вторник, септември 27, 2005

Здравко Радев се връща чак през пролетта

Защитникът на Спартак Здравко Радев ще пропусне всички мачове през есенния полусезон. Това разкри самият той пред “Позвънете Новини”. Както е известно, ексбранителят на ЦСКА бе опериран от язва преди месец и половина. Той се възстановява добре, но няма да е на линия за срещите от полусезона. “Все още не съм започнал да тренирам. Това ще стане в началото на октомври. Надали обаче ще се възстановя за есента. Почти сигурно е, че ще съм готов едва за пролетния полусезон. Радостното е, че възстановяването ми от операцията върви добре”, обясни Радев.
Нападателят на Спартак Владислав Мирчев, който има три попадения в актива си, смята че “соколите” няма да срещнат проблеми с връщането си в “А” група и шестте им победи не са случайност. Той вкара първия гол в последния кръг, а за втория бе спънат за дузпата, от която Николай Станчев оформи крайното 2:0. “Срещу Спартак (Пд) си решихме мача още през първото полувреме. Тогава паднаха головете, а освен това изтървахме поне още 10 попадения. Аз получих много добър пас от Кателиев при първото попадение. След почивката се поотпуснахме и позволихме на гостите да си подават повече топката”, каза младокът.
Той добави, че не се притеснява от предстоящото гостуване на АКБ Миньор. “Отиваме в Раднево и си тръгваме с трите точки. Смятам, че трудно ще допуснем загуба и ще се върнем безпроблемно в “А” група. Който не е съгласен, да ни обори с футболни качества на терена. Вижда се, че играем добър футбол”, категоричен бе Мирчев, който е спряган за “Б” националния отбор на страната.

--- pozvanete.bg


Владислав Мирчев: Ще бием до края и влизаме в А група

Младият нападател на варненския Спартак Владислав Мирчев изрази оптимизъм за бъдещото представяне на тима в първенството на Източната Б група. Както е известно, Мирчев бе в основата на последния успех на "соколите"-победата с 2:0 над съименниците от Пловдив. "Изиграхме едно изключително силно първо полувреме. В първите 15 мин. изтървахме да вкараме 10 гола. Не знам и аз защо направихме пропуски, но по-важното е, че бихме. Тук е мястото да благодаря на Диян Кателиев за идеалното центриране, което направи. След неговото перфектното подаване нямаше как да не вкарам гола. През второто полувреме малко се поотпуснахме и гостите започнаха да си подават повече топката", коментира Мирчев. Голмайсторът на варненци сподели още, че не се притеснява от предстоящото гостуване на АКБ Миньор (Раднево). "Няма какво да се притеснявам. Отиваме и бием. Няма какво да ги чакаме. Бием наред и влизаме в А група. Който не е съгласен, да изложи аргументи на терена. Ние обаче играем добър футбол и трудно ще допуснем загуба. Надявам се да бием всички докрая", каза още той.

--- ole-bg.com

Няма коментари: