неделя, септември 11, 2005

Спартак с четвърти успех, този път бие 2:0

МарицаВарненският Спартак продължи победната си серия, след като в среща от четвъртия кръг на Източната "Б" група надигра на своя стадион Марица (Пд) с попадения на Николай Съботинов и Владислав Мирчев. Това е четвърти пореден успех на "соколите", които продължават да водят убедително в класирането с пълен актив от 12 точки.
Началото на срещата бе равностойно, но все пак домакините успяха да вземат лек превес. В 28-ата минута капитанът Николай Станчев изведе Николай Съботинов сам срещу вратаря и той елегантно пусна топката под плонжа му - 1:0. До почивката нямаше други голови опасности пред двете врати.
В началото на втората част Траян Дянков можеше да удвои резултата, след като премина през двама защитници на гостите и стреля опасно. Ударът му обаче мина на сантиметри от дясната греда зад Велков. В 79-ата минута интригата в двубоя свърши, след като Мирчев отбеляза второто попадение за своя тим. Младокът бе изведен много добре от Траян Дянков и необезпокояван прати топката в мрежата за 2:0. Гостите стигнаха до едва две голови ситуации, но Генко Славов отново бе на мястото си. Всъщност вратарят все още не е допуснал попадение в мрежата си, а головата разлика на Спартак е 6:0 след първите четири срещи от първенството.

--- Спартак - Марица 2:0
- Спартак: Славов, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов, Дянков, Н. Станчев (69 Мустафа), Кателиев, Пекин, Съботинов, Н. Филипов (77 Ангелов), Мирчев (87 Мирчев)
- Марица: Велков, Димов, Г. Иванов, Стефанов, Антон Димитров, Й. Христов, Андриян Димитров (80 Тодоров), Манчев, Стоянов, М. Георгиев, Харлов (62 Г. Христов)
- Голмайстори: Съботинов (28), Мирчев (79)
- Жълти картони: Н. Филипов, Мирчев
- Съдия Севгин Адем
- Стадион "Спартак" - 650 зрители

--- ole-bg.com


Иван Славков: Ще влезем в А група, ако бием Несебър

Президентът на Спартак Иван Славков бе изключително доволен от победата на тима му над Марица. След последния съдииски сигнал на главния арбитър на срещата Севгин Адем клубният бос слезе на терена и се поздрави с всички футболисти и треньорско ръководство на "соколите". "Бием и това ме радва. Щом до момента нямаме дори равенство, какво да кажа? След 5-ия кръг ще говоря. Тогава ме търсете за по-обстоен коментар. За нас е много важно да бием Несебър и ако го направим ще кажа, че ние сме фаворит за първото място в групата. Най-важното е момчетата да продължат да играят на върха на възможностите си", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Иван Славков.

--- ole-bg.com



Съботинов: Трябва да бием и в Несебър

Нападателят на Спартак Николай Съботинов бе сред героите в днешния мач с Марица. Той отбеляза първото попадение за тима си в 28-ата минута. "Радвам се, че победихме. Мачът не бе никак лесен и за това трите точки са ни още по-скъпи. Дано да продължим успешната си серия и да се върнем с успех от Несебър в следващия кръг", заяви за "ОЛЕ-БГ" Съботинов.

--- ole-bg.com



Треньорът на Марица: Спартак е фаворит за "А" група

Старши треньорът на Марица Николай Киров-Белия поздрави Спартак за победата и призна, че варненци са фаворити за първото място в Източната "Б" група. "Честитя победата на домакините. Заслужаваха я повече. Аз съжалявам, че стана това, от което най-много се опасявах. Защото знаем, че Спартак не прощава допуснатите грешки. А ние направихме точно две грешки, които бяха наказани. Безспорно Спартак е най-силният отбор в групата и смятам, че е фаворит за първото място. Като цяло групата ни е равностойна, но варненци се отличават, особено след серията от четири победи, с която започнаха. Пред нас няма цел за конкретно място в класирането. Ние трябва да се утвърдим в Б група и да обиграваме млади футболисти. Както знаете, нашата школа е доста прословута", заяви Николай Киров.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Нямах работа в този мач

Вратарят на Спартак Генко Славов записа поредния мач без допуснат гол за тима си в Източната Б група. "За това постижение трябва да се похвали защитата и халфовата линия на отбора. Наистина почти нямах работа срещу Марица, но това не зависи от мен. Благодаря на момчетата, че се справиха блестящо в този двубой. Ако играят така и за напред няма да имаме проблеми с влизането ни в А група - където всъщност е мястото на Спартак. Общо взето мислех, че гостите ще покажат доста повече футболни умения, но покрай другото и ние сме израснали в подготовката под наставленията на Ради Здравков. Имаме силен колектив. Мисля, че това е най-важното за прогреса на един отбор", каза Генко

--- ole-bg.com


Пловината от "соколите" натровени преди мача

Половината играчи на Спартак бяха натровени от некачествена храна в домакинската победа над Марица с 2:0. Капитанът Николай Станчев, Диян Кателиев, Мартин Ковачев, Станислав Петров и Златин Михайлов и други футболисти на варненци се оплакаха от болки в корема след мача. Предстои проверка на клубните шефове относно състоянието на играчите. "Не знаем откъде ни дойде това. Ще проверим и ако открием защо се е получило такова нещо ще вземем необходимите мерки. Добре, че момчетата стиснаха зъби и играха футбол. Победихме! Вече трябва да насочим мислите си към предстоящото гостуване на Несебър. Това ще бъде най-важният ни мач, както и всяка среща в която излизаме", каза изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев пред "ОЛЕ-БГ".

--- ole-bg.com


Кателиев: Бием Несебър и мачкаме докрая

Полузащитникът на Спартак Диян Кателиев се оплака, че не е спал цяла нощ преди мача заради хранителното натравяне, от което страдаха повечето му съотборници. "Много ми беше трудно. През второто полувреме едвам бягах. Просто не успях да спя цяла нощ заради стомашни проблеми", обясни пред "ОЛЕ-БГ" Кателиев.
В типичния си стил той заяви, че няма кой да спре Спартак по пътя му към "А" група. "Предстои ни мач с Несебър. Отиваме и ги бием. Оттам нататък не виждам кой ще ни спре. Ще ги мачкаме докрая. Щом днес победихме натровени, значи няма кой да ни спре", смята полузащитникът. В началото на срещата той получи контузия в кръста и се наложи да получи лекарска помощ от д-р Мирослав Купенов. След намесата на лекаря, Кателиев успя да се върне на терена.

--- ole-bg.com


Агитката на Спартак - като никоя друга

Спартак може да претендира спокойно за клуба с най-вярна агитка в България. Ако не друго "соколите" наистина са привилигировани по отношение на привържениците си. И това не е случайно. Варненци бият наред в Б група и съвсем категорично вече дадоха заявката си за участие във футболния елит в България догодина. Повече от 100 верни привърженици подкрепяха отбора непрестанно при домакинската победа на "соколите" над Марица. Песните на феновете не спряха до самия край на мача. Както и при изпадането на тима от А група през сезон 2004/2005 г. ултрасите подкрепяха всячески момчетата на Ради Здравков. След последния сигнал на рефера в този двубой Севгин Адем повечето от играчите на Спартак отидоха дружно да поздравят верните си привърженици.

--- ole-bg.com

Няма коментари: