понеделник, март 10, 2008

Спартак - Черноморец 1:1

Спартак (Варна) завърпши наравно 1:1 с Черноморец (Бургас) в двубоя си от 17-ия кръг на „А" група. Двата тима си размениха по едно полувреме, в което отбелязаха и попаденията си.

През първата част играта на домакините бе доста слаба и те не сътвориха почти нищо пред противниковата врата с изключение на няколко балонни центрирания. Гостите стояха малко по-добре на игрището и в 22-ата минута стигнаха до попадение. Георги Караканов, който преди години игра и за „соколите", бе точен от пряк свободен удар, с което даде аванс на своя тим, за радост на гостуващите фенове, които наброяваха 20-30. Преди гола супер шут на Георги Божилов бе изваден по невероятен начин от опитния страж на Спартак Радо Станев. При една атака на Спартак пък Владо Мирчев бе съборен в наказателното поле на Черноморец, но реферът Николай Йорданов не посочи бялата точка.

След почивката „соколите" стояха по съвсем друг начин. В 47-ата минута Будимир Джукич бе заменен от защитника Фредерико Вилар и капитанът на варненци Боян Илиев заигра в халфовата линия. Две минути след това пък Иван Найденов с майсторско изпълнение на фаул нацели напречната греда. Домакините успяха да стигнат до равенството в 71-ата минута. Иван Найденов центрира перфектно от пряк свободен удар и намери непокрития Димитър Воденичаров, който от два метра с глава
© Ole-bg.com
прати топката в мрежата - 1:1. В минутите след попадението спартаковци натикаха противника си в наказателното му поле и изтърваха две страхотни положения за гол. Първо след разбъркване Найденов с глава нацели отново напречната греда, топката отскочи и попадна във Владо Мирчев, който падайки я прати над вратата. Малко след това Кунчо Кунчев навлезе отдясно в наказтелното поле и и направи нещо средно между центриране и удар, след който топката мина на сантиметри от гредата. Гостите също направиха няколко добри контраатаки, при една от които Емил Тодоров-Зелето от точката на дузпата стреля в аут.

След това равенство Спартак излезе над чертата на изпадащите отбори, но е с равни точки с 14-ия Беласица.



Спартак - Черноморец 1:1

- Спартак: Станев, Ст. Петров, Ст. Георгиев, Б. Илиев, Жеков, Джукич (47 Вилар), Кунчев, Величков (59 Михайлов), Найденов, Воденичаров, Мирчев

- Черноморец: Стоянов, Трайков, Кръстев, Дянков, Фиданин, Караканов, Траянов, Абреу (90 Цонков), Кошутич (66 Ремзи), Чепилов (78 Ем. Тодоров), Божилов

- Голмайстори: Воденичаров (71); Караканов (22)

- Жълти картони: Ст. Петров, Кунчев, Мирчев, Воденичаров; Фиданин, Божилов

- Съдия: Николай Йорданов

- Стадион „Спартак" - 2500 зрители

--- ole-bg.com


Херо: Напълно реален резултат.

На фона на показаното, съвсем заслужен резултат. Бих казал, че поделихме надмощието - по едно полувреме си разделихме двата отбора. Ние имаме много проблеми. Знаете, че пет-шест основни футболисти не играха в нашия отбор. Освен това влязоха хора, които са с нарушена подготовка - почти през целия подготвителен период не са тренирали нормално. Това осезаемо се почувства основно през второто полувреме. При нас проблемите не са само това. Липсва ни класа, защото ако имахме класа щяхме да реализираме при тези контраатаки през второто полувреме. Знаехме, че в Спартак има напрежение, защото тимът трябваше на всяка цена да бие. Те спечелиха точката най-вече заради характера си. Започнаха да центрират почти от всяка позиция, вложиха много борба и хъс, което пречупи нашите футболисти. Така се получи и голът. За пореден път допуснахме гол от статично положение.

- Заради дълъг разговор с ръководството и футболистите в съблекалнята на отбора пък наставникът на Спартак Атанас Атанасов не се появи на пресконференцията около половин час след приключването на срещата и всички журналисти напуснаха барчето на клубния стадион, където наставтниците застават пред микрофоните.

--- ole-bg.com


Воденичаров: На полувремето си казахме някои неща и излязохме преобразени

Нападателят на Спартак Димитър Воденичаров (на снимката е с екипа на Славия) сподели след мача, че не може да си обясни на какво се дължи слабото представяне на тима през първото полувреме във втори пореден мач. "Получи се двубой с повече единоборства. Мисля, че през второто полувреме доминирахме. През първата част не стояхме много добре на терена. Много грешки, много брак в играта на всичките. Като стъписани излизаме нещо в последно време. Не знам на какво се дължи. Може би на пределна мотивация. На полувремето си казахме няколко думи в събрлекалнята - да се вдигнеме, че можем да играем по-добре и виждате, че се преобразихме и се получи", коментира пред Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com младокът, който е преотстъпен от Славия до края на шампионата.
Нападателят си пожела да продължава да вкарва с екипа на "соколите", но важното за него е тимът да се спаси от изпадане в "Б" група. "Това ми е четвърти гол в "А" група. Доволен съм, но в крайна сметка кой вкарва головете не е важно. Важното е отборът да побеждава и най-вече да се спасим. Надявам се да продължа да бележа", завърши талантът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: