сряда, април 23, 2003

Капитанът срещу отбора и президента?

В. Станчев: Това са пълни глупости!
Анонимният писач да си... гледа работата, допълни Николай Ишков


Публикацията, че "Спартак" гони капитана си, разбуни не само варненските футболни хора. Вальо Станчев симулирал контузия, защото отборът и президентът Николай Ишков искали да се разделят с него. 34-годишният футболист взел пари от "Литекс", които трябвало да раздаде на петима съотборници, за да се хвърлят срещу "Славия" и помогнат на "люляците" в боричкането за третото стъпало. За тази комбинация Ишков нищо не знаел.
"Това са пълни глупости! - реагира вчера Вальо Станчев. - Абсолютен смях! Никой не ме е търсил от "Литекс", не съм в конфликт с момчеата и Ишков, което може да се провери. Истината е, че от месеци играя на инжекции, защото имам болни аддуктори и още не са излекувани. Не тренирам редовно, днес (вчера - б.р.) ще бъда на терена, но не вярвам да съм готов и за мача с "Ботев" в събота."
Потърсихме и президента на "соколите", който е в софийския си офис. "Не познавам този анонимен журналист, това е явно псевдоним, за да бъде пусната такава инсинуация! - категоричен бе и Николай Ишков. - Не си струва и не желая да коментирам поредната простотия по наш адрес!"
Варненецът бе чул за похвалата на Стойчо Младенов, имаше си вече и отговор: "Чест прави и на двата варненски отбора, че отново имат решаващата дума в първенството! Докато Бургас си има бургаски вечери и си плете рибарските мрежи, Варна притежава един 90-годишен и един 85-годишен клуб! Трябва да се гордеем с последните успехи на "Черно море" и "Спартак", защото са спечелени мъжки и честно. Само това е начинът да има футбол в България!"
Николай Ишков бе истински радостен от случилото се на футболните ни титани в срещите им с "моряците" и "соколите". Утре пристига във Варна, в четвъртък или петък обеща пресконференция преди мача с "канарчетата".
--- more.info.bg

Няма коментари: