понеделник, април 07, 2003

Николай Ишков: Някои хора не си знаят длъжностната характеристика.

Президентът на "Спартак" е в София, залисан тези дни с грижи по новородения си втори син Александър и очевидно подвластен на емоциите от това събитие. Разбира се, че е бил на мача в Дупница.

- Николай, честито! Изглежда, че най-добре е сам да си произвеждаш футболисти?
- Благодаря ти! И то основни играчи след време, на принципа на самозадоволяването.
- Оценката ти за мача с "Марек"?
- През първото полувреме в играта на домакините нямаше никакъв замисъл. Савич не се ориентира при силния вятър, топката го излъга в случая за дупзата, не съм категоричен дали е имало 11-метров удар, трябва да гледам записа. Имам обаче някои претенции към съдията Ангел Ангелов и неговите помощници.
- "Спартак" как изглеждаше в тази част на мача?
- Нищо особено не показахме, освен че си подавахме топката малко повече от "Марек", но нямаше сериозни заплахи за вратата им. Все пак до 2:0 се опитвахме да диктуваме играта. Тогава една невероятна парабола на топката, понесена от вятъра, излъга Краси Колев и той почти си направи автогол.
- След тази загуба идва "Славия"...
- Няма нищо фатално, явно ще се борим за място между 7-о и 9-о.
- Но Петьо Дончев официално изрази мнението на футболистите, че могат да бойкотират срещата със "Славия" за неизплатени заплати и премии?
- Те ще ги получат, "когато му дойде времето". Парите трябва да се изработят, аз не печатам пари. Що се отнася до бойкота, всеки има право да изразява мнението си във форма, каквато му харесва. Но футболистите си имат договори и трябва да се съобразяват с тях. А г-н Дончев да си знае длъжностната характеристика. Желателно е да покаже повече активност в осигуряването на пари и да не се задоволява с публични изказвания.
- Говори ли с футболистите за техния възможен протест?
- Да. И през новата седмица ще направя каквото мога за тях. Но искам да им кажа, че едно семейство е силно, когато проблемите се решават вътре в него, а не се афишират. Гьоте е казал: "Мъдростта е в умението да разбереш кога да говориш и кога да спреш!"
- Футболистите обаче не разчитат на Гьоте, а очакват теб...
- Има една пиеса "В очакване на Годо". Пристигам за срещата със "Славия".
---more.info.bg

Няма коментари: