Полузащитникът на Спартак (Вн) Диян Кателиев изнесе поредния си силен мач при успеха с 2:0 над Спартак (Пд). Той прогнозира, че няма кой да спре него и съотборниците му и "соколите" ще са част от "А" група догодина. "Като цяло мача мина леко за нас. През първото полувреме не спряхме да пропускаме, можехме да вкараме поне 5-6 гола. След почивката обаче се поотпуснахме. Не виждам оттук нататък кой ще ни спре. Ще бием наред. Ясно е, че не можем да завършим без загубена точка, но от 13 мача през есента съм сигурен, че ще спечелим поне 11. През зимната пауза ще водим минимум с 9 точки на втория в класирането. Предстои ни мач с АКБ Миньор, но не мисля, че имаме от какво да се притесняваме. Отиваме и бием", закани се пред "ОЛЕ-БГ" Кателиев.

--- ole-bg.com


Злати: Няма да паднем в Раднево

Защитникът на варненския Спартак Златин Михайлов отново бе на необхозимата висота при успеха с 2:0 над съименника от Пловдив. "Излязохме пределно мотивирани и затова стигнахме до победата. Нашата цел е у дома да печелим всичките си мачове, а на този етап правим същото и като гости. Ясно е, че докрая на първенството все някога ще паднем, но дано да е колкото се може по-късно. Сега ни предстои среща в Радево. Мисля, че няма да загубим. АКБ Миньор трябва да се притеснява от нас, а не ние от тях", заяви пред "ОЛЕ-БГ" известният с прякора Чиро Ферара защитник.

--- ole-bg.com


Генко: Колкото повече задържим без гол, толкова по-сладко за нас

Вратарят на Спартак Генко Славов вече шести мач поред е без допуснат гол в мрежата си. "Днес имах малко повече работа от обикновеното, но за радост не допуснах отново попадение. Важното е, че вкарахме две от положенията си в началото на срещата и стигнахме до нови три точки, след които продължаваме без грешка. Ясно е, че не можем да завършим шампионата без гол, но колкото повече продължава този период, толкова е по-сладко за нас. В Раднево отиваме за трите точки, за които излизаме във абсолютно всеки мач", заяви за "ОЛЕ-БГ" Славов.

--- ole-bg.com


Здравко Радев готов за втория полусезон

Защитникът на Спартак Здравко Радев ще пропусне всички мачове през есенния полусезон. Това разкри самият той пред "ОЛЕ-БГ". Както е известно, ексбранителят на ЦСКА бе опериран от язва преди месец и половина. Той се възстановява добре, но няма да е на линия за срещите от полусезона. "Все още не съм започнал да тренирам. Това ще стане в началото на октомври. Надали обаче ще се възстановя за есента. Почти сигурно е, че ще съм готов едва за пролетния полусезон. Радостното е, че възстановяването ми от операцията върви добре", обясни Радев.

--- ole-bg.com

3 коментара:

UP каза...

Ne sme za A , obache ne sme i za B-e!
Nie sme SPARTAK VARNA!

Анонимен каза...

SPARTAK VN BOY said:
Za kade sme be 4i4e.....za Mars:)

Анонимен каза...

1918:
za Championship! :)

Let's Go Spartak! Let's Go!