понеделник, април 05, 2004

Ради Здравков напусна "Спартак"

Треньорът се връща, ако се плати на футболистите

Ради Здравков напусна "Спартак" след загубата с 2:4 от "Марек" във Варна. Отчаян от безпаричието, треньорът се прибра в София. 48-годишният спец намекна, че ще се върне, при положение че ръководството се разплати с играчите. "Алармирах шефовете за тягостната обстановка в отбора и очаквах да видя дали ще вземат мерки до мача с "Марек". Това не стана и аз загубих надежда, че нещата ще се оправят финансово. Вътрешно в себе си бях решил категорично да напусна. Заради 6-7 момчета обаче, които играха мъжки за каузата на "Спартак" срещу "Марек", съм готов да се върна във Варна, ако се плати на играчите. Поетите ангажименти от ръководството към мен също не са изпълнени, но това го оставям на заден план. Докато очаквам добри новини от съблекалнята, ще помагам на "Спартак" с каквото мога от София", заяви за "Черноморие" Здравков. Според бившия национал ситуацията при "соколите" в момента наподобява тази от дните, преди да поеме тима. Тогава ръководството също висяло с пари на футболистите, но впоследствие се извършили няколко плащания, които временно стабилизирали клуба.
Вчера Здравков и Николай Ишков се срещнаха в София, но и двамата отказаха да изнесат подробности от разговора. "Ясно е при какви условия Ради ще остане при нас. Той е професионалист и е нормално да иска да му удовлетворим желанията. Повече не искам да коментирам. И без това имаме да решаваме доста проблеми в генерален план", каза за "Черноморие" Ишков.
Той определи съдийството на Момчил Врайков на мача с "Марек" като нагло. "Никога досега в "А" група не съм виждал съдия да покаже два червени картона на домакини. При 2:1 пък не бе отсъдена дузпа в наша полза. Аз ви гарантирам, че ще се борим докрай със сетни сили за оцеляване", заяви Ишков.
В "Спартак" са убедени, че "Марек" е стимулиран от "Ботев", като в сделката влизат също една или три точки за пловдивчани от предстоящия двубой в Дупница.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: