четвъртък, март 20, 2008

Спартак - Вихрен 0:1

0:1 Золтан (74)
Съдия: Ангел Бекяров, жълти картони: Маринов, Джукич, Воденичаров (С), Христозов, Золтан, Карадимитрос, Тихамер, Фиданов (В), стадион: "Спартак", зрители: 500
Спартак: Станев, Жеков, Петров, Маринов, Димов, Кунчев (72 Джукич), Найденов, Иванович, Величков (68 Воденичаров), Михайлов (76 Стефанов), Мирчев
Вихрен: Шейтанов, Христозов, Фиданов, Дяков, Тренков, Лима (82 Георгиев), Золтан, Карадимитрос (67 Тодоров), Тихамер, Солза, Канонин (75 Едгардо)

Спартак допусна поредна издънка в А група. Соколите допуснаха домакинска загуба от Вихрен с 0:1 и утежниха ситуацията си в таблицата на групата на майсторите. Двата тима си поделиха по едно полувреме, като през първите 45 минути Спартак бе по-актиен на терена. Соколите стигнаха до заслужена дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Мартин Димов в 27-ата мин. Зад топката застана Бойко Величков, който не бе концентриран при изпълнението и Георги Шейтанов отрази удара. Преди това изстрели на Величков и Иво Михайлов пък бяха съответно в аут и спасен от Шейтанов. В 36-ата мин. гостите вкараха гол, който обаче бе отменен заради сигнал за засада на страничния рефер. 3 минути по-късно Иван Найденов щеше да счупи напречната греда на Вихрен с удар от над 15 метра.
На полувремето в съблекалнята на гостите се разменяха реплики с по-висок тон от нормалното и Вихрен излезе преобразен на терена. Гостите стигнаха до 2 чисти голови ситуации, но Радо Станев спаси удар с глава на Фидсанов, а после парира и шут на Тихамер. Логичното се случи в 74-тата мин. След центриране от пряк свободен удар Золтан ме намерен сам в наказателното поле и не сгреши - 0:1. До края на двубоя домакините така и не успяха да поразят вратата на Шейтанов, като влезлият на смяна Димитър Воденичаров се засуети в една ситуация пред Шейтанов, в края на мача пък нервите на играчите не издържаха и се стигна до меле, след като играч на Вихрен влезе в стил Ичигеки в гърба на Найденов. Впоследствие Бекяров декорира в жълто Воденичаров и Фиданов.

--- ole-bg.com


Ради: Не предвиждахме загуба, футболът е 90 минути

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков разкри, че в тима настроението и минорно след поражението от Вихрен. "Няма какво да крия, при нас настроението е лошо. Стана нещо, което не биваше да се случва. Не беше предвидено. И оттук нататък нещата стават по-сложни за отбора. За жалост футболът е 90 минути, а не 45. През първото полувреме поведението на моите футболисти бих казал, че до известна степен ми допадна. Доминирахме през тези 45 минути. Ако се направи някаква характеристика - всичко беше в наша полза. Имаше напрежение, имаше борба, имаше желание. А имахме и голови възможности. В съблекалнята на полувремето не можахме да успокоим момчетата. Второто полувреме никой не приличаше на себе си. За съжаление на терена действахме повече под емоциите. Сърцето командваше всички действия, а не главата.
Самите си усложнихме нещата. Това са футболисти на Спартак и те трябва да защитават цветовете на този клуб до края. Трябва да се обединим и заедно да бутаме каруцата в една посока, за да успее Спартак. За дузпата решихме на разбора. Тъй като не съм водил досега отбора като е имало дузпи и се допитах до момчетата. Бойко Величков прие отговорността преди двубоя.
Отношението на Иван Славков и Живко Великов в съблекалнята не бе нещо скандално, емоционално или интересно. Не мисля, че в този труден момент глобите ще помогнат нещо на отбора", коментира Ради след мача.

--- ole-bg.com


Спартак освободи Бойко Величков

Ръководството на Спартак взе решение след края на двубоя с Вихрен да освободи пропусналия дузпата футболист Бойко Величков. По всяка вероятност причина за този ход от страна на шефовете е пропускът от бялата точка на нападателя. Бойко се извини на феновете на отбора след края на двубоя. На прибиране към съблекалнята част от привържениците на "соколите" го обсипаха с обиди, а той с ръце на гърдите им се поклони леко и им каза, че е виновен за пропуска и за крайния изход на двубоя. Величков дойде в Спартак през лятото, но се контузи в началото на шампионата и се възстанови напълно за втория полусезон.

--- ole-bg.com

Няма коментари: