неделя, март 02, 2008

Спартак загуби с 0:2 от Ботев (Пд)

Спартак (Варна) загуби първия си мач от пролетния полусезон срещу Ботев в Пловдив с 0:2. Срещата започна с натиск на домакините. Още в петата минута Георги Христов излезе очи в очи с вратаря на "соколите" Радо Станев и го прехвърли, но топката премина на сантиметри в аут. В деветата минута Минев след традиционния си рейд центрира от ляво и топката се удари в ръката на защитник от Спартак, но съдията Стоян Алексиев от София остана безмълвен.
В 16-та минута домакините поведоха след гол на Георги Христов, който матира Радо Станев с диагонален удар. В 38-та минута центриране на Какалов срещна горната греда, а в последвалото меле Дормушали Саидходжа не успя да се ориентира останал сам срещу вратаря.
С началото на второто полувреме гостите се опитаха да променят развоя на срещата, но далечен удар на Веле Иванович излезе в аут.
В 54-та минута Саидходжа добре напредна, подаде на Георги Какалов, който от чиста позиция стреля в аут. В 64-та минута всичко в срещата бе решено. Георги Аврамов центрира от дясно и Саидходжа от два метра засече топката за 2:0.

--- ole-bg.com


Ботев Пловдив - Спартак Варна - 2:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Георги Христов 16, 2:0 Дормуш Али Саидходжа 64

Стадион "Христо Ботев"
Зрители: 5000

Главен съдия: Стоян Алексиев от София, помощници Красимир Кандиларов от Велико Търново, Петко Павлов от Велико Търново Жълти картони:

- за Ботев: Какалов и Попов
- за Спартак Варна: Кунчев, Петров и Иванович

Ботев: Арсов, Минев, Гаров (90 Василев), Величков, Божков (82 Алегре), Аврамов, Какалов (80 Кръстев), Попов, Саидходжа, Харизанов, Христов

Спартак Варна: Станев (71 Цветков), Георгиев, Жеков, Илиев, Димов, Джукич (60 Михайлов), Кунчев, Иванов, Петров, Мирчев, Иванович

--- sportni.bg


Илко Станчев, помощник-треньор на Спартак:
Ще си вземем поука от грешките


Честитя победата на отбора на Ботев. Те се приспособиха по-добре на терена и създадоха доста острота в атаките си. Ние направихме две грешки, при които паднаха головете им. Ще се опитаме да си вземем поуки от грешките, които допуснахме. Аз съм на пресконференция, защото треньорът Атанасов е болен.

--- 7sport.net

Няма коментари: