събота, февруари 03, 2007

Велимир Иванович дебютира за Спартак при победа с 3:1

Варненският Спартак победи с 3:1 Светкавица (Търговище) в контролна среща, играна днес на един от терените в Оброчище. Дебют с екипа на "соколите" направи броеният за сигурно ново попълнение в тима сърбин Велимир Иванович, а по едно полувреме на терена изкараха и дошлите на проби Ангел Гинев, играл за последно във Финландия, и 19-годищният десен бек Марко Шимич, който е от Западната ни съседка. Бившият полузащитник на Славия Иванович остана на терена през всичките 90 минути и показа, че неслучайно преди време го искаха столичните Левски и ЦСКА. Той изработи второто попадение за варненци , а освен това бе спънат за дузпа.
Още във втората минута Христо Арангелов намери добре Иван Найденов по левия фланг и юношата на Феър плей (Варна) пусна топката покрай противниковия страж за 1:0. Три минути преди почивката грешка в защитата на Спартак доведе до изравняване, като автор на гола бе Алексиев. За варненци по една възможност за гол имаха Росен Каптиев и Будимир Джукич, но пропуснаха. Добро впечатление със старанието си направи бившият футболист на Черно море Кунчо Кунчев.
След почивката наставникът на варненци Мирослав Миронов направи осем смени. В 65-ата минута Велимир Иванович преодоля двама футболисти на търговищкия тим и изведе много хитро Дарин Тодоров по десния фланг. На свой ред нападателят центрира към непокрития Каптиев, който от един метър реализира за 2:1. Малко по-късно Иванович нахлу през средата на защитата и бе спънат в наказателното поле. Тодоров изпълни дузпата, но топката срещна гредата и отиде във Владимир Пекин. Младокът стреля, но вратарят изби, за да попадне кълбото в Каптиев, който от по-малко от метър направи 3:1. В следващите минути Дамянов от Светкавица пропусна дузпа, а в една ситуация с попадение се разминаха Георги Филипов, Пекин и Тодоров.


Спартак (Вн) - Светкавица 3:1
Спартак: Георги Арнаудов, Кунчо Кунчев, Нено Ненов, Венцислав Маринов, Христо Арангелов, Будимир Джукич, Иван Найденов, Борислав Георгиев, Велимир Иванович, Боян Илиев, Росен Каптиев (46 Марко Шимич, Йонко Пейков, Ангел Гинев, Николай Иванов, Владимир Пекин, Богомил Дяков, Георги Филипов, Дарин Тодоров)
Светкавица: Славев, Венков, Стоянов, Комитов, Дамянов, Василев, Великов, Алексиев, Халдиев, Кънев, Александров (46 Димов, Филипов, Д. Георгиев, Ангелов, Ив. Георгиев, Анастасов, Недков)
Голмайстори: Найденов (2), Каптиев (65, 70); Алексиев (42)
Съдия: Кольо Данев
Стадион "Албена 2" - 50 зрители

--- ole-bg.com


Гинев и Шимич остават още десетина дни

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов заяви, че дошлите на проби футболисти Ангел Гинев и Марко Шимич ще останат в тима поне до началото на турнира в Албена от 14 до 20 февруари. "Доволен съм от контролата и най-вече от това, че успях да видя новите футболисти, които са на проби, както и Веле (бел.а. Велимир Иванович), който не е играл от доста време. Неговата класа обаче не подлежи на съмнение. Не можа да стане добра среща. Първото полувреме направихме някои хубави неща. През вторто също, но като цяло играта беше разпокъсана. Нормално е да няма добър снинхрон между отделни футболисти и линии. Някои играят за първи път. Надявам се с времето тези неща да се изчистят. Новите момчета ще останат още поне десет дена при нас. Очакваме още двама нови играчи да дойдат", заяви Миронов.
Той разкри, че до старта на турнира в Албена тимът няма да играе други мачове. "Причината е, че трябваше да си пренастройваме програмата. Знаете, че първият ни лагер бе насрочен за Сандански, но пропадна, заради лошите терени. Така че до 14 февруари само ще тренираме. В турнира ще изиграем четири мача, след което имаме една проверка с Шумен преди началото на първенството, която е на 24 или 27 февруари. Тя ще е последната ни контрола", обясни треньорът.

--- ole-bg.com


Освобождаването на 4-мата се отразило положително на климата в Спартак

Старши треньорът на Спартак (Варна) Мирослав Миронов призна след днешната контрола със Светкавица, че освобождаването на Иван Вълков, Тодор Радомиров, Диян Кателиев и Николай Филипове повлияло добре на отбора. "Мисля, че ряздалата с тези четирима футболисти се отрази на климата, и то в положителна посока. Никой няма да се подигравма със Спартак. Има си вътрешен правилник, който всички трябва да изпълняват. Не може да се подронва престижа и авторитета на клуба. С всеки ще се разделяме, който престиъпи границите. Те трябва да знаят, че са дошли да играят футбол. Някой ако мръдне от правия път и тръгне да криволичи ще последва тяхната съдба. Това не им беше на тях за първи път. Незаменими няма. Без всеки може. Само без спонсорите, които дават пари не може. И без треньор може", каза наставникът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: