понеделник, май 22, 2006

Спартак (Варна) пусна жалбата срещу Антон Генов

Спартак подаде жалбата си срещу съдийството на Антон Генов в мача с Хасково, загубен с 0:1, информира радио Фокус – Варна . “Соколите” се жалваха, че габровецът ги е порязал с измислена дузпа и червен картон. Президентът на клуба Иван Славков дори обяви, че Спартак няма да излиза на терена при този съдия в бъдеще.
Ето и голяма част от текста на жалбата: “Съдийството на главния съдия Антон Генов като ръководство и поведение на футболна среща коренно се различава през първото и второто полувреме. Първото – обективно и безпристрастно, което даде възможност и на двата отбора да изявят своите възможности. През второто полувреме съдията Генов беше неузнаваемо друг – започна явно толериране на отбора на “Хасково” и обратно, безпричинно строг към “Спартак”. Той съзнателно накъса играта на домакините, не свиреше явни фалове, включително няколко подкосявания. Явен фал срещу номер 13 от “Спартак”, станал в непосредствена близост до Генов, не се свири.
Даде несъществуваща дузпа на “Хасково”, а положението /видно и от записа/ беше следното: играч на “Хасково” докосна топката с ръка пред погледа на Генов, а той дава несъществуваща дузпа и вади от игра наш състезател. След дузпата Генов направи всичко възможно “Спартак” да не изравни. За отбелязване е, че поведението на главния съдия съвпада със съобщението на негативните резултати на двата пловдивски отбора с възможности за втора позиция в класирането и участие в бараж”, се казва в оплакването на Спартак, подписано от президента Иван Славков.
Жалбата и касетата с пълния запис на двубоя са изпратени и утре ще бъдат разгледани на заседанието на съдийската комисия към БФС.

--- focus-sport.net

Няма коментари: