неделя, април 04, 2004

"Спартак" - "Марек" (Дупница) 2:4

Голмайстори: Иво Димов-12, Радомир Тодоров-26/Кръстовчев-24, Бибишков-45, Ангел Стойков-74дузпа, Иво Паргов-90
"Спартак": Голубович, Савич, Михайлов, Джурич, Найденов (67-Марин Ценов), Лазаров, Н. Станчев, Р. Тодоров, Иван Павлов (46-Ташев), Д. Георгиев, Иво Димов (46-Николай Вълев)
Съдия: Момчил Врайков
Жълти картони: Михайлов и Димов
Червени картони: Димитър Георгиев-51, Диан Джурич-74
Стадион: "Спартак", 500 зрители

"Спартак" (Вн) се препъна с 2:4 у дома срещу "Марек" и оставането му в елитната група е под въпрос. Последните 13 минути варненци играха с 8 души. Червени картони получиха Димитър Георгиев в 51-ата минута за удар без топка срещу Венци Бонев и Диан Джурич в 73-ата, защото игра като вратар. В 77-ата минута играта контузен напусна Марин Ценов, когато бяха извършени и трите смени. Резултатът бе открит в 12-ата мин от Иво Димов след рикушет в крак на защитник. В 21-ата минута Иван Павлов можеше да измъкне "Спартак", ако бе направил 2:0 сам срещу вратаря. Три минути по-късно Кръстовчев изравни след дълъг пас на Ангел Стойков през защитата на домакините. В ответната атака Радомир Тодоров с удар от въздуха направи 2:1. Бибишков обаче вкара за 2:2 в 45-ата мин, след като Иво Паргов се пребори за топката с глава.
След изгонването на Димитър Георгиев гостите натиснаха и Бибишков бе изведен сам срещу Голубович, финтира вратаря и удара му бе избит с ръка от защитника Диан Джурич, който получи червен картон. Дузпата реализира Ангел Стойков. В последната минута Иво Паргов се разходи през цялата защита на "Спартак" и довърши "соколите" - 2:4.

- Ради Здравков: "Няма да има глоби за никой. Какви глоби, то няма пари, вие говорите за санкции. От първото полувреме не личеше, че мача ще завърши така. Вместо да водим на полувремето ние допуснахме изравняване. Бях принуден да извадя Иво Димов заради болки и се наруши цялата организация. Постъпката на Димитър Георгиев предреши всичко. Оттам нататък с 8 души трудно можеше да направим нещо. Има 6-8 души, които заслужават поздравления, играха като мъже. Шансовете ни за оставане в групата ги има.
- Румен Стоянов: "Не са ни обещавани стимули от конкуренти на "Спартак". Нашият отбор е по-класен. Бяхме по-свежи. Това не е най-силния мач на "Марек". Срещу "Литекс" играхме по-силно, но други фактори не ни позволиха да вземем точка. Целта ни е да изградим силен отбор за следващия сезон."

--- www.varna-sport.com

Няма коментари: