сряда, май 03, 2006

Владко Мирчев: На 90 % сме в "А" група

Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"

Нападателят на Спартак (Вн) Владислав Мирчев е убеден, че при победа над Загорец в неделя неговият тим със сигурност ще играе в "А" група през новия сезон. Както е известно, в момента варненци са на първо място в Източната "Б" група, с 9 точки аванс пред втория Марица пет кръга преди края, но и с лека програма. "Мачът в Шумен бе труден и се радвам, че победихме. Най-хубавото е, че първия гол падна рано. Домакините натискаха, играха добре, но ги победихме. Радвам се, че и аз се разписах след няколко мача без попадение. С този успех на 90 процента сме в "А" група. Стават 100 ако бием в неделя Загорец. Съперникът ни е на последно място в класирането, но все пак е мач, всичко става", призна пред "Позвънете Новини" Владко.
Талантливият футболист все още не е получил повиквателна за националния отбор до 19 години за квалификационния турнир от втория кръг по пътя към Европейското първенство. Мачовете са от 16 до 20 май в столицата на Беларус - Минск. Съперници на възпитаниците на Неделчо Матушев ще са отборите на Франция, Шотландия и домакините. Само победителят се класира за финалния кръг в Полша. "Дал съм си документите за международен паспорт, но все още не са разпратени повиквателните. Това трябва да стане до края на тази седмица. Аз се надявам да бъда повикан, но решението е на треньора", каза Мирчев. Той игра в последната контрола на тима срещу Македония, спечелена от нашите с 4:2.

--- ole-bg


Пламен Михов: Надиграхме тотално Шумен


Изпълнителният директор на Спартак (Вн) Пламен Михов изрази задоволството си от постигната победа над Шумен с 2:0 и най-вече от играта на отбора. "Надиграхме ги тотално. Тактическата ни постройка бе много добра, момчетата бяха наредени много правилно. Резултатът можеше да бъде и по-убедителен. В края на мача Владко Мирчев направи пропуски, преди това и Боян Илиев се размина с гола. Направо ми се напълни душата като гледах отбора. Вече няма връщане назад - в "А" група сме. Още в неделя можем да отваряме шампанското ако Марица загуби в Каварна и ние бием Загорец", заяви за www.ole-bg.com бившият футболист на тима от края на 70-те и началото на 80-те години.

--- ole-bg.com


Диян Кателиев скъса бедрен мускул, аут е за 20 дни

Халфът на Спартак Диян Кателиев скъса бедрен мускул при гостуването на "соколите" в Шумен от изминалия в Източната Б група кръг. Тогава варненци спечелиха с 2:0. "Около 65-ата мин. щях да центрирам една топка, но направо се строполих на тревата от болката, която почувствах. Не можех да вървя и поисках смяна. Днес бяха на преглед при д-р Капанджиев, който ми постави диагнозата. До понеделник трябва само да мажа крака си, а след това наред идват и физиотерапиите", коментира техничарят от Девня. Предварителните прогнози са Кателиев да започне тренировки до 20 дни.

--- ole-bg.com

Няма коментари: