неделя, април 27, 2003

Спартак с очаквана победа над Ботев

Спартак победи с 2-0 Ботев Пд и продължи добрата си серия от домакински мачове през пролетта. Варненци имаха пълно превъзходство в срещата и логично още от самото начало започнаха да се редуват пропуските пред противниковата врата. Домакините упражниха натиск, като сериозна заслуга за това имаха с добрите си отигравания халфовете и Георги Караканов и Николай Станчев, излязъл с капитанската лента в тази среща.

В отсъствието на Валентин Станчев в атаката на варненци действаха Милен Георгиев и Пламен Крумов, подкрепяни от много активния в мача Анастас Петров. С гола на Пламен Крумов във фаталната 13-а минута упражненият натиск от страна на домакините логично бе материализиран. За цялото първо полувреме гостите успяха да отправят едва един удар по посока врата на Генко Славов чрез Борислав Димитров. Варненци продължиха да пресират съперника и създадоха още три положения, пропилени от Анастас Петров, Пламен Крумов и Милен Георгиев.

Домакините продължиха да държат инициативата и през второто полувреме. Саша Антунович, който влезе на мястото на напусналия принудително Крумов отбеляза втория гол за Спартак в 50-ата минута. След инкасирания гол пловдивчани поотвориха играта си, но не стигаха до удобни стрелкови позиции. Изнесеният напред в атаката Борислав Димитробаче не срещна достатъчно сериозна подкрепа от съотборниците си в офанзивен план. Все пак нападателят имаше една удобна възможност за гол в 65-ата минута, когато напредна сам срещу вратаря Генко Славов, но не успя да го преодолее.

Варненци почти не срещаха съпротива в средата на терена и с лекота организираха бързи атаки, но Анастас Петров, който най-често ги завършваше нямаше шанс пред гола, а и Арсов се намесваше авторитетно. В края на мача, Гюрсел Вели и Кирилов пропуснаха от чисти позици да направят победата на домакините още по-категорична.
--- Днес+

Няма коментари: