понеделник, май 08, 2006

Спартак изкарал тежка година

Членът на Управителния съвет на Спартак (Вн) Бранимир Балачев окачестви като изключитено тежка отминалата година за Спартак. "Просто се радвам, че всичко свърши положително. След победата над Загорец предзидентът Иван Славков заяви: "лесното беше досега, оттук нататък започва трудното". Минахме през много перипетии. Имахме проблеми с някои играчи, както и с някои треньори. Имаше и закъснение в плащанията. Никой не помагаше на президента Иван Славков. Мога да ви кажа, че само за ток сле платили 35 000 лева. Затова оттук нататък ни предстои много работа", заяви Балачев.

--- ole-bg.com



6-8 играчи и нов треньор за Спартак в "А" група

Да привлече между шест и осем футболисти е целта на ръководството на Спартак (Вн) за новия сезон, обяви членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев. Както е известно, след победата с 3:1 над Загорец тимът си осигури и на теория промоция в елита и вече трябва да мисли за лятната селекция. "Първо искам да изразя задоволството си от това, че постигнахме целта си както пожелахме - само в рамките на един сезон. Оттук нататък трябва да мислим за бъдещето. Поради тази причина в четвъртък ще имаме заседание на ръководството, в което ще обсъдим какво ще се прави оттук нататък. Няма какво да се лъжем, от настоящия състав около петима футболисти са на ниво "А" група. Естествено, около тях има поне шестима млади, които ще растат. Затова със сигурност ще ни трябват между 6 и 8 нови попълнения. Вече имаме предложени състезатели от Сърбия и Черна гора. Става въпрос за млади играчи, в никакъв случай няма да привличаме такива над 30 години", обясни Балачев.
Той добави, че предстоят разговори с футболистите, чиито договори изтичат през лятото за тяхното подновяване. "Става въпрос за Диян Кателиев, Траян Дянков, Станислав Петров, Николай Съботинов. Особено Траян е един много опитен футболист, на който ще разчитаме изключително много. Тези, на които няма да разчитаме, ще бъдат преотстъпени на тимове от региона и ще ги имаме предвид при добри техни изяви", заяви Балачев. Според него трябва да се прекрати практиката да се купуват футболисти от други градове, а е крайно време да се разчита на повече собствени кадри.
Бранимир Балачев каза още, че има вероятност Николай Станчев да не бъде старши треньор през нотово първенство. "Уважавам много Николай. Откакто той пое отбора резултатите се подобриха. Но съм убеден, че за елитната група ще ни трябва наставник с голям опит и респект сред футболистите. Разбира се, Ники Станчев винаги има място в щаба. Един добър пример за човек, какъвто ни трябва, е Стефан Грозданов, но за съжаление той е в Локомотив (София). Аз продължавам да повтарям, че най-сериозната ни грешка бе освобождаването на Петър Курдов. Велислав Вуцов също все още не е изключен като вариант. Въобще имаме много варианти за нов наставник", каза Балачев.

--- ole-bg.com


"Соколите" чакат пет терена от общината

Общо пет терена - четири футболни и един за строителство, очаква ръководството на Спартак (Вн) от община Варна. Това разкри Бранимир Балачев в дискусионен клуб "Спортна Варна" днес. Според членът на Управителния съвет на "соколите" клубът трябва да ги получи до края на май. В противен случай Спартак няма да се откаже от правото си да ползва стадион "Локомотив", на чието място общината заедно със собственика на "Евроинс" Асен Христов възнамерява да прави голям спортен комплекс. "Имаме сериозното уверение на хора от общината, че ПФК Спартак ще получи на концесия футболните терени до у-ще "Жечка Карамфилова" в кв. "Левски", стадион "Владиславово", стадион "Първи май" в Аспарухово и игрището в Тополи за резервен терен за мъжете. Така ще направим поне три центъра за нашите юноши, разширяваме географията и който където живее ще има наблизо терен, на който ще отиде да тренира. Освен това общината трябва да разреши на евентуален спонсор на Спартак да закупи терен в кв. "Младост" за жилищно строителство. Ако тези условия бъдат изпълнени, ПФК Спартак ще се откаже от договора си за ползване на терените на стадион "Локомотив". Защото не може общината да е за едни майка, а за други мащеха. Когато даваха на Черно море стадион "Юрий Гагарин" аз гласувах положително. Така направих и когато отпуснаха имоти на спонсорите на баскетболен клуб Черно море-Интерком груп и на хандбалния Локомотив-Металекс Билд. Просто съм наясно, че само това е начина да се стабилизират финансово клубовете. Защо след хандбала и баскетбола, защо да нямаме скоро шампион и във футбола", смята Балачев.
Той каза, че ако всички тези неща станат, клубът ще разполага с необходимите 300-400 хиляди лева за старта на следващия шампионат. "С тези първоначални пари ще успеем да се закрепим на старта на първенството. Защото знаем, че битката в "А" група ще е много тежка. През първата година целта ни ще е запазване на мястото ни в елита. Оттам нататък ще гледаме и по-нагоре", обясни членът на УС на "соколите".

--- ole-bg.com


Николай Съботинов: Силният колектив бе най-силното ни оръжие

Николай Съботинов вкара 2 гола във вратата на Загорец в неделя, с което подпечата и теоретичните възможности на Спартак да влезе в А група. Макар да бе резерва в срещата, нападателят се възползва по-най-добрия начин при подавания на Николай Филипов и Владко Мирчев.
- Николай, честита промоция за А група...
- Благодаря Ви. Наистина ние най-много заслужавахме да спечелим първото място в групата. Най-много се радвам за феновете ни, които доказаха, че са №1. Постоянно ни подкрепяха.
- Кое бе най-силното оръжие на Спартак през този сезон?
- Ние влизаме в А група, защото имаме силен колектив. Това допринесе най-много за успеха. През годината всичко беше 6.
- Докога е договорът ти с отбора?
- До лятото имам контракт.
- Какво е желанието ти?
- Може би ще остана. Тепърва предстоят разговори с ръководството. Предполагам, че ще се разберем.

-- ole-bg.com

Няма коментари: